Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Wendy79 21:31, 01 mar 2017

Nie próżnujesz jednak wysiewowo Te "grubaski" to karczochy?
mira 21:34, 01 mar 2017

Justynko - dzięki za miłe słowo w kwestii wizytówki, eukomis u mnie w donicy od wielu lat i z jednej cebulki mam już kilka - lubię je skoro je mam ale to roślina zdecydowanie do egzotycznego ogrodu - chyba zacznę tworzyć zakątki

Właśnie coś mnie zbiera względem zdrowia ale nawet nie dopuszczam myśli bo mam dość - prawie cały luty przeleżany- brrr

Mój spektakl aktualnie w każdej dziedzinie czynny - chce pokazać Wam ogród z bodziszkami - muszę czas wygospodarować, chęci są
kupiłam nowy GW i czytam Montiego i Alana dywagacje jednego na temat ziemi a drugiego bardzo odważny o zmianach w ogrodzie

[b]asiak - odmiana nie wiem jaka kupiłam kwitnącą wg koloru, ja lubię budleje bo lubią je motyle, rośnie wysoka na ok. 2 metrów, teraz wymaga niskiego ścięcia

[b]Bogdzia - powspominać chciałam i dla siebie i dla Was - trochę czasu minęło, pasuje jakieś wnioski wyciągnąć i może coś zmienić
mira 21:38, 01 mar 2017

Katkak napisał(a)
Mireczko i ja się cieszę tym cudownym czasem . To najfajniejszy czas chyba, kiedy tak patrzymy jak wszystko zaczyna się od nowa i celebrujemy najmniejszą roślinkę, każdy promień słońca i każdy ptasi trel . Niech te chwile trwają jak najdłużej .

A tak tak, niech te chwile trwają, ja bardzo lubię marzec, kwietnia nie bo za bardzo się denerwuję
w marcu jakoś ogarniam, lubię ta szarość i błyskając kolory krokusów i zapach, zapach ziemi, wiosny i wciąż mi się wydaje ile ja to zrobię

muszę się pochwalić - dostałam taki obraz od mojego pomocnika ogrodowego
to przedwiośnie na obrazie /kwiatek, biedronka słonko za chmury i śnieg/

mira 21:42, 01 mar 2017

Wendy79 napisał(a)
Nie próżnujesz jednak wysiewowo Te "grubaski" to karczochy?

no coś Ty toć to maleńka prtia, na razie zbierałam nasiona i już nawet ich nie daję rady ogarniać które do lodówki, które już siać
kolejną partię wysieję jednak jutro co mam w planie i wreszcie wezmę się za sadzonki z pelargonii bo moje matki doprowadziłam do świetnej kondycji - tak sobie to wydumałam
w poprzednich latach pobierałam sadzonki z marnych zmarniałych po zimie więc teraz zmiana - zobaczymy

mira 21:47, 01 mar 2017

Dostałam sporo nasion z różnych stron, ostatnio na imieniny dostałam duńskie nasionka

zobaczcie jakie torebeczki chodzi mi o szatę graficzną

tu te same nasionka z torebkami jakie ja kupiłam w "moich sklepach"

duńskie ale w sklepie duńskim w Krakowie kupione i jest też polski opis

cudnie szeleszczą

to które wybieracie?
mira 21:55, 01 mar 2017

to chwalę się dalej

dostałam też skrzyneczkę i na razie nie wiem na co ją przeznaczę - skrzyneczka pełna skarbów

marzył mi się taki szpulek na sznurek

a nożyczki - łał jaki szyk - ups zapomniałam nazwisko projektanta
a że duńskie więc pewnie Olsen

zmykam, trzeba sprawdzić pogodę na końcówkę tygodnia, kalendarz biodynamiczny, wybrać nasiona do siania na jutro

a właśnie siał ktoś kiedyś Rodochiton ???

zostawiam mój bukiecik

Gruszka_na_w... 22:23, 01 mar 2017

Pozostaję w zachwycie nad uroda biedronki z obrazka.

Wciąż się zastanawiam, czy wygrabiać opadłe liście z rabat. Spróbuję zmieszać z wierzchnia warstwą gleby. Kompostownik mi się zapchał trawami i chwilowo nie ma miejsca na nic innego. Ubiegłoroczna zawartość dwa dni temu jeszcze była zlodowaciała.

Twój zapał do wysiewów podziwiam od kilku lat. W tym roku nie wysiewam.
Po przeglądzie rabat stwierdziłam, że zaczynam mieć problem, gdzie wcisnąć. A przecież jeszcze dalie czekają na swoją kolej.

Bardzo podoba mi się zestaw nożyczki i szpulka. Twój Mikołaj zawsze z niezwykłym smakiem wybiera prezenty dla Ciebie. Olsen Uwielbiam gang Olsena.

Zazdroszczę możliwości spędzenia całego dnia w ogrodzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Milka 05:53, 02 mar 2017

Same skarby pokazujesz. Wole szeleszczące torebeczki nasion
Anda 10:09, 02 mar 2017

Na obrazku bardzo trafnie pokazane przedwiośnie
Prezenty wspaniałe. Wszystko mi się podoba, tzn. co do opakowań wolę te duńskie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 21:47, 05 mar 2017

Sprawozdaję, że rozpoczęłam akcję "warzywnik"na łonie natury.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies