Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Katkak 07:17, 05 wrz 2017

Dzieciolek cudniasty . Ja bym nie czyscila, ta rdza uroku dodaje. Dostalamkiedys id Kasi metalowy kwietnik i spe jalnie na zimę w ogrodzie zostawilam zeby trochę zardzewial. Też pomyślałam o swiecach w tym cudeńku .
Pszczelarnia 12:49, 05 wrz 2017

aldonaz napisał(a)

A do mnie przyfrunął brat bliźniak Twojego. Moja lista prac jeszcze dłuższa. Już teraz nie piszę, to jakoś sprawniej idzie. Liliowcami możemy się wymienić, możesz też dostać bez wymiany, tylko przyjedź.

.

Basilikum 14:53, 05 wrz 2017

mira napisał(a)

z mojego grujecznika spadły już wszystkie żółte liście które nie wiem dlaczego się takie zrobiły i grujecznik zrobił się zielony ciekawa jestem czy będzie pomarańczowy za jakiś czas

hihi jak w tym kawale
" - babciu co to jest
- czarna Jagoda
- a dlaczego jest czerwona
- bo jest jeszcze zielona"

podgladam Twoje ogrodowe poczynania
Gabriela 19:30, 05 wrz 2017

Dzięcioł w drzewo pukał, dziewczę płakało....

Niezmiennie podobają mi się kwiatowe kosze i warzywne też. Cieszę się z żyjących fuksji.
Zadań ogrodowych bez liku, ale ja tak sobie myślę, że jak byłabym Tobą, to zadowalałby mnie "stary ogród" i robiłabym coś tylko w "nowym".
Cebul nakupiłam jak głupi piwa. A chciałam kamasje i w ogóle nie było...
Miałaś szachownicę perską kiedyś? Gdzieś w znajomym ogrodzie widziałam kiedyś na forum. I mieczyki abisyńskie kupiłam na próbę, bo zachwyciły mnie w ogrodzie Margery Fish w maju zeszłego roku, może przeżyją jak się dobrze okryje, albo wsadzi w donicę w szklarni i zadołuje może lepiej.
sierika 20:51, 05 wrz 2017

Miro podczytuję Twój wątek od jakiegos czasu, pora ujawnic się i przywitać.
Mieczyki abisynskie nie przeżyją w gruncie u nas, na przełomie wrezśnia/października nalezy je wykopać, pozwolic obeschnąc i wyschnąc lisciom i przetrzymac do wiosny w pomieszczeniu. W marcu można wsadzic do doniczki lub w maju do gruntu. Potrzebują ziemi przepuszczalnej.
Gabriela 00:15, 06 wrz 2017

Dzięki Sierika, ale pomyliłam się - kupiłam mieczyki bizantyyjskie, nie abisyńskie. Bizantyjskie są w kolorze magenty, a abisyńskie białe i rzeczywiście nie ma mowy o zimowaniu, miałam je kiedyś tam, dawno temu. Miałaś bizantyjskie?
mira 18:31, 06 wrz 2017

aldonaz napisał(a)

A do mnie przyfrunął brat bliźniak Twojego. Moja lista prac jeszcze dłuższa. Już teraz nie piszę, to jakoś sprawniej idzie. Liliowcami możemy się wymienić, możesz też dostać bez wymiany, tylko przyjedź.

Listę prac będę robić dopiero zimą jak zrobię to co się piętrzy - teraz z doskoku będę przy lichych siłach będę robić etapami powolutku.
Przyjadę umówimy się.
Brat bliźniak ekstra

to mam coś żeby się ciut napił

Justyna 19:43, 06 wrz 2017

Ale fajnych detali Ci przybyło
Melon z własnego ogródka to jest to
mira 21:04, 06 wrz 2017

Katkak napisał(a)
Dzieciolek cudniasty . Ja bym nie czyscila, ta rdza uroku dodaje. Dostalamkiedys id Kasi metalowy kwietnik i spe jalnie na zimę w ogrodzie zostawi
lam zeby trochę zardzewial. Też pomyślałam o swiecach w tym cudeńku .

Tak masz rację nie będę czyścić - w zimie będzie świecznikiem a na wiosnę skombinuję jakieś miseczki i dam tam rojniki

mira 21:08, 06 wrz 2017

Basilikum napisał(a)

hihi jak w tym kawale
" - babciu co to jest
- czarna Jagoda
- a dlaczego jest czerwona
- bo jest jeszcze zielona"

podgladam Twoje ogrodowe poczynania

dobre, musze zrobić fotkę bo to nietypowa sytuacja no i czekam jak się przebarwi

zapraszam do podglądania - już rozwaliłam 3 fronty - a nie kończę - sama nie wiem jak to ogarnę - co tam powoli

tu front studnia - prace trwają - ja tu mogłabym mieć na całą jesień robotę
muszę wysadzić różę wielką rugosę i kalinę watanabe która tu źle rośnie
a zrobię wiosenny zakątek z porzeczką krwistą i masą miodunek i pierwiosnków