No nie ...brak mi słów hortensje ciekawa jestem jakie. Przejdzie Ci - fakt - ten sezon zniechęca i teraz jest czas hortensji no niech tylko przyjdzie czerwiec i pojawią się te pączusie
Tak to był Oragne rusian 117
to robi się moja mała lista pomidorowa
Orange rusian
Green zebra
ałtajskij
cytrynek groniasty
brakuje mi czerwonego, u mnie już po pomidorach miałam mało na krzaczkach i już pozjadane - sezon pomidorowy nie był u mnie udany choć był lepszy niż w ub roku pomimo że był ogólnie udany - no ale ja początkująca
u mnie z gielnią też jest tak samo kiepsko rośnie i maleńkie kwiatuszki się pokazały
a pamiętasz jakie mi dałaś nasionka ? 2 jakieś chyba miałam zaraz wysiać ...
zobacz co mi się nasiało ma kosmate listki chyba niezapominajki bo co innego?
może ogórecznik? no nie jeszcze zjem listka
to jest moja chryzantema którą uszczykiwałam chyba zakwitnie co
Bardzo mi miło że coś Ci się spodobało i chcesz ściągać - do woli, a najlepiej zapytaj bo może już zmieniłam - tak to jest kiedyś coś się podoba a potem zmieniasz bo jest nie tak
u mnie teraz w ogrodzie sporo miejsc do przerobienia
Hmmm, czytam
sama już nie wiem co mam sądzić o różach , ale czy ogród ma wyglądać perfekcyjnie
i każda roślina na baczność ?
hmm u mnie chyba nie - ja preferuję luzzzz
tak, więc dokupię róż
o hortensji nie pomyślałam o tej kostce, o jakiej gnojówce piszesz z czego do hortensji
Mój perfekcyjny nie był, nie jest i nie będzie. Taka już natura ogrodów z przewagą naturalistycznych nasadzeń.
Mnie się już po prostu nie chce prowadzić eksperymentu różanego. Czyta się opinie o róży, starannie wybiera miejscówkę, daje się czas i nic. Wyrzuca się te, kupuje następne. Nie potrafię tak.
A gnojówka dla żarłocznych najlepsza z pokrzywy do końca czerwca, a potem ze skrzypu. Zimą sypnij jej popiół z kominka. Wszystkie hortensje tak traktuję. Róże też. Ale odwdzięczają się tylko te pierwsze.
PS.Piękny duet na tym zdjęciu!