Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Richie 21:15, 16 lis 2017

Ale jeszcze kolorowo u Ciebie, rośliny dziękują za opiekę i dogadzanie im.
Pozdrawiam ciepło
Zagajanka 20:13, 18 lis 2017

Zgrałyśmy się terminarzami prac ogrodniczych Też tydzień temu przewalałam kompost, wyciągałam dalie i fotografowałam ostatnie kwiatki. Dzisiaj też przypomniałam sobie o schowaniu agapantów.
Byle do wiosny
Dorana 14:02, 20 lis 2017

Ależ pięknie w Twoim ogrodzie
Pszczelarnia 11:19, 23 lis 2017

Uprasza się o pokazanie schodów. Może tych donic poszukamy razem?

Wiesz, posadzę jeszcze teraz ze 3 drzewa (jak ktoś ze szkółkarzy będzie chciał mi coś wysłać, równowaga musi być - wycięłam nie powiem ile.

I niedługo zamiast liftingować ogród sama udam się na lifting do gabinetu fizjoterapii

anabuko1 13:44, 23 lis 2017

Jeszcze sporo pięknych kwitnien i kolorów u ciebie obejrzalam z przyjemnocia .
U mnie już tyle ich nie ma.
tulucy 13:45, 23 lis 2017

Ja liftinguję swój kręgosłup już od 3 tygodni
AgnieszkaW 15:39, 23 lis 2017

Miro, dałam u mnie te fotki donic z sukulentami, o które pytałaś.
mira 19:46, 23 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne te rdesty na tle trawSzkoda, że już zimno idzie.

Sylwia i przyszło - rdesty załatwione a trawy sobie stoją - ja nie wiążę traw na razie niech radośnie powiewają.

Prace jesienne u Ciebie na finiszu!!Ale i kolorki jeszcze się czają.

Kasja - mam już trochę dość bo czuję już oddech świąt i mam chęć myśleć już o dekoracjach ogrodu no ale jest jeszcze stale coś do zrobienia
nagietek jest nieugięty -

Ciężkie prace za Tobą, przewalanie kompostowych stosów bardzo obciąża kręgosłup, powinnam i ja ale zostawiam to, bez żadnych ruchów, do następnej jesieni, niech sam się przerabia. Za to podgoniłam inne prace, też potrzebne, taka pogoda zobowiązuje a wiosną będzie mniejsze tempo, no powiedzmy, juz widzę ileż gałęzi świerkowych czeka na wycięcie. Słowem jest jak ma być.
Kolorowo jeszcze u Ciebie, fajnie.

Ewa ja nie przewalałam kompostowego stosu za jednym machem- trochę zrobił M a ja wzięłam się na sposób i co poszłam wywalać coś na kompost za każdym razem 5 machów i tak poszło.
A teraz myślę jak Ty z tą popieczarkową ziemią sobie poradzisz - ja bym pewnie też po kilka dziennie i tak tup tup powoli się zrobi

Ja kompostu nie przerzucam... Po co mam dżdżownice stresować

Cudne kolory jeszcze...

Łucja - ja chciałam przewalić kompost bo pod spodem tak 1/3 był dobry do wywalenia do skrzyń a bardzo to chciałam teraz zrobić no i naszykować wolne miejsce na nowe wsady

Napełniłam ile mogłam skrzynie kompostem, posypałam dolomitem, podlałam i przysypałam trawą z ostatniego koszenia która zawierała sporo liści a na koniec polałam emami - ciekawa jestem ile ziemia siądzie do wiosny - ale to nic jak przyjdzie marzec mam gdzie sadzić cebulki i siać rzodkiewki, sałatki, marchew pietruszkę i takie tam

mira 19:56, 23 lis 2017

Radziu2013 napisał(a)
Jak zwykle obejrzałem cudne rośliny w pięknych kadrach (Mircia można powiedzieć że popadam w rutynę na Twoim wątku)
Pozdrawiam

Och Radziu nie popadaj w rutynę - nie mam teraz aparatu - będzie pisane a fotek mało
widziałam u Ciebie że już o świętach myślisz - udzieliło mi się

Mój ciemiernik zwany różą Bożego Narodzenia przypomina że czas wrzucić inny bieg.
Dziś sprawdzałam ma 5 kwiatków a ten największy pięknie rozwinięty - staram się teraz często go odwiedzać.

Zamawiając cebulki tulipanów w listopadzie zamówiłam też Hippeastrum Jewel - biały pełny - w ramach przygotowań do świąt podlewam go i doglądam - idzie idzie ciekawa jestem ile czasu potrzeba na wyrośnięcie kwiatu.
mira 20:03, 23 lis 2017

Z trawnika u mnie wykopałyśmy siewki knautii w pięknym, bordowym kolorze, będą Cię cieszyć kwiaty w przyszłym roku.
Naparstnice rozsiały się porządnie, na rabacie.

Niesamowity mamy listopad, nie pamiętam żeby nie było mrozu do tej pory, więc kwiaty jeszcze świecą kolorem.

No knautia, przecież - tylko nie krzycz, wszystko pięknie popikowane rozrośnięte ale zostawiam do wiosny tak w skrzynce

te jaśniejsze chyba naparstnice, postawiłam skrzynki pod przeczkami i przysypię je liśćmi - muszą przezimować

jeszcze mam skrzyneczkę z moimi siewami - łubiny i ostrogowce chyba też tak zrobię

ponieważ jestem mocno zaziębiona i kaszląca - a jutro miałam mieć dzień na ostre działanie w ogrodzie
będzie tylko spacerek więc zrobię sobie wianki z winobluszczu dla ozdoby ogrodu