Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

margaretka3 10:16, 24 kwi 2018

Mira, popadało u Ciebie?
Brakuje mi podglądania, co u w Twoim ogródku piszczy. Pokaż coś
yolka 14:42, 25 kwi 2018

Mirko, lilak mam 1 ale kilka kwiatków będzie
Pszczelarnia 16:49, 25 kwi 2018

Jak tam? Czytam, że słabujesz. A czemu musiałaś do zielnika kwiatki dać? Zioła Ci wypadły, czy to taki zabieg celowy?
Milka 10:31, 26 kwi 2018

Mira, tak właśnie coś mało cię widzę a lubię czytać cię, zdrówka i pokaż, co aktualnie, pozdrawiam
mira 14:09, 26 kwi 2018

Jestem, jestem. Podglądam Was i podziwiam i wiosenki i pracusiów.

U mnie kwiecień mega niestandardowy. Tego nie było- codziennie lampa 25 stopni i bez deszczu - czasem taki lipiec nie jest. Zgłupiałam i ja i rośliny choć wydaje się że niektórym jest dobrze z tym.

Mój przedogródek. Wreszcie nie leży tu żadna kupa piachu ani żwiru.
2 kg tulipanów żółtych calkiem udane zwłaszcza że trafiły się strzępiaste.
Natomiast z liliowych 2 kg z ub roku jest niewiele.

Na ogród przydomowy poświęcam bardzo mało czasu bo zaparłam się na warzywnik no i tam mnie ciągnie.

Pozostając w przedogródku wreszcie nie drażni mnie aż tak wieko betonowe od studzienki. Położyłam kostkę i ustawiłam agapanty - to blisko garażu więc jakby co się schowa. To miejsce bardzo słoneczne a mimo to wiadać jak się wyciągają do słońca.

Ten kwiecień nie sprzyja ani tulipanom ani bratkom

Za to dali posadzone do donic trzymam pod garażem i widzę jak są zielone i nie takie jak pędzilam w domu. Temat dalii spędza mi sen z oczu bo to czas na sadzenie a ja się z anginą bujam.

mira 14:25, 26 kwi 2018

Kontynuując temat donicowy mam też w przedogródku taki placek bardzo ciepły i słoneczny i tam chcę mieć rozchodniki w donicach - temat jeszcze nie zakończony .
Posadzone są tam eucomisy - czekam aż zaczną rosnąć wtedy je zabiorę do innego miejsca.

Bardzo piękna jest teraz zieleń taka majowa

Hortensja pnąca u mnie ma za dużo słońca więc nie jest ciemno zielona ale to nic i tak mi się podoba

W przedogródku mam lilaka pozyskanego z działki obok - kwitnie a w zasadzie zaraz przekwitnie
wiosna od tygodnia u mnie przegoniła już rok ubiegły i jest w maju

tak więc skoro spotkały się tulipany z lilakiem robię bukiety

asiak 14:32, 26 kwi 2018

Mireczko u Ciebie 25 stopni, a u mnie w tej chwili jest około 12 stopni. Tak źle i tak niedobrze
mira 14:38, 26 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Piękna relacja. Staram się zauważać, tyle się zmienia za każdym razem jak przyjeżdżam na swoją działkę. Niezależnie od zaplanowanych prac pierwszy i najważniejszy jest jak to mówię "obchód".

Dzięki.
Gosia ja sobie wyobrażam jak wpadasz do siebie i lecisz na obchód. Ja to zwykle robię rano a jak mnie nie ma ze 2 dni to jestem w szoku jak się teraz zmienia.

A kwitnienie tulipanów tarda przeoczyłam - słońce je zmiotło.

Nie mam ładnych zdjęć tulipanów w tym roku. Mam brudną matrycę w aparacie no i umiejętności stale brak.

Te się jednak udały
to nowe

a to starocie ożyły

a to tulipany Gavota - cudne może nie są za to u mnie kilka lat non stop - muszę je jednak wykopać bo już marnieją i robią się drobne - mają już prawo /te po lewej/

Anda 14:40, 26 kwi 2018

Pieknie masz w przedogrodku Bukiecik przesliczny. Wiosna byla bardzo krotko a teraz juz wczesne lato, choc u mnie dzisiaj tez chlodniej niz ostatnio.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 15:04, 26 kwi 2018

Dzisiaj wyjątkowo jest chłodniej 15 st i ciapi deszcz pochmurno bez wiatru - pogoda miodzie do prac ogrodowych

A tymczasem padl mi lapek z fotkami więc i on i ja nadajemy się do naprawy.
Postaram się wieczorem coś zdziałać bo z Tel nie lubię

Pozdrawiam