Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Mala_Mi 23:58, 19 wrz 2019

Najbardziej mnie szokuje kondycja roślin... są jak w wystaw ogrodowych, ani listeczka brzydkiego.
Oczywiście zestawienia cieszą oko
No i Apartamentowiec dla jaszczurki

Mój apartamentowiec o którego się pytałaś -ławka to tylko schron dla kota i siedzisko dla mojego tyłka..

A teraz do spania .. kolorowa dobranoc mi się bardo podobała Chociaż walczyłam aby nie wypić tej kawy z bajki
KasiaBawaria 06:56, 20 wrz 2019

Gosiek33 napisał(a)

Zachwycam się Twoją czerwoną, a takie mikro oczko dające trochę wilgoci w powietrzu po głowie ostatnio mi chodzi. Chciałabym by przy zakątku paprociowym kolejne, tym razem choć maleńkie u siebie zrobić. Powiedz czy widzisz poprawę kondycji roślin w tym miejscu?

Ciezko powiedziec. U mnie glina, i kora wszedzie. Paprocie w miejscach cienistych. Nie mialam z nimi nigdy problemu, wiec nie wiem ...
KasiaBawaria 06:57, 20 wrz 2019

Mala_Mi napisał(a)
Najbardziej mnie szokuje kondycja roślin... są jak w wystaw ogrodowych, ani listeczka brzydkiego.
Oczywiście zestawienia cieszą oko
No i Apartamentowiec dla jaszczurki

Mój apartamentowiec o którego się pytałaś -ławka to tylko schron dla kota i siedzisko dla mojego tyłka..

A teraz do spania .. kolorowa dobranoc mi się bardo podobała Chociaż walczyłam aby nie wypić tej kawy z bajki

To moze poranna kawa? Liscie brzydkie sa, moze nie duzo ale poprostu nie laduja w kadrze
KasiaBawaria 06:59, 20 wrz 2019

anpi napisał(a)

Bardzo ładne poidełko Takie było gotowe,czy sama je skonstruowałaś?Bo jego noga to chyba jest dostępna jako betonowa tralka.
Pięknie u Ciebie zaczyna się jesień...paprocie ,trawy nabierają cudnych kolorków
A tego łysego ślimorka to bym jak najszybciej wyprowadziła z ogrodu,bo hosty w niebezpieczeństwie i nie tylko

Gotowe kupilam, cale

Ten lysy slimak jest akurat jedynym pozytecznym bo zjada inne slimaki i raczej tylko nadgnile czesci roslin To slimak drapiezny
KasiaBawaria 07:02, 20 wrz 2019

greg66 napisał(a)
Rusałki odwiedzają Twój ogród, uważaj aby Cię nie porwały

Norwa- dziekuje
KasiaBawaria 07:04, 20 wrz 2019

KasiaBawaria 07:13, 20 wrz 2019

Uwielbiam te paproc o tej porze roku.

Eddie przestal sie zalatwiac u nas w ogrodku. Wychodzimy z nim min.3 razy na dzien i nawet jakbym chciala to nie zrobi w ogrodku. Zaczal widziec go jako przedluzenie domu i ciagnie mnie do bramy by z nim wyjsc czyscioszek

A to moj ulubiony chwast. Szczec pospolita. Owady ja uwielbiaja. Ptaki rowniez a zima stanowi swietny akcent w ogrodzie. W tym roku nie kwitla, bo to dwuletnia roslina.

KasiaBawaria 12:14, 20 wrz 2019

A wczoraj nie moglam sie powstrzymac. Za 1,5 roku bedzie usuwany zywoplot a wtedy bergenia zostanie posadzona przy miejscu do siedzenia, na waskiej rabatce pomiedzy nim a plotem Moze ktos wie, co to za odmiana? Wczoraj odbyla sie moja ostatnia proba z cebulowymi w pojemnikach. Probowalam juz kilka razy i efekt nie byl zadowalajacy. Czesto cebule gnily, pomimo trzymania ich w garazu by nie byly narazone na te nasze wielkie ilosci sniegu. Podloze dawalam i nasze i same z worka, efekt byl taki sam. Teraz mam ziemie totalnie piaszczysta ale jednoczesnie z odrobina humusu, wiec moze sie uda Zdobyta od znajomych z laki, z kretowiska. Postawilam na niebieski z bialym po jednej stronie domu i na roze z bordowym na tarasie.

To jeden z tulipanow.Inne zamowilam w necie, bo tych odmian w sklepach nie dostane.

KasiaBawaria 12:28, 20 wrz 2019

Wprawdzie niewyrazne... ale go zlapalam w koncu

greg66 12:53, 20 wrz 2019

Ta paproć ciekawa jak ogladałem ile jest fajnych paproci to się zdziwiłem, będę je dawał mieszając z hostami. Teraz mam około 15 tylko musze zacząć przesadzać a coś weny mi troche brakuje do roboty.

A co to?