Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Pszczelarnia 14:41, 06 lis 2018

Piękne te dęby i świetny kompostownik z mieszkaniem dla jeży.
Pszczelarnia 14:44, 06 lis 2018

Znasz nazwę tej hortensji?
KasiaBawaria 16:35, 06 lis 2018

To the Bride.Endless Summer. W cieniu tak przekwita, na kwasnej ziemi.

Dla mnie ogrod to tez zwierzeta. Jak sie tu wprowadzilam, przerazila mnie cisza w ogrodzie. Zadnych ptakow. Odkad je dokarmiam, w koncu slychac cwierkanie. Niestety nie podoba sie to sasiadom, ktorzy porozwieszali plyty cd na drzewach. Nie chca jezy i ptakow. Bo brudza, bo halasuja jedna sasiadka nie rozmawia ze mna od zimy, bo karmilam ptaki. Dla mnie to chore. Lubie porzadek w ogrodzie, ale nie az tak pod linijke i nie przed zima. A tu czesto jesienia wszystko scina sie do samej ziemi. Bo porzadniej a co mnie przeraza, to powstawanie coraz wiekszej ilosci zwirowych 'ogrodkow' gdzie rosnie tylko jedna kepka jakiejs trawy. Brrrr. Bo mniej pracy niby.
Anda 17:11, 06 lis 2018

Kasiu, mnie tacy ludzie również przerażają. Głupota ludzka i egoizm nie znają granic.
Z ludźmi lubiącymi żwirek mam do czynienia w pracy - klienci. Często udaje mi się ich od tego odwieść, ale niestety nie wszystkich.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaBawaria 17:35, 06 lis 2018

Ostatnio w okolicy koparka usunela wszystkie byliny z przedogrodka, krzewy i drzewa. I posadzono trzy kepki trawy. Dla ptakow czy owadow takie ogrodki nie maja niestety nic do zaoferowania.

Dzis Eddie byl u mojego meza w pracy, w biurze. Pelen luz. Powital wszystkich, po czym poszedl spac
Gosiek33 18:05, 06 lis 2018

Przykro czytać i kamiennej pustyni
Gardenarium 17:14, 01 sty 2019

Ta trawka to nie trawka a turzyca Everillo.

Instagram Ogrodowiska
Aurelllia 17:24, 01 sty 2019

Kasiu co tam nowego ?
Szczęśliwego Nowego Roku
KasiaBawaria 11:46, 02 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Ta trawka to nie trawka a turzyca Everillo.

O jaka trawke ci chodzi bo sie pogubilam

Wszystkim szczesliwego Nowego Roku!

Nasz Eddie rosnie jak na drozdzach. Ma juz 21 Kg.Masakra.
Juz sie ciesze na przyszly rok, kiedy w koncu zywoploty oslonia nas od ulicy. I mamy nowy plan- narazie porobimy podwyzszone rabaty na warzywniaku z desek a za 3 lata usuniemy zywoplot z niebieskich cyprysikow i na jego miejsce postawimy drewniany plot z Milorzebu. Zyskamy na calej dlugosci po 1 metrze i bedziemy mogli przesunac warzywniak o 70 cm przez co wszystko sie poszerzy.I wtedy dopiero wymurujemy podwyzszone rabaty na warzywa
A to nasz misiek. Pies nie szczekajacy i straszny przytulas.

Ciemierniki zaczynaja kwitnac
Zana 20:16, 02 sty 2019

Kasiu, zajrzałam na dłużej bo dawno mnie na O. nie było. Pozachwycałam się dębami w jesiennej odsłonie, przepięknymi hortensjami no i oczywiście Waszym nowym zwierzakiem, jest cudny.

Tobie również życzę wszystkiego naj,naj, najlepszego w nowym roku!. Niech spełniają się marzenia.