Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Gosiek33 13:33, 17 lip 2019

Piękna terrakota, jak długo go masz?
KasiaBawaria 14:24, 17 lip 2019

Moj czarny nochal

Nagietki na warzywniaku

Mlodziutka sadzonka pink delight

KasiaBawaria 14:30, 17 lip 2019

Mojemu synkowi bardzo sie podoba ta ostrozka. Zreszta mi tez

Terracotte mialam najpierw w pojemniku, a teraz ja podzielilam bo juz przerosla cala donice i wyladowala na rabacie.

Gosiek33 16:16, 17 lip 2019

Co roku kwitnie terracote?
KasiaBawaria 16:51, 17 lip 2019

Co roku
violaskom 17:41, 17 lip 2019

Kasiu jest tak cudnie, że nie wiem co chwalić pierwsze. Jeżówek masz całą kolekcję i widzę że wszystko o nich wiesz. Hortensje mają tak cudny kolor, że mnie zatkało. Tym bardziej, że moje ogrodowe lub (hybrydy?) kwitną słabo lub w ogóle. Te fioletowe i niebieskie są boskie! Krwawnika Teracotta i Lilac Beauty miałam w ubiegłym roku ale jeszcze na jesieni je wywaliłam. To chyba jedyne byliny z którymi rozstałam się bez żalu. U mnie przez cały sezon wyglądały okropnie i z niczym nie mogłam ich połączyć. Ciekawa jestem jak u Ciebie wyglądają na rabacie i z czym je zestawiłaś. Psiaka mam ochotę wycmokać. Mojego nie ma już ponad rok i mam chęć wytarmosić każdego psiaka. Twój ma prześliczny czarny nosek.
KasiaBawaria 19:13, 17 lip 2019

Vila, ja krwawniki uwielbiam, choc sie rozrastaja.Ale tam maja miejsce. Rosna razem z trawami, wszesniej w duzym pojemniku. Krwawniki lubie w trawach.Zeby wygladaly lakowo.

Hortensji mam mnostwo, ale musialam czekac min. 3 lata by sie ukorzenily i zaczely ladnie kwitnac. W pierwszych latach mialy tylko liscie i przemarzaly.Teraz pomimo poznym przymrozkow pod koniec kwietnia, rowniez kwitna. Przykro mi z powodu pieska. Ja z moim ostatnim kotem rozstalam sie 1,5 roku temu...

Niedlugo to wiecej zdjec psa bedzie niz kwiatow haha.

KasiaBawaria 16:56, 18 lip 2019

Ciemny rozchodnik

A tak kwitnie hosta firefoks

Gosiek33 19:19, 18 lip 2019

Jaka fajna hosta
anna_g 23:12, 18 lip 2019

Kasia, ale cudniste fotki dałaś. Miałam coś zacytować ale niestety nie udało mi się wybrać bo tyle mi się podoba.
Ten Twój krwawnik jest super - jedyne co w nich właśnie nie do końca mi sie podoba to to że się rozrastają bardzo. W poprzednim ogrodzie wsadziłam dwie małe kępeczki - po 3 latach (już nie był to mój ogród) - "zjadły" pół rabaty Lubię nawet te co przy drogach rosną. Mamy taką kępę w trawniku przed ogrodzeniem której nie kosimy
Cudne motyle na budlejach - ja w tym roku przesadzałam budleję i długo się zbierała, kwiaty dopiero teraz niedawno sie pojawiły - do kwitnienia jeszcze im zostało.
Fajna to ostatnia hosta
I ten ciemny rozchodnik jest faktycznie... ciemny. To Matrona czy coś innego.
Eddiego pomiziaj za uszkiem - oj ten wzrok! Typowy przystojniak. Po prostu - kochajcie mnie !