Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Niage

W ogródku Niage

Krys 19:46, 06 gru 2011

bogumila 23:30, 06 gru 2011

hania 23:34, 06 gru 2011

Geniu ! Mikołaj u Ciebie pewnie jeszcze siedzi,że się nie odzywasz?......pozdrawiam

u mnie tylko taki

Ewa 07:53, 07 gru 2011

Niage 17:31, 18 gru 2011

Dzisiaj porobiłam trochę ozdób świątecznych.

Wianek, ale jeszcze coś dołożę, chyba zwisające wstążeczki z elementami w kolorze złotym.

Zostały mi gałązki brzozowe i zrobiłam takie cosik

a tutaj, w zależności od okoliczności, zawieszam różne ozdoby

Niage 17:39, 18 gru 2011

Moje "rękodzieło" , pierwszy raz w życiu robiłam, więc się nie śmiać , gdzież mi do tych wspaniałości, które oglądam na forum.

w kolorze srebrnym, zostaną zawieszone w oknie kuchennym

i ozdoby na choinkę (świerkową, żywą), białe i srebrne, jest ich dość dużo.

Choinka jest przygotowana i już w donicy, ale stoi jeszcze na dworze. Własna z ogródka, rosły i tak za gęsto, więc nie było szkoda jej wykopać. W czwartek będzie ubieranie
Sebek 17:40, 18 gru 2011

Piękne te ozdoby - brawo
Gardenarium 17:41, 18 gru 2011

Ale jakże się tu śmiać...pochwalić trzeba

Instagram Ogrodowiska
Elfik 19:08, 18 gru 2011

Gieniu, pozdrawiam Cię świątecznie i od razu chwalę: za ślicznie zaaranżowany ogródek (wcale nie wygląda na to, że ma dopiero 4 lata, jest taki ...dojrzały), za piękne trawy, których urok odkryłam dopiero niedawno, za obfitość przecudownych róż, za mnogość kwiecia wszelakiego... No, ale jak zobaczyłam łan nasturcji... to aż mi się ciepło na duszy zrobiło. To moje najbardziej ukochane kwiatki, mam związane z nimi wspomnienia z dzieciństwa... No i jeszcze Cię chwalę bardzo za to rękodzieło świąteczne! No jakże by nie! Bo jak się zobaczy, to człowiek zaraz by siadł i sam dziubał... Może i tak będzie (ta serwetka pod salaterką z porzeczkami też Twojej roboty? Śliczna!)
Odnośnie sosny himalajskiej. Mam, i płaczę rzewnymi łzami, że jej nie pilnowałam od początku, tzn. nie obłamywałam w maju pędów. Robię to dopiero od 2 lat, znacznie zgęstniała, ale niestety pomiędzy piętrami gałązek ma zbyt długi goły pień. A więc - obłamuj!
A teraz o naszych wspólnych problemach: też dojrzałam do komasowania roślin w grupy. I to jest najgorsze, co może być, bo w moim przypadku, to chodzę jak kołowata po ogrodzie dźwigając to, co wykopałam i chodzę..., i chodzę... i chodzę... , i nie wiem co z tym zrobić! Oby Ci było łatwiej!
Pozdrawiam!
marzena 19:39, 18 gru 2011

serweteczki-gwiazdeczki śliczne, podziwiam !
a stroiki brzozowe w wazonach i wieniec też bardzo ładne