Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

baraga1904 11:34, 02 lis 2012

...nic sie nie martw...ja zdałam dopiero za trzecim razem...oblałam na parkowaniu tyłem do zatoczki...jeżdzę autem już 12 lat i do dzisiaj nie wykonuję tego manewru - po co się denerwowac i narażac auto??? ...i wcale mnie to nie martwi - wręcz przciwnie - uwazam że jestem dobrym kierowcą po prostu parkuje inaczej... egzaminy wspominam niemile, ale było minęło...i Tobie też się uda
aga_k 11:41, 02 lis 2012

nie przejmuj się, nie Ty pierwszy i nie ostatni.... dobrze, że zaraz masz następny termin... na pewno zdasz
barbara_kraj... 11:52, 02 lis 2012

Naprawdę to nie ma się co przejmować, są gorsze rzeczy w życiu...
Za tydzień będziemy Ci bić brawo!
Tylko na luzie do auta wsiadaj i... sprawdź, czy ręczny nie zaciągnięty, bo ja swoją pierwszą samodzielną jazdę15 km na nim zliczyłam))
Moniika 11:55, 02 lis 2012

Szkoda miałbyś z głowy , ale to tak bardzo często się zdarza że podchodzi się kilka razy do tego egzaminu za tydzień pójdzie Ci lepiej. Mam nadzieje ze się nie przejmujesz bo to nie warte ! Trzeba podejść jeszcze raz i tyle! Będę trzymać kciuki za tydzień serdecznie pozdrawiam m
Agacia 12:14, 02 lis 2012

Spoko Sebuś, nie przejmuj się, przecież wiadomo jak to u nas jest z tymi egzaminami na prawko - rosyjska ruletka A ile zależy od dobrej woli egzaminatora...ho ho. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego nie mogłeś powtarzać manewru??? Ja zdawałam w marcu i wiem na pewno, że w WORD w Białymstoku masz we wszystkich manewrach, zarówno na placu jak i na mieście, dwa podejścia. Co nie przeszkadza nam uzyskać jeden z najgorszych wyników zdawalności w kraju, ale to już inna sprawa
monteverde 12:22, 02 lis 2012

Sebek napisał(a)
Nie zdałem Nie śmiejcie się, ale oblałem na placu ....Tunelu....Testy poszły dobrze...0 błędów...Podszedłem do auta, przywitałem się, ruszyliśmy w stronę tunelu. Obsługa - zbiornik płynu do spryskiwaczy - pokazałem bez problemu, światła awaryjne - włączyłem - mówię, że jest ich 6, egzaminator mi odburknął, że on to dobrze wie, ja mam tylko sprawdzić czy działają....No nic - sprawdziłem, kazał mi usiąść do samochodu, ustawiłem fotel, lusterka, zapiąłem pasy. Wciskam sprzęgło - za cholerę nie chciało wejść, ale jakoś ruszyłem - jednak auto jechało jak muł (szczerze to od razu wiedziałem, że na tym aucie zdanie egzaminu to cud) . Do przodu poszło, cofam, cofam - zbliżam się do końca i dup! Walnąłem w pachołek Ten skrajny jeszcze miałem w bocznej szybie, a zawsze go widziałem w przedniej...Wtedy wiedziałem, że dobrze stoję...A tu wjechałem już tyłem auta...Egzaminator mi kazał wysiąść, popatrzeć jak stoję no i koniec I pomyśleć, że tunelu prawie w ogóle się nie obawiałem - szedł mi na prawdę dobrze...Nie wiem czy tam na placu są mniejsze pola zatrzymania, może pachołek był źle ustawiony, nie wiem, tak czy inaczej pozamiatane...Następny egzamin mam za tydzień - zdziwiłem się, że tak szybko, ale widocznie to miejsce było przyszykowane dla mnie....Ehhhh, chyba sam będę unikać swojego odbicia....Tak czy inaczej mam nadzieję, że znów nie trafię na to auto, tylko takie, które pojedzie normalnie...To tyle

Sebek ja zdawałam w 81 roku prawko, zdałam za drugim podejściem, podobnież nie umiałam skręcać w lewo to są ich zagrywki, znam ludzi co zdają i po 7 a nawet 10 razy, czego Tobie nie życzę, także spokojnie, kaskę sobie nabijają, bo przecież musisz za poprawkę zapłacić, a zawsze mogą coś znaleźć głowa do góry zdasz na pewno
gunia1990 12:53, 02 lis 2012

Sebek, najlepsi kierowcy zdają za 2. razem!
Urszulla 12:57, 02 lis 2012

Sebuś, nie martw się, cofanie na lusterka to nie lada sztuka. Ja nauczyłam się dopiero pod starą praca gdzie było tak wąsko między dwoma szpalerami aut że codzienny trening czyni Mistrza ale i tak nim nie jestem i nie będę......jazda tyłem to dla mnie jakieś okropieństwo. Mój M. się zawsze ze mnie śmieje.....tym się nie gryź.....będzie następny raz.....
Sebek 14:42, 02 lis 2012

Dziękuję, że ze mną jesteście, to wiele dla mnie znaczy Nie wiem czy już mi lepiej, ale cały czas nie mogę sobie darować tego tunelu.... No i cały czas zastanawiam się nad tym trupem co go autem egzaminacyjnym nazywają...Ponoć specjalnie tak z nimi kombinują, aby na pewno nikt na nich nie zdał...I coś w tym jest, bo w ogóle ruszyć mi nie chciało...Od razu wiedziałem, że takim daleko nie zajadę, ale nie aż tak...

Agatko - jakby mi zgasło albo auto nie stało by w polu zatrzymania to bym mógł powtarzać drugi raz, ale "wjeżdżając w pachołek stwarzam zagrożenie dla ruchu drogowego" - i nie ma dyskusji
Mala_Mi 14:55, 02 lis 2012

Sebek.... to wszystko moja wina Przestałam trzymać zaciśnięte kciuki....... ale za tydzień obiecuję, że się poprawię.....

I moja pierwsza samodzielna jazda ...to też 15 km na hamulcu ręcznym.....