Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

popcorn 14:27, 23 sty 2013

Werbenkę teraz siałaś? moja zimuje w piwnicy u Teściów...
pozdrawiam!!
hanka_andrus 14:36, 23 sty 2013

Werbena zimująca na zimnym parapecie...... siać będe w tygodniu....tylko ziemię przyniosę, bo na amarylisy wytraciłam to co miałam.
Akcja nasionka- zaczyna się od wydobycia z dna szafy torby magicznej

A w niej.....
świąteczne prezenty

i nie tylko......

Ale o tym potem...... wieczorem.......na razie.......macham! Obiad!
hanka_andrus 14:43, 23 sty 2013

I mam prośbę.......dostałam taki szkielet ....... bez szybek......to głupstwo.....szklarz dopasuje,ale kolor?
Pierwotnie był popielaty,stalowy,czy tak zostawić?,czy może srebrolem, albo jakimś innym??
Muszę dać farbę przed oszkleniem.....

zawitka 14:50, 23 sty 2013

Haniu Piękne te latarenki .prztrzyj je drucianą szczotką i daj farbę do metalu --maluj pędzlem albo kup w spreju i będą śliczne Są takie masywne ekstra Pozdrawiam A kolor ładny szary jasny to ładnie wygląda no i biały trż ładny ale to TY wybierasz.. Mam pytanie czy werbena to jednoroczna roślina bo kupiłam na jesieni i już na górze ma 6 cm wysokości a jest zimno? A polatałam z Tobą po zaczarowanej torbie fajoskie wszystko i uśmiałam się --- Babciea z Wnukami za dziadka pije .Tak trzymać BABCIU przy nalewaczce !!!
kaisog1 15:06, 23 sty 2013

Haniu piękny szkielet! Ja bym przetarła i pomalowała Na jaki kolor to Ci nie podpowiem bo to wszystko kwestia gustu Buziaczki
Mala_Mi 15:09, 23 sty 2013

Latarenki śliczności... papier ścierny, szczotka druciana, przetrzyj i pomaluj jakimś hammeritem, bo do neigo nie musisz tak dobrze szlifować...ale lepiej jak sie równo wyczyści to jest potem łądnie... a te farbki w każdym sklepie budowlanym..i maja tez w małych opakowaniach A kolory jak w linku poniżej
http://www.hammerite.pl/produkty/hammerite-prosto-na-rdze-farba-do-metalu-gladki-polysk/
hanka_andrus 15:11, 23 sty 2013

Muszę podtrzymywać ducha w narodzie! Dziadek nie stronił,i tradycyjnego zawsze przy okazji wychylał,a wnuki muszą pamiętać skąd nasz ród.I jak nie wspomnieć w takim dniu?Musowo.
A żeby nie było smutno......to po kusztyczku ........

Werbena jest byliną,ale ponoć trudno zimuje,nawet u nas na Pomorzu.Stąd stare rośliny zostawiłam w gruncie, a młode siewki,niewyrośnięte zabrałam do domu. Trochę bujają się, ale wiosną skrócę,i będzie dobrze.No i sprawdzę też te zostawione na zimę.
Oprócz tego ,wysieję wcześniej nasiona.Zeszłej wiosny wysiewałam w kwietniu ,to miałam rozsadę na koniec maja,trochę przymałą,bonie wszystkie zakwitły.
A kiełkują około2-3 tygodni.
krisec 15:15, 23 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
I mam prośbę.......dostałam taki szkielet ....... bez szybek......to głupstwo.....szklarz dopasuje,ale kolor?
Pierwotnie był popielaty,stalowy,czy tak zostawić?,czy może srebrolem, albo jakimś innym??
Muszę dać farbę przed oszkleniem.....

Haniusiu piękna latarenka, gdzie ją Wyrwałaś.
Moim zdaniem czarny lub grafit (mat) najbardziej by pasował latarence a w środku na dole latarenki wysypać białe kamyczki plus dodatki np kulki ażurowe z wikliny, gdzieś tak widziałem.
Pozdrawiam.
hanka_andrus 15:18, 23 sty 2013

Anuś dzięki za namiary na farbę.Rzeczywiście,ten hamerajt na rdzę będzie akuratny.
popcorn 15:23, 23 sty 2013

przetarłabym szczotką drucianą i popsikała farbą w sprayu - raczej nie srebrną, bardziej w czerń czy grafit bym poszła. Fajowe te latarenki!
Magiczna torba - ciekawe co będzie dalej?

smacznego!