Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

Juzia 12:09, 12 maj 2014

Beatko to coś słabo szukałaś na alle, jak Ci wyszła taka sama cena jak w Lerła czy jOBI

Mi razem ze szpilkami i przesyłką wyszło taniej... Tylko trzeba zamawiać dużo, to się wtedy opłaca, bo jak 4m...to nie bardzo
beta 12:12, 12 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
Beatko to coś słabo szukałaś na alle, jak Ci wyszła taka sama cena jak w Lerła czy jOBI

Mi razem ze szpilkami i przesyłką wyszło taniej... Tylko trzeba zamawiać dużo, to się wtedy opłaca, bo jak 4m...to nie bardzo

może i słabo...'miszczem okazji nie jestem'...zamawiałm więcej niż 4 m...jeśli masz jakieś namiary na tańcze eko to poroszę....bo zdaje się, że jeszcze będę potrzebować
Jagodaa 20:42, 12 maj 2014

Stary avatarek mnie przyciągnął . Widzę sznureczki porozciągane, porządki na rabatach, będzie super!

A teraz lecę sałatkę robić, bo mi swoją smaka narobiłaś, taką masz piękną w skrzyneczkach...
beta 20:45, 12 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Stary avatarek mnie przyciągnął . Widzę sznureczki porozciągane, porządki na rabatach, będzie super!

A teraz lecę sałatkę robić, bo mi swoją smaka narobiłaś, taką masz piękną w skrzyneczkach...

leć, leć...smacznego....trzeba trochę uporządkować bajzlownię...gdyby nie praca zawodowa i dzieciaki to pewnie byłby większy postęp prac...a tak, wlecze się jak flaki z olejem

beta 20:48, 12 maj 2014

od jakiegoś czasu podpadała mi jedna horti...jakaś taka mizerota i pięć listków miała...dosłownie pięć....wykopałam ją jakiś czas temu podejrzewając że cosik w korzeniach ma...grzebałam, grzebałam i nic....dziś ponowiłam próbę, bo spokoju mi nie dawała...i wygrzebałam 3 szkodniki...jeden pędrak, dorodny, jak nie wiem co...prawie tak wielki jak pudełko zapałek...i dwa chude, brązowe bez nóżek...drutowce?....przyczyny się znalazły....mam nadzieję że nic więcej jej nie podjada....teraz będę obserwować....

buziaki
Juzia 20:54, 12 maj 2014

A te drutowce to groźne? Bo chyba też mam...
I pędraków sporo wykopałam dzisiaj... ale opuchlaków nie widziałam
Gocha 09:50, 14 maj 2014

Witam , wpadłam do Ciebie i chcę zostać na dłużej. Strasznie podobają mi się grządki warzywne- podwyższone ( moje marzenie ) i oczywiście nasadzenia w nich. Czosnki piękne. A borówki już kwitną tak jak u mnie- ile masz tych borówek i jak długo? . Będę do Ciebie zaglądać, jeśli pozwolisz. Pozdrawiam.
beta 09:58, 14 maj 2014

Gocha napisał(a)
Witam , wpadłam do Ciebie i chcę zostać na dłużej. Strasznie podobają mi się grządki warzywne- podwyższone ( moje marzenie ) i oczywiście nasadzenia w nich. Czosnki piękne. A borówki już kwitną tak jak u mnie- ile masz tych borówek i jak długo? . Będę do Ciebie zaglądać, jeśli pozwolisz. Pozdrawiam.

dziękuję Małgosiu za wizytę...i cieszę się na tak miłe słowa...jeszcze dużo zmain przedemną, ale się cieszę, ze podjęłam to wyzwania...borówki mam pierwszy sezon...mam ich 6 sztuk, po dwie z innego rodzaju...dobierałam je tak aby wymieniały się owocowaniem...a co z tego będzie to się okaże

zapraszam i lece do Ciebie
ewa004 10:19, 14 maj 2014

beta napisał(a)

widzisz Ewka, że ja się Ciebie nie spytałam....tez początkowo myslałam, żeby tak zrobić....ale jakoś tak mnie podkusiło...następnym razem będę mądrzejsza...buziaki

Nie myśl że ja taka mądra sama z siebie pomysł z gwoździami dostałam od Małej Mi
Tess 10:27, 14 maj 2014

beta napisał(a)

teraz jest tak, trawę muszę dosiać

wytyczyłam nową linię rabaty...róże muszę gdzieś eksmitować...biedne te moje rośliny...

W formy proste idziesz?
Super!

Uwielbiam Ogrodowisko za to,jak poszerza nasze horyzonty ogrodowe.
Lubię oglądać, jak ewoluują nasze wyobrażenia, pragnienia, plany, dążenia.

Wszak najpierw miało byc tylko: co zrobić z tą szopką? Reszta wydawała się OK.
Nie dokuczam Ci, o nie!
Ze mną było identycznie: wszystko było OK, tylko tuje chciałam przyciąć, bo za bardzo się rozrosły