Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

marzena 23:47, 18 lis 2012

napisałam do Ciebie na pw
Pszczelarnia 14:39, 20 lis 2012

Akanto, w poście u mnie podałaś same fantastyczne rośliny. A czeremchę lubię, u nas w górach to rzadkość a na niżu - leśnicy mówią, że to chwast. Ot co.
jagoda99 16:55, 20 lis 2012

O matuszewo zostaje u Ciebie na zawsze przecudownie
Pasuje tu moje motto jak ulal;

"Śmiać się często i szczerze. Zyskać szacunek mądrych ludzi i podziw dzieci. Zasługiwać na dobrą ocenę uczciwych krytyków. Cierpliwie znosić zdradę fałszywych przyjaciół. Doceniać piękno.
Znajdować w bliźnich to, co najbardziej wartościowe. Pozostawić po sobie świat nieco lepszym – czy to w postaci zdrowego dziecka lub alejki w ogródku.
Mieć świadomość, że choćby jedna istota ludzka odetchnęła lżej dzięki temu, iż my istnieliśmy na tym świecie.
Na tym właśnie polega sukces"
- Emerson

.
nie moje bo Emerson napisal ale to moje motto ktorym staram sie kierowac.
Agusiu przyjemnych spacerow.
pozdrawiam
akanta 19:45, 20 lis 2012

Dziękuję Jagodo za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu.Zapraszam więc stale.Piekne motto ,dzięki że je wpisałaś.Agusia ,to moja córcia i to właśnie dla niej ten ogród,to nasza odskocznia od miejskiego zgiełku.Widzę wiele pięknych roślinek u ciebie,gratuluję wytrwałości To dopiero wszyscy się zdziwią jak teraz przesiąkniesz Ogrodowiskiem i zaczniesz szaleć z roślinkami.! Pozdrawiam i życzę miłego oglądania wielu pięknych ogrodów tu prezentowanych.Pokazuj rodzinie jak nasz kraj pięknieje,także można już szczycić się rozwojem kultury ogrodnictwa.
Justyna 19:50, 20 lis 2012

Ach z usiechem oglądałam kwitnące róże. Takie subtelne, a dzielnie się trzymają. Piękne odmiany masz.
A pnie drzew, cudne, klimatyczne z patyną...
akanta 20:14, 20 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Akanto, w poście u mnie podałaś same fantastyczne rośliny. A czeremchę lubię, u nas w górach to rzadkość a na niżu - leśnicy mówią, że to chwast. Ot co.

Wszędzie da sobie radę .Może nie wszyscy ją lubią ,ale na podsadzanie wysokich lasów świerkowych i sosnowych jako pożytek dla zwierząt i ptaków doskonała.Ale pszczółko chwast -chwastowi nie równy ot co,prawda?
akanta 20:19, 20 lis 2012

Justyna napisał(a)
Ach z usiechem oglądałam kwitnące róże. Takie subtelne, a dzielnie się trzymają. Piękne odmiany masz.
A pnie drzew, cudne, klimatyczne z patyną...

Justynko trafnie nazwałaś swoje miejsce ja bym jeszcze dodała ..."piękny zielony świat".Dziękuję za odwiedziny ,serdecznie pozdrawiam!
dajana 20:20, 20 lis 2012

U mnie też jeszcze kwitną róże Aniu ,nawet pąki mają Wiosną zakwitną następne które posadziłam jeśli nie zmarzną Podobno zima ma być lekka ,,,to obiecujące prognozy .Nie bądż smutna proszę ,zima nam zleci ani się obejrzymy.Z drugiej strony gdybym popatrzyła na konary swych drzew tak jak ty, również refleksji bym się poddała .Pamiętasz je małe,, jakby wczoraj a one już takie dojrzałe ,,,,,,Upływ czasu nie nastraja optymistycznie .Kiedy się ma 20 ,30 czy nawet 40 lat takich refleksji jeszcze się nie ma .Wszystko przychodzi z czasem ,ja to rozumiem bo mam podobnie .Takie chwile też są potrzebne obie to wiemy .Tulańca posyłam dla ciebie i Agusi
akanta 21:46, 20 lis 2012

dajana napisał(a)
U mnie też jeszcze kwitną róże Aniu ,nawet pąki mają Wiosną zakwitną następne które posadziłam jeśli nie zmarzną Podobno zima ma być lekka ,,,to obiecujące prognozy .Nie bądż smutna proszę ,zima nam zleci ani się obejrzymy.Z drugiej strony gdybym popatrzyła na konary swych drzew tak jak ty, również refleksji bym się poddała .Pamiętasz je małe,, jakby wczoraj a one już takie dojrzałe ,,,,,,Upływ czasu nie nastraja optymistycznie .Kiedy się ma 20 ,30 czy nawet 40 lat takich refleksji jeszcze się nie ma .Wszystko przychodzi z czasem ,ja to rozumiem bo mam podobnie .Takie chwile też są potrzebne obie to wiemy .Tulańca posyłam dla ciebie i Agusi

Jesteś Danusiu?To by było super z taką lekką zimą.Może w końcu zmusi nas do odpoczynku.Czasleci i to w pełni tego słowa znaczeniu.Kiedy je sadziłam ledwo wystawaly z trawy np.sosny.A teraz ?Tylko głowa do góry.! Jak twoje zdrowie kochana,ja trochę czuję zmęczenie ale tylko rano kiedy trzeba wstawać.Jak w ciągu dnia się rozkręcę to i do snu mi nie spieszno.A rano każde trzy minutki to skarb .Niespodzianka to ja w ogrodzie i moja sunia .Tylko na chwilę wklejam ,i niebawem skasuję.
dorkow0 21:58, 20 lis 2012

Dziękuję Akanto, za odwiedziny i miłe słowa... Przyszłam z rewizytą i wsiąkłam... Jak tu iść dalej jak u Ciebie tak wspaniale... Klimat ogrodu fantastyczny, jakże bym chciała całą moją ziemię tak zagospodarować... No, może kiedyś... Dziękuję raz jeszcze, że przyszłaś, bo jakbym inaczej Cię znalazła... Wybacz, proszę, ale będę u Ciebie tak często, jak pozwolisz... Nie mogę się napatrzyć na Twój ogród... To tyle, bo idę w nim jeszcze troszkę, chociaż, pobyć...
Serdeczności wielkie...