Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 21:47, 22 lis 2012

dajana napisał(a)
Cokolwiek nie zrobisz wiem że będzie efekt Co to za kamień? wygląda na porządny twardy .

Danusiu nie jest zbyt twardy,to jakiś wapienny ale już 20 lat leżał na ziemi i przetrwał więc się sprawdził.
akanta 21:53, 22 lis 2012

dajana napisał(a)

Danusiu ,na dowód ,że ja też potrafię "górki przenosić" wklejam .Gromadzę kamień ,mam pomysł.

O rany Aniu ale niespodziankę mi sprawiłaś!!!!!! zaraz tam wejdę do ciebie i uściskam cie mocno jak tylko potrafię . Ile kamienia o jej Awatarek śliczny i ten kapelusik z płatków rózy Witaj moja odmieniona różyczko .!!Skoro Agusia już smacznie spi to możemy harcować Teraz napisz co masz zamiar zrobić z tym pięknym kamieniem .Napatrzeć się na ciebie nie mogę i twoja towarzyszkę od serca oczywiście

Czuję Danusiu jak się ściskamy ,szczerze i do bulu.Choć na mojej twarzy maluje sie wielkie zmęczenie to jeszcze siły znajdę.A Promis jak zwykle chce mi pomagać.Dziś niosła Agusi plecak od furtki do domu.Taka kochana psinka a w domu natychmiast pobiegła po jej ciapki.Jest niesamowita !
akanta 22:07, 22 lis 2012

Tutaj widać mojego pieska .Wabi się Ares.Wzięłam go od ludzi tak biednych,że aż rozpacz chwyta za serce.Karmiony był tylko zbożem.Odżywiłam go i teraz jest najwierniejszym psem na świecie.Bardzo posłuszny ,nie szkolony a wykonuje wiele poleceń.Tak się odwdzięcza.Uwielbiają się i cudnie bawią.Promis też nie miała lekko -wyrwana z niewoli ,przetrzymywana w kurniku.Ma lęk separacyjny.

dajana 22:18, 22 lis 2012

Jak dobrze że ją przygarnęłaś To wspaniałe opiekuńcze i oddane pieski .Agusia pewnie ją bardzo kocha .Moja nie przyniesie plecaka a papucie to jedynie mi ściąga z nóg albo obgryza kiedy siedzę przy komputerze z zazdrości ,,albo położy mi pyszczek na stopę i wzdycha .Ty zmęczona?Szkoda ze nie widzisz mojej twarzy ,nic z niej prawie nie zostało Twoja jest ładna i pełna a ja wyglądam jak kostucha ,,sama siebie nie poznaję To nie praca mnie tak odmieniła Aniu lecz długodystansowe kłopoty .Przez zimę się podtuczę i dojdę do siebie mam nadzieję.Wszyscy się mnie pytają co się ze mną dzieje ,,czy aby się nie odchudzam Odpowiadam żartobliwie że owszem odchudzam bo na stare lata chcę modelką zostać he,he.A cóz mam obcym tłumaczyć ,,niech sobie myślą co chcą.
akanta 22:19, 22 lis 2012

dajana napisał(a)
To ze potrafisz góry przenosić jest dla mnie oczywiste Pracujesz jak mrówka i nie wiem czy jest coś z czym sobie nie radzisz . Silna kobieta z ciebie zaprawiona w boju a lekcją jest życie,, nie zawsze kolorowe ale tylko takie hartuje ducha .Mając tyle kamienia zrobiłabym jakiś potoczek .Wiesz co jeszcze mi sie marzy? ziemianka taka jak miałam na zdjęciu kiedyś Taki domek hobbita Rośliny tez mozna tam chować na zimę i wiele innych pożytecznych rzeczy.Co z tym zrobisz? ciekawośc mnie zżera Aniu!

Ziemianka też mi się marzy ,Danusiu .W mojej okolicy rozbiera sie sporo starych kamienno-modrzewiowych przedwojennych domów więc sporo takiego materiału można kupić.Marzeń jest wiele ,ustawiłam wszystkie w kolejności i z każdym rokiem coś się zrobi.
akanta 22:26, 22 lis 2012

dajana napisał(a)
Jak dobrze że ją przygarnęłaś To wspaniałe opiekuńcze i oddane pieski .Agusia pewnie ją bardzo kocha .Moja nie przyniesie plecaka a papucie to jedynie mi ściąga z nóg albo obgryza kiedy siedzę przy komputerze z zazdrości ,,albo położy mi pyszczek na stopę i wzdycha .Ty zmęczona?Szkoda ze nie widzisz mojej twarzy ,nic z niej prawie nie zostało Twoja jest ładna i pełna a ja wyglądam jak kostucha ,,sama siebie nie poznaję To nie praca mnie tak odmieniła Aniu lecz długodystansowe kłopoty .Przez zimę się podtuczę i dojdę do siebie mam nadzieję.Wszyscy się mnie pytają co się ze mną dzieje ,,czy aby się nie odchudzam Odpowiadam żartobliwie że owszem odchudzam bo na stare lata chcę modelką zostać he,he.A cóz mam obcym tłumaczyć ,,niech sobie myślą co chcą.

Danusiu ja z kolei zajadam stres.Mówią ,że łatwiej mnie ubrać niż wyżywić.Ale utyć zbytnio nie mogę 54 kg i stop -przychodzi lato a latem to ciągły bieg i dwa mi spadają.Masz rację co tłumaczyć komuś kto nic takiego nie przeżył ,jak ma zrozumieć .I nie takie znowu stare lata ! Tylko sił trochę mniej.
Agusia oczywiście kocha ją bardzo i na wzajem.
dajana 22:27, 22 lis 2012

To ty masz parkę? Kiedy wzięłas Aresa?a co z cieczką u Promis ,.śliczny piesek i jaki biedny był To aż nie możliwe jak można karmić psa zbożem Okazuje się że można bidulek .Dobre masz serce Aniu wrażliwe i czułe .
akanta 22:37, 22 lis 2012

Areska wzięłam dwa lata temu .Promis miała cieczke w czerwcu,i przez dwa tygodnie nie jeżdziła na działkę.Tylko miejski ogródek 300m i spacerki po mieście,parku.Mieszkam nad rzeczką i niedaleko nad zalew więc zleciało jakoś.
dajana 22:37, 22 lis 2012

Z kamienia będziesz miała pożytek .Jesli tyle lat leżał i nic się nie stało to znaczy jest dobry Starczy ci na kilka pomysłów wszystkie mi się podobają .Zbieraj materiał i cegłę i inne rzeczy Wszystko się przyda
akanta 22:46, 22 lis 2012

dajana napisał(a)
Z kamienia będziesz miała pożytek .Jesli tyle lat leżał i nic się nie stało to znaczy jest dobry Starczy ci na kilka pomysłów wszystkie mi się podobają .Zbieraj materiał i cegłę i inne rzeczy Wszystko się przyda

Zbieram ,zbieram kochana mam bzika na punkcie trąconych myszką rzeczy.A zwłaszcza teraz ,kiedy moda na starocia .Cegły też są w tych murach,jeszcze ręcznie robione -takie większe od dzisiejszych i niezbyt równe.Piekne bale na kolumny i trafiaja się piękne kafle .