Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Magara 21:57, 15 lip 2026

Potwierdzam, że Sopot ma dobrych speców od nasadzeń
Mnie co roku zachwycają nasadzenia na dwóch rondach w górnym Sopocie przy Armii Krajowej
Bee 08:18, 16 lip 2026

Joku napisał(a)

Jolu też żałuję, że nie mogłam przyjechać.

Ta sopocka rabata jest świetna. I dziękuję za relację z ogrodu Bellingham. Muszę się tam kiedyś wybrać. Bo niby mam blisko z działki ale zawsze coś innego jest ważniejsze
Polon 09:06, 16 lip 2026

Jolu, mam pytanie o wiciokrzew. Wydaje mi się, że to Ty kiedyś pokazywałaś pięknie na różowo kwitnący egzemplarz, pachnący do tego. Jeśli to był Twój, to czy pamiętasz co to za jegomość?
Joku 17:09, 16 lip 2026

Daga, muszę te ronda zobaczyć . Będzie pretekst do następnego spaceru .

Beata, przykro mi że tak wyszło z terminami, pogoda mnie ograniczała i strach że w ogrodzie już nie będzie nic ciekawego do oglądania.
Ogród w Zgorzałem jest częściowo w przeróbce ale zawsze cos ciekawego można podpatrzeć.
Rabata też mi się podobała, bardziej niż ta w ciemnej tonacji. Głównym akcentem były morelowe naparstnice.

Malgo, o wiciokrzewie zaraz napiszę w twoim wątku.
Joku 17:31, 16 lip 2026

Dla Malgo aktualne zdjęcia wiciokrzewu, aktualnie pojedyncze kwiatki bo już kończy kwitnienie. To odmiana Serotina, są też inne odmiany kwitnące na żółto, czerwono.

basia3012 19:17, 16 lip 2026

Joku napisał(a)

Jolu, Twój ogród to taki angielski ogród. Mnóstwo bylin, róż. Bardzo ładnie je rozmieściłaś, artystycznie. Ja tak nie potrafię. Kiedyś próbowałam ale mi wciąż coś nie pasowało.
Rabaty z Sopotu piękne. Miasto stara się.
Zacytowałam te zdjęcia bo zaciekawiła mnie ta podstawka i doniczka na tarasie. Gdzie takie ładne rzeczy można kupić?
Polon 20:24, 16 lip 2026

Jolu, dziękuję, to ten

Ja mam żółty, bardzo go lubię, bo jest częściowo zimozielony, pachnie i pięknie się rozrasta. Teraz potrzebuje w inne miejsce, a wolę kupić taki, który też będzie bezproblemowy i pachnący
Joku 21:01, 16 lip 2026

Basiu, tę donicę kupiłam w Niemczech, mieszkałam i pracowałam tam kilka lat. Niedaleko miałam bardzo fajne centrum ogrodnicze, dobrze zaopatrzone . Ale takie same donice i podstawki można kupić u nas w marketach typu obi, Leroy Merlin, podstawki też. Jedynie te łapki separujące podstawkę od podłoża trudniej u nas zdobyć. Kupiłam przy okazji jakiegoś wyjazdu też u naszych zachodnich sąsiadów.

Gosiu, wydaje mi się że wiciokrzewy są bezproblemowe.
basia3012 22:43, 16 lip 2026

Joku napisał(a)
Basiu, tę donicę kupiłam w Niemczech, mieszkałam i pracowałam tam kilka lat. Niedaleko miałam bardzo fajne centrum ogrodnicze, dobrze zaopatrzone . Ale takie same donice i podstawki można kupić u nas w marketach typu obi, Leroy Merlin, podstawki też. Jedynie te łapki separujące podstawkę od podłoża trudniej u nas zdobyć. Kupiłam przy okazji jakiegoś wyjazdu też u naszych zachodnich sąsiadów.

Gosiu, wydaje mi się że wiciokrzewy są bezproblemowe.

Dzięki Jolu, popatrzę za nimi jak będę w tych sklepach. Piękne są.