Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 21:42, 04 maj 2017

Edziu, dziekuję. Tak właśnie robię, zaglądam do was. I to zdecydowanie wolę .
AgnieszkaW 09:21, 06 maj 2017

Jolu, zdrowia życzę, bo ono najważniejsze (gdy przyjdzie choroba - szybko się o tym przekonujemy). Ogród sobie poradzi, nawet jak nie będzie na czas skoszony trawnik czy na rabatach pojawia się chwasty - to nic strasznego, to normalne życie. Czasem czytałam (tu na forum), jak to młodzi ludzie są wręcz oburzeni, że zachwaszczony trawnik, że tak nie może być i takie tam. Widać, że jeszcze nie doświadczyli poważnej choroby (i oby nigdy jej nie doświadczyli, ale to chyba niemożliwe, wcześniej czy później...). Trzymaj się Jolu i oszczędzaj się trochę, a powoli wszystko powróci do normy Ściskam mocno
hanka_andrus 09:38, 06 maj 2017

Też tak uważam, jeden chwast mniej, jeden więcej, cóż to ma za znaczenie naprzeciw wieczności, i naszego skromnego bytu? NIC!
Zdrówka życzę!
ryska 10:49, 06 maj 2017

Witaj Jolu, piękny masz ogród i nawet chwasty gdzieś tam tego nie zmienią.
Powiem Ci z własnego doświadczenia, bo mam nowy staw już prawie 3 lata, że idzie ku lepszemu. Bo życie bez bólu jest cudowne. Pozdrawiam
barbara_kraj... 12:17, 06 maj 2017

Jolu, ogród przez jakiś czas zostawiony w spokoju potrafi zaskoczyć tym, że całkiem dobrze sobie radzi. A zdrowie najważniejsze! Pozdrawiam
Chwasty chwastami, a wśrod nich nowe pożyteczne też rosną.
Joku 19:26, 06 maj 2017

Kochani jesteście, wspierając mnie w ogrodowej niemocy . Jakoś łatwiej patrzeć na rosnące tu i ówdzie trawy i inne chwasty. Zresztą już zapanował porządek, przynajmniej na jakiś czas. Pojawiła się dzisiaj rano ekipa, na którą właściwie już przestałam czekać. Chwastów nie ma, trawnik nawieziony, czekające od ubiegłego sezonu rośliny w donicach posadzone. Odetchnęłam z ulgą.

Agnieszko, jest tak jak piszesz, do tej świadomości dorasta się z wiekiem. Albo niespodziewana choroba w młodszym wieku przestawia dokumentnie skalę wartości.

Haniu, jak zwykle nic dodać nic ująć.

Rysko, witaj! Oj, żebyś wiedziała że jak nie boli to jest fajnie. Mój staw ma dopiero 2,5 tygodnia, ale już noga prawie nie boli. Efekt póki co będzie połowiczy, bo druga strona też do remontu . No ale światło w tunelu coraz wyraźniejsze.

Basiu, najbardziej to się boję że później sobie nie poradzę z zielskiem. A o tym że ogród sobie potrafi sam poradzić to już raz się przekonałam. Wszak zostawiłam na pastwę losu mój poprzedni na jakiś czas.
mirkaka 13:28, 07 maj 2017

I mnie czeka taka operacja, na razie ratuję się jak mogę różnymi zabiegami. Jeszcze się na kolejkę nie zapisałam, a powinnam bo czeka się chyba bardzo długo.
Boję się tylko że po operacji nie będę mogła pielić w ogrodzie bo to jakieś zginanie pod kątem jest niewskazane? Jak u Ciebie z tym Jolu, jest nadzieja na harówkę ogrodową jak dawniej? oczywiście tego życzę z całego serca
No to jak ekipa wysprzątała ogród to dawaj zdjątka
an_tre 13:45, 07 maj 2017

Jolu dziś u nas kolejny mokry dzień stopuje działania ale myślę, że powoli damy radę to wszystko ogarnąć. Cały tydzień miałam u siebie wnuki to trzeba było uwagę przekierunkować nawet na forum z doskoku.
Choroby i inne zdarzenia potrafią nas przystopować na dłużej ale tak jak mówisz trzeba wypełnić czas odwiedzinami tam gdzie kwitnie życie
Mamy jeszcze energicznych Emów, którzy nas dzielnie wspierają i pomagają wykonywać cięższe prace ogrodowe.
życzę szybkiego powrotu do zdrowia i miłej niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eda 18:11, 07 maj 2017

Joku napisał(a)
Edziu, dziekuję. Tak właśnie robię, zaglądam do was. I to zdecydowanie wolę .

cieszymy się bardzo uściski Jolcia
hanka_andrus 18:25, 07 maj 2017

No bardzo, bardzo, cieszymy się, że jest Ciebie więcej na forum.