Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Wafel 20:38, 07 cze 2026

Wieczornik, samodzielnie wyszukał sobie elegancką miejscówkę
Joku 20:42, 07 cze 2026

A w domu kwitnie niestrudzenie hoja

i skrętnik

Wafel 21:19, 07 cze 2026

Wow jakie ładne domowe kwiaty, ta hoja to puszczona jakoś pod sufitem???
Basieksp 21:42, 07 cze 2026

A moja hoja chyba nie zakwitnie w tym roku, jak zaczyna się ogród, domowe kwiaty trochę zaniedbuję.
A wszelaka, różna zieleń w Twoim ogrodzie bardzo mi się podoba Lubię takie klimaty, chyba mogłabym mieć cały ogród cielisty, ale pewnie wtedy brakowało by mi słońca
MartaCho 21:47, 07 cze 2026

To samo co Asi Wafel mi się nasunęło oglądając zdjęcie- wow! Wielki zachwyt zostawiam- pięknie, różnorodnie, bujnie, przecudnie!
Wafel 22:02, 07 cze 2026

Jolu - "997", masz detektywistyczną stronę dzisiaj, w sam raz do śledzenia wątku
basia3012 01:08, 08 cze 2026

Jolu, zbliżasz się do 1000 strony. Super.
mirkaka 06:46, 08 cze 2026

Piękny ogród, roślinki bujnie i zdrowo rosną
Czy ten wieczornik pachnie? Jeśli tak, a miałabyś gdzieś maleńką sieweczkę to mogłabyś mi odsadzić? U mnie rozsiewa się złocień Maruna, jest piękny w masie ale nie pachnie
Hoja i skrętnik ładnie rośnie, ja do skrętników straciłam serce, za duże miały liście
Bee 09:13, 08 cze 2026

Joku napisał(a)
Kwitnie przetacznik Blue Mirror od Mirki

Serduszka nadal w dobrej formie, zrobiło się z niej spore krzaczysko.

Jolu było mi bardzo miło Cię poznać. Cieszę się, że wreszcie dołączyłam do grupy pomorskiej.

Co robisz z serduszką kiedy zasycha? Nie wiem co posadzić obok aby zasłoniło pusto miejsce po serduszce?

Joku 21:05, 08 cze 2026

Asiu, hoja rośnie w doniczce wiszącej pod sufitem, to pnącze.

Basiu, hoja dość wybredna. Moja wędruje ze mną z mieszkania do mieszkania, to jej trzecia miejscówka. I widzę że ostatnia najbardziej jej odpowiada. Zapewne chodzi o światło, tak myślę bo inne warunki się nie zmieniły. Wisi przy narożnym pd- zach. oknie ale w większości jest osłonięta ścianą, ma dużo rozproszonego światła.

Marta, witam, miło mi .

Basiu, mój wątek raczej człapie, 14 rok już leci.

Mirka, wieczornik pachnie całkiem przyjemnie pod wieczór. Sieweczka jakaś się znajdzie, jedną nawet dziś wypatrzyłam przy pieleniu. Pamiętam że rozstałaś się ze skrętnikami właśnie z powodu dużych liści. Ja chyba swoim mniej dogadzam bo jakoś mieszczą się na parapecie.

Beata, mnie również było miło. Serduszka dość długo trzyma liście, mniej więcej do jesieni. Rośnie w kącie ogrodu, ma towarzystwo innych roślin więc brak liści za bardzo mnie nie drażni. Problemem staje się jej wielkość, zaczyna zagłuszać sąsiadów.