Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 22:33, 06 lip 2013

Madżen jeszcze tydzień temu chciałabym z tego ogrodniczego wyjechać ze wszystkim co zdołam wywlec ... a tu taka zmiana ... nie ze wszystkim ... z tym co widzę u siebie ... ... tylko najpierw muszę się napaczyć ...

z tego haosu coś mi się powoli krystalizuje ... zaczynam czuć co chcę bo niby wiem tylko z duzym pierwiastkiem niby ...

no i musze to mieć poukładane ...

a przyznać muszę, ze to układanie z dziefczynami przy kawusi to strasznie fajne jest ...

trawka ... jest tekturka z nazwą ale za 3 młorzęby nie wyjdę po nią ... zeżre mnie ta krwiopijcza gadzina ... ale wygląda to to tak ...

była jeszcze taka ruda ... już wiem, ze musi tego być więcej ... wiem też, ze stipa wymarza ale ja kcem stipę ...
Konstancja30 22:43, 06 lip 2013

tu przygotowany na nasadzenia kubik ...

narożnik bliższy po lewej to szaleństwo fairy i trawki ...

przy murku

Leonardo ... miskant ... werbeny w tle ... lawenda

nie wiem czy hosta i paproć się wkomponują bo na jawie doniczek jeszcze nie ustawiałam ... ...

na obrzeża ...

no właśnie bergenia czy bukszpan ???

w środku kulki bukszpanowe mam nadzieję zmieścić 3 ... i 2 - 3 krzaczki róż rabatowych ...
Madzenka 22:51, 06 lip 2013

Trawa boska - to carex. Z różyczkami wygląda zjawiskowo.
Na obwódki bukszpan koniecznie będzie kjubowo
Syla 22:55, 06 lip 2013

zdecydowanie bukszpan a trawka wydaje się być dość obfita w kształtach , może uda się ją podzielić przed posadzeniem ?
Konstancja30 22:58, 06 lip 2013

mam przykazane podzielić każdą na 2 ... Asia wybierała ...
Syla 23:09, 06 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

no to good
Madzenka 23:21, 06 lip 2013

Syla napisał(a)
zdecydowanie bukszpan a trawka wydaje się być dość obfita w kształtach , może uda się ją podzielić przed posadzeniem ?

ha bukszpan, bukszpan. Będzie pieknie i kjubowo. Bergeia zrobłaby misz masz. W tym miejscu musi byc formalnie po obwodzie
ka1sia 23:23, 06 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

A jak Asia z Izą trawki wybierały zaraz pokażę , tylko najpierw z całego serducha podziękuję dziewczynom za cudowne spotkanie, pogaduchy, usmiechy, kawusię ... no za wszystko... a najbardziej za to, że po prostu jesteście i wielki buziak dla Adamo, który pracował dzisiaj, jak pszczółka Iza,możesz być spokojna, taras będzie super już mistrz Adamo o to zadba

dobra, czas na fotki, niewiele ich, ale zawsze...

która z tych trawek będzie pasowała do Izy różyczek?

Iza nie była do końca pewna, ale Asia ma siłę przekonywania
patrz, jaka delikatniutka... ale jakaś taka potargana ...

najwyżej weźmiesz za czuprynkę i trochę ją przytniesz...

Iza,patrz, będzie super...

ka1sia 23:38, 06 lip 2013

Iza nie dońca pewna, że to ta trawa, nabyła ich zamiast planowanych 3... 4 i pewnie jeszcze dokupi

ostatni rzut oka na róże

a to cudeńka u Izy

i rożyczki są przepiękne

Konstancja30 23:54, 06 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Rozumiem, kawusia bardzo udana....tylko cała komplikacja wynikła w pięknościach roślin, których w zasadzie nie chciałaś, a teraz pragniesz....no to ja szczerze Ci współczuję, bo sama wiem jak to jest jak człowiekiem targa w środku...niemoc taka go bierze, a rośliny same garną mu się do ręki i krzyczą w niebogłosy "weź mnie.... i mnie,...i jeszcze mnie...no dobrze Cię rozumiem....też potrafię przytargać niechciane, a później siem zachwycam

....a przed oczami mam Izę ganiającą po swoim przybytku w zwidach, z rozwianym włosem, tuląca do swej pierwsi przystojnego Leonarda .....oczywiście po kilku takich rundach, mam wizję, że Leonardo.... Twój słodki ciężar, lekuchno Cię do ziemi przyciąga....ale tę opcję możemy pominąć...
....Droga Konstancjo..cierpliwie poczekam na koniec Twoich maratonów, wśród posadzonych już róż i lawendy, ale jak długo jeszcze każesz czekać?....

P.s: Sorki, poniesło mnie

oj ... pięknie Ciem Jula poniesło ... dobrze, że ja Adamo przed twarz boskiego Leo kilka razy dziennie podstawiam do podziwu ... (nawiasem mówiąc reaguje juz jak pies Pawłowa ... mówię zobacz a on mówi piekny ... ) ... bo ten kawałek o przygięciu do ziemi by jakiś szlaban mógł wywołać ... a tak to powie "piekny" i luzik ...

Jula to już tuz tuż ...