Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

JulkAd 22:52, 05 lip 2013

Opowiadajcie dalej, fajnie się czyta Wasze historie....
Mala_Mi 23:30, 05 lip 2013

Historie z życia wzięte.......
Wzięłąm sie za ogóki tylko o komponentach zapomniałam, a M co był w mieście zapomniał, że teflon powinien dzwonić... mam ogórki w słoikach ale bez wszystkich komponentów... wiec forum i do spania
Konstancja30 00:04, 06 lip 2013

Anek ... kiedy zrobiła się ta godzina ... ???

widziałam dziś inaczej alejkę ... rozłożoną na czynniki pierwsze kiedy tego tyle nasadziłaś ... i jeszcze zrobiłaś z tego doktorat ))))) ...

napisałaś kiedyś, że jestem ambasadorem Twoich kfiatków ... wiesz jak jest ... ja dzieki twoim kfiatkom poznaje ich świat ...

nie lubiłam lilii bo nie ... polubiłam najpierw siedząc pod jedną u Ciebie a potem patrząc na mnogość ich rodzaju na twoich rabatach ...

jeżówka mnie irytowała swą odwrotnością ... a teraz ... w szkółce na tyłach garażu dopieszczam sadzonki z ziemi rzeszowskiej i doczekać się przyszłego lata nie mogę ... ba ... sama gmeram on-line bo u Wieloszki kasting na jeżówki i oczy mi siem wybałuszają coraz bardziej ... z zachwytu ...

kocimiętka ... ooooooooooo ... tu to już masakrycznie byłam na nie ... nie każcie tłumaczyć bo przecież każdy normalny zielony homo sapiens wie, że takiej dewiacji wytłumaczyć się nie da ... jestem sobie bardzo wdzięczna, ze tak idiotyczną postawę mam daleko za sobą ))) ... teraz na wspomnianych tyłach kocimiętka sobie dochodzi w 5 doniczkach a ja puchnę z dumy bo obcięłam i zagęściła się i ślicznie wygląda choć nie kwitnie jeszcze ... jeżeli ktoś mi wspomni, że ona wszędzie rośnie i nie mam co puchnąć to siem nafocham

kokorycz ... ffiesz odjazd ... ta to dopiero jest model ...

nie kapuje odętki i pierisa ... ? ... ale dowiem się ...

tylko już nie dziś ... eeeeeeee ... dziś tylko w dzień ))))) ...

poszło u mnie a powinno pójść u Ciebie ... w sumie wszystko jedno ... odnajdziesz ...

mimo woli ... sporo tego ci się przytrafia ... mimo woli nauczyłaś mnie paru kfiatków ... organoleptycznie ))))

ta druga lilia zbiera się do odpalenia ... czekam ... czekam ... co jest z powietrzem u mnie nie tak bo uCiebie tak pięknie kwitną ? ...
Mala_Mi 00:40, 06 lip 2013

Odpoweim Ci jutro.......
odętkę już kapujesz.. pieris do kwaśnego jest... ale lubi przemarzać, a mam coś podobnego co nie przemarza. Ale kiścień (chyba kiścień) nie przemarza, nie kwitnie ale liście ma 12 miesięcy w roku
A może to co nie przemarza to nie pieris, a może pieris... . zawsze mam z tymi problem z zapamiętaniem nazwy..
Mam białą odetkę i różowa. Białą sie rozrasta, a różowa zarasta pod krzakami.... jak zrobię rabatę to pójdę zapytać co u niej słychać.. łapek nie czuję (rękawiczek jak zwykle zapomniałam), ale oprzątnęłam, dopieliłam, odgruzowałam, teraz tylko torf, piasek i jadę glebogryzałką... acha .. jeszcze muszę przesadzić agrest,melisę i rabarbar...... Agrest zostawiłam bo najpierw muszę go zjeść, bo po przesadzeniu zgubi owoce na bank. Dziś juz do brzucha sie nie zmieściło
Mala_Mi 00:43, 06 lip 2013

Jak nie kochać jeżówek (te są najpospolitsze) i lilii (też najpospolitsze) ... toż to grzech. To nawet ja kocham ten biały kolor.. a nie jest to kolor mój ulubiony

Jeżówki jeszcze małe łepki bo dopiero zaczynają, to ich pierwszy dzień A za tymi krzakami a pod jodłami mam odętkę różową Iza... ja też sie uczę...... nie tylko Ty
Mala_Mi 00:44, 06 lip 2013

Dobranoc

Widzisz te obwódki brązowe???
Madzenka 10:09, 06 lip 2013

Dewiantka
Madzenka 10:12, 06 lip 2013

Fiesz pierisa nie kupuj wymarza... U Ciebie nie da rady skoro na rubieżach zachodnich trafia go w mroźne zimy....
Kupuj kiścień zeblid - pamietasz moją rabatkę z trzema trzmielinami na nózkach i w nogach to ogniście czerwone jesienią
Milka 10:57, 06 lip 2013

Marzenka ma rację, lepiej kiścień, widziałam u niej i byłam zachwycona piersa mam, żyje, ale jakoś bez rewelacji.
buziam sobotnio
JulkAd 11:02, 06 lip 2013

Róże kupione i ....co dalej?, kiedy będziesz sadzić?....fotki proszę, bo siem stęskniłam widoku Twoich różyczek i lawendy, a cofać nie kcem, bo siem zgubiem....miłego dnia....pojechałaś na kawkę?