Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

iwonaz 09:54, 15 cze 2012

U mnie też w tym roku pierwszy raz zakwitnie juka...niestety tylko jedna. Przestraszyła mnie nieźle...podczas sprzątania kuchni przez okno zobaczyłam, że wystaje z niej jakiś brązowy badyl...no nie...sobie myślę...znowu coś się dzieje. Lecę więc do niej...i zdziwienie a potem zachwyt...będę miala kwiat! Od razu zawolałam najmłodsze dziecko wyjasniając, że ten badylek to będzie piękny kwiat i niewolno tego dotykać tylko patrzeć (wredna matka-ogrodniczka)...instruktaż był konieczny, ponieważ ostatnio moje dziecko gotowało "zupę" na podwórku i brakowało składników więc obskubało podstawy młodych przyrostów w sosnie żółtej, która miała ich wszystkich 3 szt (bo to jeszcze mała sosna )
U nas kawusia poobiednia na tarasie także jest obowiązkowa...mąż czasem boi się tych chwil...bo jak nic nie robię w ogrodzie to zaczynam myśleć, a to zawsze wiąże się z zadaniami do wykonania.
Wczoraj królik skosił sadzonkę Kobea biegając po domu, która czekała na nową pergolkę...od razu miał wyrzut, że biedaczyna sie nie doczekała żywota w ogrodzie...bo ktoś nie zrobił pergolki, choć mówię już o niej od 2 m-cy...ale jestem cierpliwa
abiko 10:04, 15 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

uprzejmie przestało lać ... ja padam to dwóch dniach istnej apokalipsy w pracy ... na szczęście jutro piątek a potem małż ma 2 tygodnie urlopu ...

plan jest taki ... do 13 (bo wtedy wracam z pracy ) ... on ma ugotować obiadek i uczyć siem bo hobbystycznie podchodzi do europejskiego egzaminu z jakiegoś programu, który już lubię bo mi garderobę w nim zaprojektował ... ja wracam ... oddaję się rozkoszy jedzenia tego czego szczęśliwie sama nie ugotowałam ... kawusia już na tarasie i opanowujemy ten armagedon ... co do tego jak to miotam się wciąż ... ale coś musi powstać ... martwię się juką bo po raz pierwszy postanowiła zakwitnąć a ja chciałam ją przesadzić ... za nią jest druga malusia i się dusi ... i miejsce znalazłam im inne ... nie wiem przesadzać czy poczekać aż przekwitnie ?

dziś zobaczyłam bielony drewniany komplet tarasowy Moniki i w związku z tym przytargałam od sąsiadki 5 palet sama !!! ... mam fioła na punkcie bielonego drewna ...

Nio to rozumiem. szlajasz sie po innych wątkach a relacji u Ciebie niet!!!
Mebelki u Moniki miodzio, potwierdzam. Jak sobie takie same zrobisz to będzie super i w Twim stylu.
A M coraz bardziej mi się podoba..... Jeszcze ja Ci garderobę wypełni to zmiaeniamy naszych Adamów

a jakby ci się Marzenki nie spodobał, to ja zamienię na swojego oki?

który to ogródek Moniki..?
Milka 17:39, 15 cze 2012

Iza, pokaż kanny, ile przyrosły?
Konstancja30 17:44, 15 cze 2012

leży sobie człek ... bo mnie Gabikowy luksiusowy ogródeczek rozłożył na łopatki ... ale dla Ciebie wszystko ... pozbieram kości po łomocie estetycznym i u Gabi i u Ciebie i u całej reszty ... szczękę jakoś spróbuję wstawić bo wypadła przy pierwszej dziesiątce prezentacji Danusi i jak moja idioten małpak będzie uprzejma to pokażę kanny ... urosły ale coś złego im szarpie liście ... zresztą zaraz zobaczysz
Milka 17:49, 15 cze 2012

No to zbieraj szczękę i foć, jeszcze chwila, to nasza się do podłoża przyklei z wrażenia jak tam czary mary zrobisz
Konstancja30 18:20, 15 cze 2012

baterie siadają ... kiepskie zdjęcia ale mniej więcej ... tak jest ...
Madzenka 18:27, 15 cze 2012

Nie martw się Iza wszystkim szczeki opadły na widok matamorfozy u Gabi. ide sie podołować
amiętaj zupka bez jajeczka , zbierasz na projekcik Danusi
Konstancja30 18:57, 15 cze 2012

są trzy razy większe ... ale ujqć tego w kadr nie mogę ... próby

te na połowie po prawej to te 2 pierwsze ...
Madzenka 19:02, 15 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
są trzy razy większe ... ale ujqć tego w kadr nie mogę ... próby

te na połowie po prawej to te 2 pierwsze ...

Iza opryskaj je czymś na robale i na grzyby. W odstępach kilku dni. Na zdjęciu słabo widać co im dokucza...
Konstancja30 19:04, 15 cze 2012

pryskałam przed deszczami ... na jednej była jakaś czarna gadzina ale znikła ... mam rodzinkę kosów w sośnie może te łobuzy bo to mechaniczne uszkodzenia ... kanny zmienią miejsce jak lekko dopieścimy taras