Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

iwonaz 20:11, 17 cze 2012

Przepiękny...ale widzę go pierwszy raz w życiu ...nie martw się na pewno zostanie zidentyfikowany w mig ...może już Hania dała prawidłową odpowiedź...ona naprawdę dużo wie
Sebek 23:07, 17 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
wygrzebałam w archiwach ... miałam ten kwiat sztuk jeden kilka lat temu ... był piękny i błagam niech ktoś wie co on za jeden

moje podejrzenia idą w stronę dziewanny ... ale ja się nie znam ...

To dzwonek brzoskwiniolistny - miałem kiedyś i teraz nie mam, a szkoda, bo bardzo mi się podobał.
Milka 23:10, 17 cze 2012

Piękny dzwonek! a co nie tak zrobiłaś, ze go straciłaś?
dobranoc jutro doczytam
Beka 23:13, 17 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
Wygląda na dzwonek brzoskwiniolistny,może jeszcze kto zajrzy,by potwierdzić lub zaprzeczyć.

Sprawdzałam w "Katalogu roślin". Dzwonek ma jakby bardziej wiotkie pędy i trochę inne listki, ale tam się bardziej skupili na samym kwiatku a ten bardzo podobny ....tylko kolor inny.. Chyba nie pomogłam...
Konstancja30 23:13, 17 cze 2012

znikł ... nie wiem dlaczego ...

Irenko weranda wygrywa ... ... serio ci do mnie pasuje ? ... to fajnie ... bo zastanawiam się czy pasuje do domu ))) ... zobaczymy ...
Konstancja30 23:15, 17 cze 2012

Beka napisał(a)

Wygląda na dzwonek brzoskwiniolistny,może jeszcze kto zajrzy,by potwierdzić lub zaprzeczyć.

Sprawdzałam w "Katalogu roślin". Dzwonek ma jakby bardziej wiotkie pędy i trochę inne listki, ale tam się bardziej skupili na samym kwiatku a ten bardzo podobny ....tylko kolor inny.. Chyba nie pomogłam...

w identyfikacji dzwonka może nie ... ale Beka najważniejsze, że się odnalazłaś )) ... przedogródek zrobiony ??))
Beka 23:52, 17 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

w identyfikacji dzwonka może nie ... ale Beka najważniejsze, że się odnalazłaś )) ... przedogródek zrobiony ??))

No jestem. Aż mi wstyd za tę dłuuugą przerwę. Nawet nie zaginęłam tylko bardziej lubię czytać niż pisać, zwłaszcza, ze daleko mi do takich mistrzyń pióra jak Ty. No i zaczęliśmy już wakacje i mamy za sobą egzotyczną podróż. Zachodzę na Twój wątek ale tak cichaczem. Trochę nie nadążam, za niektórymi tematami. Bielone meble? Powalający ogródek Gabi? ...nie chciałabym wymiksować się z Ogrodowiska zupełnie, więc miej proszę wyrozumiałość. wrzucam u siebie zdjęcia z aktualnego stanu prac ziemnych Jak się więc domyślasz nadal jesteśmy w trakcie. Przepiękne niecierpki. Kupię i wydrukuję instrukcję. Pozdrawiam
Konstancja30 22:23, 18 cze 2012

wróciłam późno i padam ... ale mam bardzo ważną wiadomość ... dlatego zanim moja twarz opadnie na klawiaturę i wyklika niezrozumiały ciąg znaków pochwalę się ...

dziś ...
w dniu 18 czerwca ... 2012 roku ... na moim tarasie stanęło pierwsze 13 doniczek

BUKSZPANIKÓW !!!

niniejszym czuję się od tej chwili pełną gębą ogrodowiczanką a tradycje bukszpanowe obiecuję kontynuować ...

może tylko w dororodniejszej postaci bo moje bukszpaniki bez lupy nie zauważalne ...

może też w liczbie stosowniejszej i mniej demonicznie źle wróżącej i nie pytajcie dlaczego 13 bo to wie tylko małż który je zakupił

foto jak wsadzę ... może uda mi się poczytać co z nimi począć w sensie ziemi ... nawozu i pielęgnacji ... jak nie to jutro bo oczy się kleją ...
Konstancja30 22:26, 18 cze 2012

juitro też odpowiem na wszystkie posty z wczoraj ... bardzo dziękuję za pomoc w zidentyfikowaniu tajemniczej roślinki ... jesteście niesamowici ... i oczyszczę się tylko z podejrzeń o jakieś specjalne zabiegi unicestwiające tą piękność ... sama znikła ... najprawdziwsza to prawda ...
baraga1904 22:27, 18 cze 2012

"13" to szczęśliwa liczba...na przekór....napewno szybko urosną....gratulacje...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies