Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Bea 18:33, 02 maj 2014

Śliczny ogród się tworzy.

Życzę wytrwałości i powodzenia w działaniu.

Pozdrawiam
malgorzata_s... 20:38, 02 maj 2014

Izunia cudnie będzie już za chwileczkę już za momencik na tych nowych rabatkach a tulipki w niezapominajkach wymiatają Podziwiam twoją i Emową konsekwencję i linijkowe nasadzenia
Buziam i przyjeżdżaj to wcale nie tak daleko
ana_art 20:40, 02 maj 2014

A angele gdzie kupowałaś?
Gabisia 21:33, 02 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)

Gabisia usiądź jeszcze nie ma nic do stania ... chyba, ze stoisz dla wyobrażenia jak to ma być ... mnie cieszy głównie to wyobrażenie ... bo weźmy miskant teraz i pod koniec sierpnia ... mam nadzieję na zjawiskową różnicę ...

a ten pinterest jest bossski tylko chyba zintesyfikuje mi nie raz tzw "kreatywność"

przypadek to podziwiam tam gdzie niby mocne nerwy potrzebne teraz to już można tam dawać sesje terapeutyczne ...

Izuś, jeżeli chodzi o wyobraźnię, to mam ją wyjątkowo rozbuchaną
Konstancja30 21:59, 02 maj 2014

Gabisia napisał(a)

Izuś, jeżeli chodzi o wyobraźnię, to mam ją wyjątkowo rozbuchaną

Gabi pamiętam gdy wprowadziliśmy się do domu i niewiele w nim juz było za to wszystko wyobrażone ... wyobrażenia zwizualizowane na wydrukach (a o pinsie nawet nie śniłam wówczas ) ... jak przychodzili znajomi to wydruki musowo musieli przejść ...
i tak kolega bez wyobraźni za to z dobrą pamięcią obrazkową do drugiego - bez takowej - rzekł "no wpuść chłopa do biura atrament wypije ... przecież łazisz po jej stole ... że o 6 krzesłach nie wspomnę " ...

Ty byś nigdy w mój wyimaginowany stół nie weszła ... kofam
Loosiuu 22:34, 02 maj 2014

Konstancjo, pewnie już to przerabiałaś, ale czemu nie puścisz bluszczu na tą ścianę? Sadzonki możesz posadzić nawet co metr i jak dasz trochę lepszej ziemi i będziesz dokarmiać, podlewać, to już za 3 lata będziesz miała śliczną ścianę. Teraz masz tam chyba winobluszcz i on jest długo goły, a ściana nie jest idealna Wydaje mi się, że dużo tracisz na tym, bo od dołu, tam gdzie cegły są ładniejsze można podgolić kiedyś bluszcz i będzie ślicznie, a teraz połowa jest szara i wg mnie nie wygląda to estetycznie, przy tak zadbanych kształtach rabat i równych nasadzeniach.
Konstancja30 22:44, 02 maj 2014

Loosiuu napisał(a)
Konstancjo, pewnie już to przerabiałaś, ale czemu nie puścisz bluszczu na tą ścianę? Sadzonki możesz posadzić nawet co metr i jak dasz trochę lepszej ziemi i będziesz dokarmiać, podlewać, to już za 3 lata będziesz miała śliczną ścianę. Teraz masz tam chyba winobluszcz i on jest długo goły, a ściana nie jest idealna Wydaje mi się, że dużo tracisz na tym, bo od dołu, tam gdzie cegły są ładniejsze można podgolić kiedyś bluszcz i będzie ślicznie, a teraz połowa jest szara i wg mnie nie wygląda to estetycznie, przy tak zadbanych kształtach rabat i równych nasadzeniach.

no cóż ... to nie jest tylko ściana ... za nią mieszkają ludzie ... dom jest sprzed wojny i izolację ma marną ... winobluszcz to dwie gałązki i nigdy ich nie podlewam ... musi wystarczyć atmosfera ... po prostu ja też nie chciałabym by ktoś wlewał mi w dom hektolitry wody ... bluszcz jest dość wolny mam go w innym miejscu i po trzech latach nie pokrył 1,5 metrowego płotu .. liście winobluszczu trzymają się wystarczająco długo ...
do ściany w takiej estetyce jak jest już się przyzwyczaiłam ...
Mathildis 00:49, 03 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)

ups ... w tej chwili zdecydowanie brakuje jesiennych akcentów ...

Trawki będą jesienią pięknie zdobiły - szczególnie rozplenice

P.S. Podglądam zmiany i jestem pod wrażeniem ... Twoich pomysłów i pracowitości eMa
paniprzyroda 07:04, 03 maj 2014

Loosiuu napisał(a)

Intencje dobre... ale nie zawsze mamy wpływ na to, z czym sąsiadujemy - ścianą, dużymi drzewami, które sypią na naszą stronę tony liści czy innymi "dobrodziejstwami" bliskiego otoczenia. Wielką zaletą jest umiejętność akceptacji takiego stanu rzeczy i stosunki dobrosąsiedzkie
Zmiany piękne, efekty spektakularne a konsekwencję będzie trudno zachować bo O i pinterest kusi wciąż nowymi roślinami i kompozycjami ale jaka frajda przy każdej nowo posadzonej roślinie
Pozdrawiam ciepło.
Madzenka 10:32, 03 maj 2014

Wpdalm na chwilę z wycieczki pierwszomajowej i oniemiałam Buziaki zasyłam z ciut cieplejszej cześci Europy