Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

KasiaWB 01:18, 08 maj 2013

Witaj Tess dobrze jest nie szalej z zagęszczaniem za bardzo, podlej florovitem, a latem nie poznasz uwierz, że za rok na wiosnę będziesz wszystko dzieliła
Pozdrawiam
Evchen 09:19, 08 maj 2013

Tesiula, jak dobrze, że jesteś Brakowało mi Cię tu z kopytnikiem i żurawkami
PS. Galimatias na rabacie powiadasz.... Teraz to już z tantiem się nie wyłgasz!
grupa_trzyma... 09:52, 08 maj 2013

Tessi, jak się cieszę że już jesteś! na cześć Tessi radosne hip hip...hurrra!
Wiosna cudna!
Mala_Mi 11:54, 08 maj 2013

Tesiu... żurawki rosną dobrze, nie zagęszczaj..... mi też czasami jakieś wypadają.... w tym roku pójdą jak gupie.... rok stoją, a potem szaleją...
Czosnkom zawsze zasychają końcówki liści.. jak ci przeszkadza to skub to suche palcami, tylko nie wycinaj liści bo za rok będzie po czosnkach. Za żurawkami brakuje mi czegoś większego.... bo jest bardzo "płasko"..
Pod płotem też poczekaj aż wszytko urośnie.....
Pod hortensje daj coś co jest cały rok zielone... i nie będzie pusto.. na wiosnę wrzuć cebulowe typu krokusy i na potem coś niskiego.... albo posadź runiankę... niech zrobi dywan pod hortusiami

A może modrzewnicę, też lubi lekko kwaśna ziemie ... nie wymarza i cały rok ma liście.. a w maja kwitnie... jest niska.. jakieś max 30cm. Tylko polecam o niebieskich liściach....

Sorki za zaśmiecanie wątku fotami... lepsze foty zrobię i wstawię u siebie po południu ...
beta 09:13, 09 maj 2013

hej Teresko...zieleń tych żurawek po oczach bije...śliczne są...chyba sobie takie fundnę, na tą rabatę przed domem, bo tam tak ciemno...co to za odmiana?....a piwonie masz niesamowicie duże...moje dopiero co z ziemi wyłażą...ale one po przejściach, to może dlatego....buziaki w ten słoneczny dzień
ewa004 19:46, 09 maj 2013

Ja tez muszę sobie zafundować te jasno zielone żurawki to chyba citronelki ?
Ale na ta chwilę u mnie żurawki są dla szkółek w mojej okolicy nie znane nigdzie nie ma

Tesiu pozdrawiam
Ewcia88 12:43, 10 maj 2013

Pięknie wszystko rośnie a piwonia i peonia to różne coś? bo dostałam a wygląda jak Twoje buziaczki
bociek 17:53, 11 maj 2013

Tessunia, Kochana, jak zyjesz... Wszystko OK??? Ciesze sie, ze wrocilas Sciskam mocno
Madzenka 20:53, 11 maj 2013

Tessiu ja się zagubiłam w czasoprzetsrzeni i okręźną drogą do Ciebie trafiłam. Piękną limonkowo- brodową wiosnę pokazujesz. Tulipki śliczne.
Nawet najpiękniejsza rabata potrzebuje zimozielonych aby wiosną i zimą była piękna.
Anabell 01:40, 12 maj 2013

Jakie duże pąki ukazują się w peoniach?
Graby, buki i brzózki zamawiałam maleńkie ok 50 cm wys. mam podsadzić żywopłot z berberysów, to dużymi nie dałabym rady a to są w balotach po 20szt. i za taki balot ok 18 zł weszłam w info www. sadowniczy pl.dostanę dwie przesyłki juz wysłałam pieniądze. i małe świerki pospolite 3 letnie po 0.99gr.
Mam miejsce po tujach przesadzonych to świerki doczekają na bożonarodzeniowe drzewka. Zobaczę jakie będą to jeszcze zamówię. ciągle bawię się w małą szkółkę.
Przed świętami mam dość latania za drzewkiem i dobieranie.
Krzewy kwitnące to większe zamawiałam. Podam ci tel. 29 642 34 36 to koło kadzidła w ostrołeckim. w tym tygodniu przyjdzie paczka.