Właśnie – nic nie kwitnie Mus dać cebulowych wcześniej kwitnących, bo jesienią nie dałam, bo nie miałam w odpowiednim kolorze.
Aniu, nie wiem, gdzie (na której rabacie) wystarczy ścieśnić? Ścieśniłam nieco citronelki w przedogródku. Ścieśnić coś jeszcze?
Wiem, że za rok będę dzieliła Czekam na ten moment wraz z siostrą, bo dom nowy postawiła na działce 1200 m; kredyt nie pozwala na zakup roślinek, a ogród trzeba urządzić Ale choć wierzę w moc sprawczą florovitu, jednak citronelki trochę zagęściłam. Pokażę wieczorem efekt.
No, to wpadłam we własne sidła Bardzo wysokie te tantiemy żądasz?
Evochichonku i Grabulki, całusy Wam przesyłam za to miłe powitanie
No, w porównaniu do innych to ta wiosna u mnie taka sobie Ale i tak mnie cieszy, bo nigdy dotąd nie była u mnie tak ładna
Aniu, bardzo dziękuję za tak wiele rad Żurawki zagęściłam pomimo rad. Niewiele, tylko ciut, ciut. Nie miałam pojęcia, że zasychanie końcówek liści czosnków to normalne – to moje pierwsze w życiu czosnki Nie wiem, za którymi żurawkami jest za płasko W przedogródku myślę o posadzeniu za nimi kiścieni zeblid. O runiance przed hortensjami pomyślę, choć przyznam szczerze, że nie jestem nią zachwycona, jak na razie. No, ale też mam ją dopiero pierwszy rok, zobaczymy, co z niej wyrośnie
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Beatko (beta) i Agentko (Ewa004) - tak, to są citronelki. Jestem nimi zachwycona. Mają piekny kolor, ale też fantastycznie się krzewią, co pozwala je dzielić i mnożyć w tempie błyskawicznym. Kupiłam w ub. roku w maju 5 sztuk, i w sierpniu podzieliłam - mam ich 32 sztuki!!!
Ale u mnie rosną w dużym pólcieniu (słońce dopiero od 14.) I mają baaaardzo mokro tej wiosny, co im akurat pasuje chyba. Pięknie rosną.
Ewelinko (Ewcia888) - no tej wiosny wszystko pieknie rośnie
Kasiu (boćku) - zyję, żyję, tylko ogarnąć się nie mogę. I jakoś ogród mnie nie cieszy tak, jak powinien.
Madżenko - no włąsnie, zimozielone. Trzeba przeróbki zrobić - zimozielone są niezbędne na każdej rabacie.
Haniu (Anabel) - bardzo dziękuję za namiary
Pozdrawiam wszystkich Miłych Gości
Aniu Monte, Boćku, Beatko, Martku macham! Macham i tesiskam
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tessi, oglądam jeszcze raz twoje włości i widzę co chciałaś mi powiedzieć: na rabacie, gdzie jest horti i funkia wiosną jest smutno lekko. Muszę pogmerać w pomysłach Evochichonka i coś dobrać do tego mojego wymarzonego zestawu roślin. Citronelki śliczne, jak się od nich robi wesoło!
Muszę poszukać gdzieś tu w pobliżu Centrum Ogrodniczego. Może będą mieli citronelki?
Pozdrawiam baaaardzo z grabiowego lasu!
Zagęszczona rabata w przedogródku. Odkryłam przyczynę kiepskiej kondycji bordowych żurawek. Za mokro Citronelkom taka wilgotność pasuje, bordowym niestety nie.
Białe tulipki na tle kopytnika
Długa rabata. Już trochę mniej pstrokata, ale jeszcze będą poprawki.
Oczko w sukience z niezapominajek