Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

monteverde 01:58, 12 maj 2013

bociek 17:30, 12 maj 2013

Macham Tesiu
beta 19:25, 12 maj 2013

Martek 19:28, 12 maj 2013

Wątki mieszają się ,ale chętnie zobaczyłam Twoje królestwo
Buziak
Tess 16:52, 13 maj 2013

Kuklik napisał(a)
No, angielska nieźle rokuje chętnie zobaczę ją jak zakwitnie

Właśnie – nic nie kwitnie Mus dać cebulowych wcześniej kwitnących, bo jesienią nie dałam, bo nie miałam w odpowiednim kolorze.
monteverde napisał(a)
Nie jest źle Tess na pierwszych fotkach to wystarczy je ścieśnić na plamy i będzie oki

Aniu, nie wiem, gdzie (na której rabacie) wystarczy ścieśnić? Ścieśniłam nieco citronelki w przedogródku. Ścieśnić coś jeszcze?
KasiaWB napisał(a)
Witaj Tess dobrze jest nie szalej z zagęszczaniem za bardzo, podlej florovitem, a latem nie poznasz uwierz, że za rok na wiosnę będziesz wszystko dzieliła

Wiem, że za rok będę dzieliła Czekam na ten moment wraz z siostrą, bo dom nowy postawiła na działce 1200 m; kredyt nie pozwala na zakup roślinek, a ogród trzeba urządzić Ale choć wierzę w moc sprawczą florovitu, jednak citronelki trochę zagęściłam. Pokażę wieczorem efekt.
Evchen napisał(a)
Galimatias na rabacie powiadasz.... Teraz to już z tantiem się nie wyłgasz!

No, to wpadłam we własne sidła Bardzo wysokie te tantiemy żądasz?
Evochichonku i Grabulki, całusy Wam przesyłam za to miłe powitanie
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Wiosna cudna!

No, w porównaniu do innych to ta wiosna u mnie taka sobie Ale i tak mnie cieszy, bo nigdy dotąd nie była u mnie tak ładna
asc napisał(a)
Tesiu... żurawki rosną dobrze, nie zagęszczaj..... mi też czasami jakieś wypadają.... w tym roku pójdą jak gupie.... rok stoją, a potem szaleją...
Czosnkom zawsze zasychają końcówki liści.. jak ci przeszkadza to skub to suche palcami, tylko nie wycinaj liści bo za rok będzie po czosnkach. Za żurawkami brakuje mi czegoś większego.... bo jest bardzo "płasko"..
Pod płotem też poczekaj aż wszytko urośnie.....
Pod hortensje daj coś co jest cały rok zielone... i nie będzie pusto.. na wiosnę wrzuć cebulowe typu krokusy i na potem coś niskiego.... albo posadź runiankę... niech zrobi dywan pod hortusiami

Aniu, bardzo dziękuję za tak wiele rad Żurawki zagęściłam pomimo rad. Niewiele, tylko ciut, ciut. Nie miałam pojęcia, że zasychanie końcówek liści czosnków to normalne – to moje pierwsze w życiu czosnki Nie wiem, za którymi żurawkami jest za płasko W przedogródku myślę o posadzeniu za nimi kiścieni zeblid. O runiance przed hortensjami pomyślę, choć przyznam szczerze, że nie jestem nią zachwycona, jak na razie. No, ale też mam ją dopiero pierwszy rok, zobaczymy, co z niej wyrośnie
Tess 16:59, 13 maj 2013

Beatko (beta) i Agentko (Ewa004) - tak, to są citronelki. Jestem nimi zachwycona. Mają piekny kolor, ale też fantastycznie się krzewią, co pozwala je dzielić i mnożyć w tempie błyskawicznym. Kupiłam w ub. roku w maju 5 sztuk, i w sierpniu podzieliłam - mam ich 32 sztuki!!!
Ale u mnie rosną w dużym pólcieniu (słońce dopiero od 14.) I mają baaaardzo mokro tej wiosny, co im akurat pasuje chyba. Pięknie rosną.

Ewelinko (Ewcia888) - no tej wiosny wszystko pieknie rośnie

Kasiu (boćku) - zyję, żyję, tylko ogarnąć się nie mogę. I jakoś ogród mnie nie cieszy tak, jak powinien.

Madżenko - no włąsnie, zimozielone. Trzeba przeróbki zrobić - zimozielone są niezbędne na każdej rabacie.

Haniu (Anabel) - bardzo dziękuję za namiary

Pozdrawiam wszystkich Miłych Gości

Aniu Monte, Boćku, Beatko, Martku macham! Macham i tesiskam
grupa_trzyma... 18:11, 13 maj 2013

Tessi, oglądam jeszcze raz twoje włości i widzę co chciałaś mi powiedzieć: na rabacie, gdzie jest horti i funkia wiosną jest smutno lekko. Muszę pogmerać w pomysłach Evochichonka i coś dobrać do tego mojego wymarzonego zestawu roślin. Citronelki śliczne, jak się od nich robi wesoło!
Muszę poszukać gdzieś tu w pobliżu Centrum Ogrodniczego. Może będą mieli citronelki?
Pozdrawiam baaaardzo z grabiowego lasu!
grupa_trzyma... 18:13, 13 maj 2013

Właśnie, jak ten Evochichonek żąda takich wysokich tantiem, to ja się nie wypłacę do końca świata.
Tess 22:31, 13 maj 2013

Obiecane fotki

Zagęszczona rabata w przedogródku. Odkryłam przyczynę kiepskiej kondycji bordowych żurawek. Za mokro Citronelkom taka wilgotność pasuje, bordowym niestety nie.

Białe tulipki na tle kopytnika
Tess 22:35, 13 maj 2013

Długa rabata. Już trochę mniej pstrokata, ale jeszcze będą poprawki.

Oczko w sukience z niezapominajek