Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Evchen 12:35, 14 maj 2013

Citronellek zazdraszczam, uwielbiam ich kolor Muszę urządzić polowanie na te cytrynkowe płatki. Bordowe nie są takie urocze,.. moje brodo będą eksmitowane na żwir może wtedy siłą wydobędę z nich urok, którego teraz nie widzę.. inna kwestia, że wzrok mi się pogorszył...

Eviskam Evochichocząc
Bogdzia 23:12, 14 maj 2013

A dlaczego hosty sadzisz do doniczek przecież w gruncie by sobie poradziły.Pozdrawiam.
Milka 11:41, 16 maj 2013

Obejrzałam wszystkie nowinki
czyżbyś chciała uprawiać hosty w donicach i je właśnie bielic?
mam w domku ten środek, później wkleję ci, co i jak
kaisog1 11:54, 16 maj 2013

Tessi poprawka rabaty na wielki plus A hosty sie u Ciebie bardzoooo sprawdzą Uwielbiam je bo nie są nudne! W każdej jest coś innego
ewa004 18:17, 16 maj 2013

Tesiu cały czas poszukuje citronelek ,ale jak nie kupię to ci się na jesień przypomnę

Hosty w doniczkach śliczne ,nalatasz się żeby wszystkie podlać ,chyba że tak jak Irenka masz węże łym porozciągane po całym ogrodzie
Tess 22:16, 16 maj 2013

beta napisał(a)
łooo Matulu!...ile donic...a hosty cudne!...zawsze mi się podbały...i napewno zagoszczą u mnie na rabatach w większej ilości(tzn. jak rabaty juz mieć będę)...

O tak, hosty są świetne, bardzo je lubię. Trochę z musu, bo u mnie kupa zacienionych kątków Może do czasu aż będziesz miała rabaty, moje nowe zakupki hostowe podrosną i dadzą się dzielić
Evchen napisał(a)
Citronellek zazdraszczam, uwielbiam ich kolor Muszę urządzić polowanie na te cytrynkowe płatki. Bordowe nie są takie urocze,.. moje brodo będą eksmitowane na żwir może wtedy siłą wydobędę z nich urok, którego teraz nie widzę.. inna kwestia, że wzrok mi się pogorszył...

Przyjeżdżaj, zostały mi jeszcze trzy citronelki Masz rację, bordowe mnie nie zachwycają (tzn. te w przedogródku, bo mam też inne i mi się podobają). Mam nawet pokusę, by je zastąpić. Ale poczekam, dam im ten sezon na zaprezentowanie się w pełnej krasie i przekonanie mnie.
Bogdzia napisał(a)
A dlaczego hosty sadzisz do doniczek przecież w gruncie by sobie poradziły.

Poszły do doniczek, bo mi się marzy hostowisko w donicach. Mam duży betonowy placyk, którego mąż nie pozwala ruszać, i jakoś chciałam go zazielenić.
irena_milek napisał(a)
Obejrzałam wszystkie nowinki
czyżbyś chciała uprawiać hosty w donicach i je właśnie bielic?
mam w domku ten środek, później wkleję ci, co i jak

Tak, hosty mają być w doniczkach. Przynajmniej taki jest plan, zobaczymy, jak będzie z realizacją
Chcę bielić inne donice, takie Sebkowe, jeśli wiesz, co mam na myśli
kaisog1 napisał(a)
Tessi poprawka rabaty na wielki plus A hosty sie u Ciebie bardzoooo sprawdzą Uwielbiam je bo nie są nudne! W każdej jest coś innego

Za pochwałę dziękuję Rzeczywiście jest lepiej. Tylko czemu ja nie mogę, jak inni normalni ogrodnicy, zrobić od razu dobrze? No tak, mój ogród otoczony murami to idealne miejsce dla host. Piękną hostę pokazała ostatnio Iza Kuklik.
ewa004 napisał(a)
Tesiu cały czas poszukuje citronelek ,ale jak nie kupię to ci się na jesień przypomnę
Hosty w doniczkach śliczne ,nalatasz się żeby wszystkie podlać ,chyba że tak jak Irenka masz węże łym porozciągane po całym ogrodzie

Się przypomnij Węża nie mam rozciągniętego, ale mój ogród jest mały, łatwo wąż się rozciąga i zwija, bo jest na takim bębnie (zapomniałam jak to się nazywa).
Tess 22:21, 16 maj 2013

Sprawozdanie z tego, co obecnie kwitnie w ogrodzie. Proszę o wyrozumiałość co do jakości zdjęć, ale lustrzanka nie przeżyła upadku na beton z 2,5 metrowej wysokości, cyfrówka pojechała z Mężem i córką na rajd zabytkowych samochodów i od tego czasu nikt jej nie widział. Pozostał mi tylko telefon
Tess 22:24, 16 maj 2013

Tess 22:27, 16 maj 2013

Clematisy mają już pączki.

Druga azalia. NN.
kaisog1 22:31, 16 maj 2013

Tessi tak widziałam ta Izowa hostę, faktycznie jest cudna! To ja tez zaliczam się do tych mało normalnych bo tyż coś ciągle poprawiam W tym roku poprzesadzałam całą bylinówkę