Tess masz sprawdzoną odmianę tawułki białej? Jest kilka odmian i nie wiem na którą się zdecydować. Tawułka marzeń ma być: mało liści dużo kwiecia białego, długo kwitnąca, w miarę wysoka.
zawilce - świetne są i śliczne. Tylko przed same hortensje chcesz je dać?- troszkę za wysoko kwitną jako linia przed nimi i do tego o tej samej porze z grubsza.
A może jarzmianki-taka wstęga wiosnenno- letnia.
A zawilce z boku, po lewej?
świecznica - nie którzy tak mówią że śmierdzi, inni że pachnie pięknie. Mnie się podobał ten zapach, ale krótko go wąchałam
Aniu, zlituj się Mam tawułkę białą , kupiona dwa lata temu w Lidlu czy Biedronce. Może i miała jakąś nazwę, ale jakoś jej nie przyswoiłam wysoka to ona jest. Choć - wysoka wg Ciebie to ile cm?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ze świecznicą to mam same perypetie. Przez dwa lata nie doczekałam się kłosów. Przesadziłam w nowe miejsce i znowu jest kłos krótko na początku a jak już ma zakwitnąć to i zaraz czernieje. Jakby uwiąd?
Zawilce z tyłu myślałam, blisko bluszczu. One bardzo wysokie u mnie rosną. Tylko rzeczywiście, mogą kwitnąc w tej samej porze, co hortensje. Bo ja nie wiem jeszcze, kiedy one - hortensje kwitną w naturze, bo to kupione do donic wczesną wiosną i teraz na rabatkę.
A jarzmianka da radę w cieniu? Bo tam cień przez cały dzień.
A świecznicę obwącham w ogrodniczym
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.