Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 22:05, 23 lip 2012

Enya73 napisał(a)
Wyczytałam w Zielonym Galimatiasie, że dziewczyny planują jakieś spotkanie u Kapiasów pod koniec wakacji. Ja bym się chętnie dołączyła . A Ty? Byłaby okazja się poznać i pogadać.

...też się zastanawiam i namawiam siostrę na wyjazd.. tylko dziewczyny planowały chyba we wrześniu, albo się mylę...mają wtedy u Kapiasów drzwi otwarte lub jakąś inna imprezę jesienną...fajnie było by się spotkać, z południa Polski na Ogrodowisku jest mnóstwo ludzi, na mapie ogrodów szczególnie to widać...
Enya73 22:15, 23 lip 2012

Tylko wtedy, kiedy są dni otwarte, to szpilki tam nie można wsadzić. Parkingi pełne, w kawiarni też tłok. Czy ja wiem czy to dobry termin? Poza tymi dniami jest znacznie luźniej. Ja tam często zaglądam, jak wracam z Bielska.Ale ogród pokazowy Kasi coraz ładniejszy. Jeździłam tam jeszcze zanim powstało to nowe centrum, bo już od 2001 r., czyli na długo przedtem, zanim w ogóle kupiliśmy działkę. Jestem zakochana w ich starym ogrodzie pokazowym. Ale ten nowy też jest naprawdę imponujący. Ceny mają takie sobie. Ja zawsze szukam jakiejś okazji cenowej. Taniej jest w Pisarzowicach i okolicach Bielska.Tam też mają piękne ogrody pokazowe.
baraga1904 22:24, 23 lip 2012

Enya73 napisał(a)
Tylko wtedy, kiedy są dni otwarte, to szpilki tam nie można wsadzić. Parkingi pełne, w kawiarni też tłok. Czy ja wiem czy to dobry termin? Poza tymi dniami jest znacznie luźniej. Ja tam często zaglądam, jak wracam z Bielska.Ale ogród pokazowy Kasi coraz ładniejszy. Jeździłam tam jeszcze zanim powstało to nowe centrum, bo już od 2001 r., czyli na długo przedtem, zanim w ogóle kupiliśmy działkę. Jestem zakochana w ich starym ogrodzie pokazowym. Ale ten nowy też jest naprawdę imponujący. Ceny mają takie sobie. Ja zawsze szukam jakiejś okazji cenowej. Taniej jest w Pisarzowicach i okolicach Bielska.Tam też mają piękne ogrody pokazowe.

tłok rzeczywiście wielki, byłam tam w zwykłą niedzielę i też było dużo ludzi...poczytamy, zobaczymy na kiedy ten termin jest ustalony i czy w ogóle dojdzie do skutku to spotkanie... na forum jest tyle wątków że się już tracę momentami - wiem że czytałam tylko nie wiem gdzie....stary ogród pokazowy jest wspaniały, też go lubię, w avatarku siędzę na ławeczce w starym ogrodzie... ceny maja jednak lepsze niż w Ogrodzie śląskim Żurek..pod Bielsko się nie wypuszczam, nie byłam w Pisarzowicach...muszę się tam wybrać, koniecznie...
Enya73 22:35, 23 lip 2012

Ja mieszkam bardzo blisko Świerklańca i do Żurka też jeżdżę coś wyhaczyć w dobrej cenie, o co bywa tam trudno. Mają nową część z roślinami domowymi, sklep zoologiczny i rozbudowany sklep ogrodniczy. Jakbyś była kiedyś przejazdem, to mi daj znać. Możemy się tam spotkać na kawkę, jeśli zechcesz mnie poznać w realu
baraga1904 22:41, 23 lip 2012

Enya73 napisał(a)
Ja mieszkam bardzo blisko Świerklańca i do Żurka też jeżdżę coś wyhaczyć w dobrej cenie, o co bywa tam trudno. Mają nową część z roślinami domowymi, sklep zoologiczny i rozbudowany sklep ogrodniczy. Jakbyś była kiedyś przejazdem, to mi daj znać. Możemy się tam spotkać na kawkę, jeśli zechcesz mnie poznać w realu

...byłam nawet na otwarciu tego nowego pawilonu... za blisko tam nie mam ale ...Alleluja - jest już autostrada!!! nie pod samą bramę ale jest..... szkoda że nie mają tam większego ogrodu pokazowego....chętnie się z Tobą umówię na kawkę...super... ostatnio byłam tam 4 lipca, jak odwiozłam mamę na lotnisko...szukałam wiśni ale nie mieli
Enya73 23:41, 23 lip 2012

No do mnie faktycznie autostradą masz bardzo dogodny dojazd. Zjazd w Wieszowej i potem tylko 10 mint lokalną drogą
Jak wrócę z wakacji, to takiej okazji na spotkanie z Tobą nie odpuszczę
Ja jeszcze nie kładę się spać, choć lecę z nóg. Zasiedziałam się dzisiaj w ogrodzie do zmroku i teraz muszę nadrabiać. Muszę zdąrzyć do czwartku z praniem, prasowaniem itd. Ile to się człowiek musi namęczyć, żeby potem odpocząć
A Tobie życzę dobrej nocy
Mala_Mi 06:13, 24 lip 2012

Widzę, że sie zrobiło nostalgicznie.... PRL........ dzieci..... 16 lat, potem 26....a mój za kilka dni 27..... i czas zatrzymał się w miesjcu...dla mnie... a przynajmniej tak sobie wmawiam
Enya73 08:10, 24 lip 2012

Witaj Aniu! W pewnym wieku czas się zatrzymuje dla nas, tylko dzieci się starzeją
Gardenarium 08:13, 24 lip 2012

Dziewczyny, koniecznie zamieśćcie tak jak Kaisog proponowała nowy wątek i pokażcie swoje spotkanie w Spotkaniach, bo nie wychwycimy w wątku, a bardzo chcielibyśmy zobaczyć (chociaż kilka fotek) albo skopiowane posty i wklejone do spotkań

Instagram Ogrodowiska
baraga1904 08:59, 24 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Dziewczyny, koniecznie zamieśćcie tak jak Kaisog proponowała nowy wątek i pokażcie swoje spotkanie w Spotkaniach, bo nie wychwycimy w wątku, a bardzo chcielibyśmy zobaczyć (chociaż kilka fotek) albo skopiowane posty i wklejone do spotkań

...się zrobi Danusiu...na bank będzie relacja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies