Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

majkel0326 10:47, 21 cze 2012

Betysiu,ale strony pędzą u Ciebie.Ale nadrobiłam zaległości.Wnętrza pokazałaś cudooowne Pozdrawiam gorąco w ten deszczowy (przynajmniej u mnie) dzień
grupa_trzyma... 10:50, 21 cze 2012

A ja do "wymarzonegodomuani" zaglądam już od jakiegoś czasu i nie skojarzyłam...pierdoła saska ze mnie!
beta 10:57, 21 cze 2012

BEATA_S napisał(a)

...usmiech, ktory wogole nie schodzi z moich ust... bo jestem szalenie SZCZESLIWA... chwilami maz pyta czy ja jakies "marychy" nie popalam od 2 dni bo mnie nie poznaje
ale mi zadna "maryska" nie potrzebna bo mam Was !!!!!

Mam tak samo!!! A mina mojego M. jak czasem wybucham śmiechem przed monitorem
B E Z C E N N A

no nie mogę powórzę za Justą-

zaraz popuszczę
beta 11:00, 21 cze 2012

skończyłam

ale z językiem na brodzie --dziweczyny tak pędzicie, że dogonić Was nie można

Lena 11:09, 21 cze 2012

Ożesz,ale mnie ominęło - lekko 10stron!!!
Betysia mowę mi odjęło!!!
Wnętrza zgodne z moimi oczekiwaniami , ale najbardziej szokuje mnie fakt,że Ty jesteś taka młodziutka że Twoja historia pasuje mi do dojrzałej kobiety - i za to masz mega plusa!!!

Dom masz jak z marzeń ,do tego ogromny Ogród wyjdzie ci doskonale patrząc na Twoje dokonania - podziwiam,podziwiam,podziwiam!!!!!!

Kurcze ,a miałam szpinak myć i zamrażać ...ja pikole ,to forum mnie z życia na ziemi wytrąca
weronika77 11:18, 21 cze 2012

Betysiu, jak się dorwałam wczoraj do Twojego wątku, to pomimo błyskawic i piorunów, chciałam go doczytać. Niestety, nawet nie zdążyłam się wylogować, bo było niebezpiecznie i prąd trzeba było odciąć natychmiast. Dzisiaj straszą podobnymi burzami, ale teraz jest spokojnie więc piszę.
Wisteria mnie też zauroczyła 10 lat temu, i zaskoczyła, bo zobaczyłam ją w moim mieście Toruniu, po 35 latach zamieszkiwania. Jak podjęłam decyzję o wyjeździe z miasta na wieś, to mi się objawiła wielka, piękna, na murach Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Myślałam, że takie kwiaty istnieją tylko sztuczne albo gdzieś w dalekiej Japonii.
Jedna od 10 lat jest w moim ogrodzie ale bez kwiatów, druga zakupiona jako kwitnąca, jak pokazała pąki to przemarzły. Jedno jest pewne, piękna.
Twoje lawendy piękne, ale chyba klimat dla nich odpowiedniejszy niż u nas.Piszesz, że pięknie pachną Twoje róże, nazywają je różami malarzy.
I wnętrza domu ładnie pokazałaś, dlatego na przywitanie pokażę Ci moje miejsce na ziemi...gdy do ogrodu puka wiosna.
O tęsknocie też trochę wiem, mam daleko w Kanadzie córkę z rodziną. Myślę, że wiele od nas nie zależy.
Ktoś napisał, "...jak chcesz rozśmieszyć Boga, to pokaż mu swoje plany", i jest w tym jakaś filozofia.
Musimy doszukiwać się w miejscach, gdzie jesteśmy pozytywów, bo to co jest na "nie" samo się wszędzie wpycha.
Serdecznie pozdrawiam i będę odwiedzać.

Danusza 11:19, 21 cze 2012

witaj Beatko ale poleciało stron nadgonić cięzko czasu mało a tu odejśc żal...
pomysły na "nowe " uzytkowanie starych mebli podobaja mi się ,u nas są takie targi ,hale ze starociami ale jakos nie nagłośnione pare adresów znam czasami odwiedzam ale niektórzy co ceny maja kosmiczne!
Jak zapowiedziałam byłam z wizyta pozdrawiam i słonik na szczęście
Ana 11:34, 21 cze 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
A ja do "wymarzonegodomuani" zaglądam już od jakiegoś czasu i nie skojarzyłam...pierdoła saska ze mnie!

Oj miło mi Zapraszam
waska 11:50, 21 cze 2012

ja też podczytuje twoja historię ciągnęła jak książka
co do ogrodowiska ja zalogowalam się na chwilę żeby wyrazić zachwyt ogrodem Danusi i ciągnęło mnie całkowicie
kwiatholandii 14:32, 21 cze 2012

Witaj. Jestem zauroczona Twoją konsekwencją i wytrwałością wbrew kolejom losu. Twoja historia jest wzruszająca, ale również dająca siłę. Będę często Cię odwiedzała i dopingowała nie tylko w pracach ogrodowych