Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

betysia 11:13, 16 lip 2012

Jestem moje KOchanienkie !!!!!!!!
Co prawda nadal pisze z pracy ale jak sie okazalo dzisiaj po poludniu odzyskam laptopka i to nawet bez wiekszych strat hurrrraaaaa !!!!!
Tak Wam powiem,ze zdjecia stad , dokumenty…bym przezyla bez wiekszego zalu…ale wszystkie zdjecia synka z ostatnich 4 lat…to bylaby dla mnie nieopisana strata …ale moj informatyk okazal sie « mistrzem » i zwrocil mi nadzieje, ze nie wszystko stracone !

Ja tak o sobie ale Wy bylyscie tutaj mimo iz ja bylam … odcieta od Was…
Kochane moje …DZIEKUJE z calego serduszka mojego szczesliwego niezmiernie i stesknionego bardzo….

Ale na poczatek :

Agniesiu ( grupa trzymajaca…wladze hihi) – dziekuje za troske, za to,ze jestes, ze bylas tutaj gdy mnie nie bylo i cierpliwie czekalas… z lampa winka … sciskam mocno !!!!

Konstancjo 30- jak wielka niespodzianke sprawilas mi swoim wpisem i tym, ze nawet Ty w takim gaszczu watkow do mnie zagladasz…dziekuje slicznie !!!! Ciesze sie,ze czasami moge pokazac Wam cos troszke « innego »… to dla mnie ogromna radosc !!!! Koniecznie trzeba nadrobic przelozony wyjazd do Francji…oj nie bedziesz zalowala!!!! Co do mojego “motta” to tylko moral, ktory sie sam nasuwa…ja niecierpliwa jestem choc sumiennie ucze sie pokory I czasami z uplywem czasu dostrzegam wymierne korzysci jakie daje cierpliwosc… Sasiada pozdrowie na pewno, oj juz widze, jak bede musiala opowiadac ze szczegolami o co chodzi…
Dziekuje raz jeszcze I na pewno z wielka radoscia odwiedze Ciebie w Twoim ogrodzie I nie tylko…

Baraga1904- oj zlosliwosc rzeczy martwych… ale tym razem pokonalismy drania ( wirusa) …choc wszystko wieczorem na pewno natychmiast zgram na plytki

Dianko- dziekuje bardzo kochana za troske I mocne trzymanie kciukow… dalas rade I wszystko sie ulozylo!!!!

AniaK- wysmienite wyjscie z trudnych sytuacji a raczej sposob jak ich unikac to rzeczywiscie zgrywac I wywolywac , to “zlota mysl” !!!! tylko w czasie pogoni za wszystkim nawet na to rak chwili…ale powinno sie ja znalezc !!! Sciskam I pozdrawiam cieplutko!!!!!

Irenko- dziekuje za troske I szkoda,ze Tobie wszystko zginelo…to zawsze strata…bo kazdy ma cos co bylo dla niego cenne… pozdrawiam goraco!!!!

Jotka- Kochana to pewnie dzieki Twoim cudnym, szlachetnym fluidom udalo sie zmotywowac mojego informatyka I tak jak zyczylas , chlopisko okazalo sie “ mistrzem” Dziekuje I sciskam!!!!!!!!!!!!

Monteverde- dziekuje za odwiedzinki, wsparcie I trzymanie kciukow…oj pomoglo na pewno!!!! Pozdrawiam I caluje mocno!!!!

Marzenko- dziekuje kochanienka,ze zagladalas I jak inni wirtualnie trzymalas kciuki !!!!! buziaki!!!!!!

Lenko- o matko piorun… no to ja mimo wszystko wybieram wirusa , nawet jak sie okazalo najnowszej generacji z maja 2012 roku... diabel mnie dorwal ale…jak widzisz , wrog pokonany hurrraaa!!!!!!
Straszliwie sie ciesze, ze Glicynka zakwitla, nie wazne , ze kilka kwiatkow, wazne ze sa, I pachna…. A ona sie odwdzieczy za troske I pewnie jeszcze cie zaskoczy I to nieziemsko!!!! Czego ci zycze z calego serduszka!!!!!!!! Buziam mocno!!!!!!

MilenkoP- kiedy mnie nie bylo…a bylo mi bardzo smutno…taki wpis jak Twoj sprawia,ze czlowiek zapomina o smutku I zaczyna sie usmiechac…czysto I radosnie….dziekuje cudownie za wpis i…to,ze zajrzalas do mnie mimo mojej nieobecnosci…. Pozdrawiam bardzo cieplutko I serdecznie!!!!!!!!

Danuszu- witam Cie milutko I wiem, wiem…dysk…zamierzam kupic !!!! Pozdrawiam serdecznie!

Andziulka- oj te wirusy….to smutne gdy tracimy to na czym nam zalezy ale najwazniejsze sie nie poddawac I …do przodu…. Masz racje kochana, tutaj czlowiek zapomina o wszystkim, bo sa tutaj ludzie tak przychylni I bezinteresownie cudowni…dziekuje I sciskam!!!!!

Gabryielo- bardzo dziekuje,ze do mnie zajrzaklas, jestem niezmiernie szczesliwa…w dodatku podwojnie…poniewaz tym razem zadnych strat, a jednak czasami warto miec wiare…
Dziekuje za wszystko I pozdrawiam serdecznie!!!!

Dasiu- witam Cie cieplutko u mnie I ciesze sie,ze czasami znajdujesz chwilke aby poczytac te moje bazgrolki… A co do babci, to wlasnie w piatek bylam u jej wnuczki aby zapytac o jej zdrowie…I babcia juz nie opuszcza domu… choc ma wielu gosci…ma duzy apetyt, dobrze sie czuje choc od ok pol roku traci “swiadomosc”…zyje bidulka w swoim swiecie ale juz nic nie pamieta…nie poznaje nawet najblizszych… Wlasnie chcialam ja zaprosic ale jej wnuczka powiedziala,ze to nie najlepszy pomysl…wiec zostawilam dla niej jedynie slodki upominek I zyczenia…zdrowia… bo ona nawet nie wie jak czesto ja mysle o niej…, I to jak cieplo…

Alinko- masz racje detox weekendowy…hihi…ale ja mimo tego akurat weekend staram sie poswiecic mojemu mlodzieniaszkowi I czerpac kazda wspolna minutke, upajac sie jego towarzystwem…czas tak szybko ucieka, w tygodniu praca I inne obowiazki…ale weekend jest nasz … a przy okazji wskazany “detox” …I czas aby sie stesknic ale tym razem nie za synusiem…! Sciskam mocno I dziekuje!!!!!

Kochani….ale sie napisalam ufffff… ale nawet nie umiem wyrazic jak wielka sprawilyscie mi niespodzianke, radosc….,ze bylyscie…!!!!
Odwiedze Was wszystkie jak tylko odzyskam “sprzet”…. Sciskam, caluje I ….milusiego dnia!!!!!!!!!
Do zobaczenia niebawem, buziaki!!!!!
betysia 11:20, 16 lip 2012

zuza12 napisał(a)
Witaj Betysiu.
Nie byłam w stanie ogarnąć Twojego wątku w jeden dzień, kiedy dotarłam do końca, to twój komputer padł. Mam nadzieje, że uda ci się odzyskać zapisane na dysku dane i że szybko do nas wrócisz.
Twoje opowieści czytałam z zapartym tchem i na bieżąco opowiadałam wszystko mężowi. Aż się wierzyć nie chce, że w dzisiejszych czasach można trafić na taki bajkowy świat. Nie wiem jak Ty, ale ja wierzę w przeznaczenie. Wiem, że poprzedni właściciele czekali właśnie na Ciebie. Czekali na dziewczynę z dalekiego kraju, która dużo przeszła i potrafi docenić zwykłe piękno zaklęte w tym domu i ogrodzie. Czekali na dziewczynę, która na nowo ożywi ten dom i ogród.
Całą historia jest jak dobry scenariusz filmu. Oczami wyobraźni widzę, tę starszą Panią i jej spojrzenie, kiedy kupowaliście ten dom. Myślę, że było pełne spokoju i spełnienia, że już wie, kto dalej będzie szczęśliwy w ich „gniazdku miłości” Bo bez wątpienia Ci ludzie musieli tam być szczęśliwi. I teraz to Wy macie przekazaną przez nich tę magiczną moc bycia tam szczęśliwymi. Bo przecież jesteście szczęśliwi w tak bajecznym otoczeniu. Niby z dala od kraju, ale ilu już masz znajomych. Oby te wykiełkowane znajomości rozwijały się w piękne przyjaźnie. Tego życzę Ci droga Betysiu z całego serca.
Pozdrawiam serdecznie i zapewniam, że będę tu zaglądać.

Wlasnie jestem i "szybciutko" nadrabiam zaleglosci w ...dziekowaniu wszystkim !!!!
a teraz...az mam lzy...bardzo dziekuje za tyle cudownych slow ale obawiam sie,ze nie na wszystkie pochwaly zasluguje!!!
jest mi niezmiernie milo, ze zagladasz i do mnie...do emigrantki z daleka...oj nawet nie umiem wyrazic mojej radosci i szczescia jakie czuje, gdy wiem,ze swoimi zdjeciami sprawiam jakakolwiek radosc innym ale.... takie "wielkie" pochwaly ...oj chyba naprawde nie zasluzylam.
Jakiz cudowny dzien mnie dzisiaj czeka...co by sie nie dzialo na pewno bedzie cudnie po tak rozpoczetym dniu....dziekuje z calego serca i zycze Fantastyczne, cudnego i radosnego dnia!!!!!!!!!!!!
DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
betysia 16:29, 16 lip 2012

Wszystko dziala, laptopik caly i zdrowy !!!!
...a oto co moje oko dzisiaj ujrzalo po powrocie do domku... ( zanudze Was ale znowu rozanie... kwitna jak oszalale ... )

betysia 16:31, 16 lip 2012

baraga1904 16:38, 16 lip 2012

...no jesteś nareszcie.... wspaniale że sie udało z komp. fakt , jak pisały dziewczyny, informatycy potrafią czynic cuda, na nasze szczęście
...piekne róże, nie zanudzasz... i widac że pogoda u Ciebie... bo w Polsce to czyli jak zwykle...
Milka 16:40, 16 lip 2012

Cieszę się razem z tobą, że mistrz uratował laptopa, bo mogę podziwiać kolejne cuda z twojego ogrodu bardzo fajnie pokazujesz swoje rośliny
anula_wn 16:46, 16 lip 2012

Betysiu, kilka dni mnie nie było, a tu takie smutne wieści....cieszę się jednak,że wszystko udało się uratować !!! ale zgrywaj sobie fotki na dysk przenośny, bo różne rzeczy się mogą przytrafić ściskam chłodnym popołudniem
a widoki jak zwykle obłędne !
betysia 17:20, 16 lip 2012

Dziewczeta...
Agus, Irenko, Aniu...merci !!!!!!!

Moniika 17:52, 16 lip 2012

betysia napisał(a)

Witaj, już w Ciebie byłam ale teraz obejrzałam dom dokładnie, salon i jadalnia baaardzo mi się podobają! Okiennice i błekitne dodatki na zewnątrz super ... No a róża , słów brak! Pozdrawiam M
Milka 17:54, 16 lip 2012

betysia napisał(a)
Dziewczeta...
Agus, Irenko, Aniu...merci !!!!!!!

to merci, to tak jakos mi fajniej brzmi, a znaczy to samo