Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

monteverde 02:01, 15 lip 2012

Przykra historia, a może się uda ocalić zdjęcia? trzymam kciuki Betysiu
Madzenka 03:10, 15 lip 2012

betysia napisał(a)
Witajcie KOchani !!!
ciesze sie niezmiernie,ze wam sie podoba i troszke radosci sparilam swoimi zdjeciami...
ja niestety podczas mojej ostwtaniej wizytu na ogrodowisku podczas pisania posta nagle mialam awarie komputera, wirus zablokowal mi wszystko !!!
pisze teraz z pracy bo wlasnie czekam co powie informatyk ...ale wstepna opinia byla,ze nic nie da sie odzyskac ...zdjecia z calego naszego pobytu we Francji, ostatnie 4 lata Mateusza...tego najbardziej zal ...no coz...
odezwe sie jak tylko bede miala z czego .... byc moze w poniedzialek odzyskam mojego laptopa... pewnie pustego ale coz ...takie zycie...
sciskam Was straszliwie mocno, pozdrawiam , caluje i ....zycze FANTASTYCZNEGO weekendu !!!!! gdybym nadal byla uziemiona i bez kontaktu...
buziaki
mam nadzieje, do zobaczenia niebawem!!!!!

Dobrze że choć na ogrodowisku trochę zdjęć zamieściłaś ... Trzymam kciuki, może jednak uda się uratować zdjęcia ....
Lena 07:18, 15 lip 2012

Betysiu to smutne...też straciłam parę tys...zdjęć..u mnie piorun

Pragnę donieść że Glicynia kwitnie...to nic że ma 5 kwiatków na krzyż - grunt że daje radę...wiosną mnie olała

To wina złego cięcia ale obecnie szanowna Wisteria panoszy się po ścianach,idąc w kierunku dachu...przerażające....ale piękna to ona jest

Pozdrawiam
MilenaP 17:26, 15 lip 2012

Betysiu zwalcz problemy informatyczne i wracaj bo brak tu Twojej niesłabnącej, pozytywnej energii
Danusza 20:22, 15 lip 2012

pozdrawiam Betysiu odwiedziłam doradzam kupic dysk zewnętrzny ja taki mam bo nie tylko zdjęcia ogrodu mam ale sporo rzeczy potrzebnych do swojej realizacji, pozdrawiam Betysiu
andziulka 20:39, 15 lip 2012

Betysiu, smutno mi z powodu utraty tak cennych zdjęć i zapewne innych dokumentów A może jeszcze jest jakaś iskierka nadziei? Mnie też kiedyś to spotkało. teraz ważniejsze rzeczy zapisuję na przenośny. Wszystko jest do przeżycia. Nie smuć się za bardzo. Wracaj na Ogrodowisko Tu smutki szybko uciekają
Gabriela 21:16, 15 lip 2012

I ja trzymam kciuki, mnie takie coś spotkało w zeszłym roku, ale udało się większość zdjęć uratować. Więc może jest cień nadziei. Większość tych zdjęć miałam zapisanych gdzie indziej, na szczęście. Ale dokumentów nie udało się odzyskać.
Trochę zdjęć masz tutaj, na ogrodowisku, choć to pewnie marne pocieszenie...
Dasia 21:50, 15 lip 2012

Hej,
współczuję przeżyć z laptopem, wnioski pewnie wyciągniesz, bez względu na finał Życzę, żeby się udało odzyskać zdjęcia.
Próbuje przy okazji urlopu trochę nadgonić zaległości, choć to trudne na tym forum .
Wzruszyła mnie opisana przez Ciebie historia domu...
A ta babcia nie chciała jeszcze potem do Was i do domu zaglądać? Daleko mieszka teraz?
alinak 21:53, 15 lip 2012

i tak nas ta technologia uziemia . to jeszcze nic jak to dotyczy fotek , a jak dotyczy pracy magisterskiej .......45 stron - co byście zrobiły ?
Beatko - ten weekend jest jak detoks od uzależnienia jakim jest ogrodowisko
zuza12 11:11, 16 lip 2012

Witaj Betysiu.
Nie byłam w stanie ogarnąć Twojego wątku w jeden dzień, kiedy dotarłam do końca, to twój komputer padł. Mam nadzieje, że uda ci się odzyskać zapisane na dysku dane i że szybko do nas wrócisz.
Twoje opowieści czytałam z zapartym tchem i na bieżąco opowiadałam wszystko mężowi. Aż się wierzyć nie chce, że w dzisiejszych czasach można trafić na taki bajkowy świat. Nie wiem jak Ty, ale ja wierzę w przeznaczenie. Wiem, że poprzedni właściciele czekali właśnie na Ciebie. Czekali na dziewczynę z dalekiego kraju, która dużo przeszła i potrafi docenić zwykłe piękno zaklęte w tym domu i ogrodzie. Czekali na dziewczynę, która na nowo ożywi ten dom i ogród.
Całą historia jest jak dobry scenariusz filmu. Oczami wyobraźni widzę, tę starszą Panią i jej spojrzenie, kiedy kupowaliście ten dom. Myślę, że było pełne spokoju i spełnienia, że już wie, kto dalej będzie szczęśliwy w ich „gniazdku miłości” Bo bez wątpienia Ci ludzie musieli tam być szczęśliwi. I teraz to Wy macie przekazaną przez nich tę magiczną moc bycia tam szczęśliwymi. Bo przecież jesteście szczęśliwi w tak bajecznym otoczeniu. Niby z dala od kraju, ale ilu już masz znajomych. Oby te wykiełkowane znajomości rozwijały się w piękne przyjaźnie. Tego życzę Ci droga Betysiu z całego serca.
Pozdrawiam serdecznie i zapewniam, że będę tu zaglądać.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2053-moj-ogrod-radoscia-dla-oczu-pokarmem-dla-duszy