Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

grupa_trzyma... 09:19, 13 lip 2012

Betysiu! A gdzie ty się podziewasz? Czekam tu i czekam....
Tess 09:27, 13 lip 2012

betysia napisał(a)

Rany, nie mogę oczu oderwać. Takie piękne
betysia 10:15, 13 lip 2012

Witajcie KOchani !!!
ciesze sie niezmiernie,ze wam sie podoba i troszke radosci sparilam swoimi zdjeciami...
ja niestety podczas mojej ostwtaniej wizytu na ogrodowisku podczas pisania posta nagle mialam awarie komputera, wirus zablokowal mi wszystko !!!
pisze teraz z pracy bo wlasnie czekam co powie informatyk ...ale wstepna opinia byla,ze nic nie da sie odzyskac ...zdjecia z calego naszego pobytu we Francji, ostatnie 4 lata Mateusza...tego najbardziej zal ...no coz...
odezwe sie jak tylko bede miala z czego .... byc moze w poniedzialek odzyskam mojego laptopa... pewnie pustego ale coz ...takie zycie...
sciskam Was straszliwie mocno, pozdrawiam , caluje i ....zycze FANTASTYCZNEGO weekendu !!!!! gdybym nadal byla uziemiona i bez kontaktu...
buziaki
mam nadzieje, do zobaczenia niebawem!!!!!
jotka 10:31, 13 lip 2012

Beatko, informatycy mogą bardzo dużo Życzę, aby Twój był mistrzem i ...
do zobaczenia i na razie sie nie zamartwiaj
Milka 10:59, 13 lip 2012

Też trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło miałam podobnie, też straciłam wszystkie zdjęcia
AniaK 16:37, 13 lip 2012

To chyba najgorsze co moze się przytrafić.Szybko przegram swoje na dysk zewnętrzny, bo dawno tego nie robiłam.A najlepiej wywołać i mieć, postanowienie na ten rok (za radą mojej siostry) "5 najlepszych z każdej sesji wywołać i wkleić do albumu"!

Też trzymam mocno kciuki
Diana 16:58, 13 lip 2012

ale smutna wiadomość
trzymam kciuki za odzyskanie danych
baraga1904 17:02, 13 lip 2012

...złośliwośc rzeczy martwych....
...wielka szkoda zdjęc...
...a sama mam nie zapisane setki albo i tysiące, tylko w laptopie
Konstancja30 19:55, 14 lip 2012

betysia napisał(a)

Betysiu śledzę ten wątek w zasadzie od pierwszych postów ... gdy przeczytałam o domu kupionym dla tej pięknej wisterii w pięknej okolicy Loary zaniemówiłam ... bo kilka lat temu zrezygnowałam z wyjazdu właśnie tam ...

kolejne odsłony wydobywanego spod chaszczy starego ogrodu niemal oszałamiały ... ten ogród ... to małżeństwo, które się w nim zestarzało ... to jak opowieść czytana ze stron dobrej powieści ... jesteś tak młoda a tak świadomie postrzegasz świat ...

oj i koniecznie pozdrów ode mnie najzacniejszego z sąsiadów ... któremu zawdzięczamy rozwiązania kilku botanicznych zagadek ... olala taki "wujek" od roślinek to skarb ...

zachwyciłam się camelią ... fantastycznym duetem oleander i perovski ... zazdraszczam granatu to dopiero smaczniusio musi być ... żeby nie zaślinić sobie laptopika z litości dla siebie o figach miałam nie wspominać ... a przy drzewku laurowym to zwyczajnie Betysia padłam na kolana ...

betysia napisał(a)

Historia krzewu, ktory mnie milo zaskoczyl i "przywolal "wspomnienia….

czasami uplywajacy czas sam jest w stanie odpowiedziec na nasze pytania…wystarczy jedynie zaczekac…

jak kiedyś zacznę haftować to sobie to motto wyhaftuję na makatce ... o ile nie powybijam sobie oczu wcześniej ... takie rzeczy to już absolutnie w dobrych powieściach się czyta ... Betysiu pisz ... masz historię ... talent i zdolność do podsumowynia przeżyć - chapeau bas ...

spacer po domu był już tylko potwierdzeniem ... dom dorównuje ogrodowi ... z dużą przyjemnością tu zaglądam ... pozdrawiam

ps. nie odezwałam się wcześniej bo nie miałam nigdy czasu by napisać to co muszę w tym wypadku napisać ... tu potrzebowałam czasu ...

grupa_trzyma... 23:57, 14 lip 2012

Betysiu, wpadłam na chwilkę. Mam nadzieję, że kłopoty z komputerem szybko się skończą i wrócisz do nas. Czekamy tu na ciebie z lampką wina...