Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Gardenarium 15:40, 12 sie 2012

Uwielbiam je, u mnie są w cieniu.

Instagram Ogrodowiska
Moniika 15:50, 12 sie 2012

Gardenarium napisał(a)
Hakone jeśli żółta to powinno być "All Gold" a jeśli paskowana to "Aureola" - tak mi się wydaje.
One są raczej do cienia i półcienia. To ich zaleta, bo mało traw może rosnąć w cieniu. Słońce może im przypalać liście.

Jest żółta ewidentnie! Czyli mieli złe oznaczenie!! I jeszcze do tego kierownik szkółki powiedział mi ze na stanowisko słoneczne jest polecana! Wsciec sie mozna po prostu!!! Już je posadzilam przyszłam właśnie odpocząć, otwieram Ogrodowisko i taka wiadomosc od Ciebie Danusiu!!! Będę je musiała przesadzić! A jakaś podobna na słoneczne stanowisko sie nadaje? Ta strasznie mi sie podoba!! Z drugiej strony szczęście ze nie kupiłam 8 bo tyle tak na prawde mi potrzebne! Ale kasy było mi szkoda ...
Moniika 15:52, 12 sie 2012

Celina napisał(a)

A co to za trawki? bardzo mi sie podobają Napisz koniecznie proszę!
Miłej niedzielki

Trawki to Hakonechloa Aurea przynajmniej tak napisali na karteczkach które maja w doniczce podobno na słoneczna stronę sie nadają

Tam są trzy pojemniki? a ile płaciłaś za szt? bo mam ochotę je kupic i dobrze wiedzić w jakich "rejonach" się poruszać Ajak one wysoko rosną i jak szybko?

Widziałeś wiadomosc od Danusi?? Po prostu szlak mnie trafia !!! Zapłaciłam 20 zł za sztukę, jak rosną to ja nie wiem ale podobne widziałam u Danusi w ogrodzie tylko one w cieniu rosną teraz sie dowiedziałam
Moniika 15:54, 12 sie 2012

Diana napisał(a)
Moniczko jakie zakupy!!! ciekawe gdzie je posadzisz? czekam na efekt

Dzieki Diano pokaże jak bedą na miejscu " stałym" pozdrawiam m
anna_studio 17:03, 12 sie 2012

Jestem z rewizytą....
Miły klimat stworzyłaś w ogrodzie.....
A Twój taras uroczy.....taki południowy....super !
Pozdrawiam Moniko...
Celina 18:08, 12 sie 2012

Monika352 napisał(a)

A co to za trawki? bardzo mi sie podobają Napisz koniecznie proszę!
Miłej niedzielki

Trawki to Hakonechloa Aurea przynajmniej tak napisali na karteczkach które maja w doniczce podobno na słoneczna stronę sie nadają

Tam są trzy pojemniki? a ile płaciłaś za szt? bo mam ochotę je kupic i dobrze wiedzić w jakich "rejonach" się poruszać Ajak one wysoko rosną i jak szybko?

Widziałeś wiadomosc od Danusi?? Po prostu szlak mnie trafia !!! Zapłaciłam 20 zł za sztukę, jak rosną to ja nie wiem ale podobne widziałam u Danusi w ogrodzie tylko one w cieniu rosną teraz sie dowiedziałam

No to faktycznie dwie różne informacje!! ja bym zaufała Danusi!! Dopytaj Szefowej koniecznie .Szkoda byłoby je stracić ,bo są git!!
Nie denerwuj sie kochanieńka.Tutaj nie zginiesz!!
zuza12 18:33, 12 sie 2012

Widze, że zakupy się udały, tylko porady sprzedawcy jak to często bywa do kitu. Wrzucaj fotki, jak to wszystko wsadziłaś.
majkel0326 19:09, 12 sie 2012

Monika,jakie udane zakupy! Ja też muszę się wybrać na prawie już jesienną turę po ogrodniczych Pozdrawiam Cię
Megi 19:14, 12 sie 2012

Moniko, świetne zakupy, czekam teraz na wkomponowanie nowych nabytków w Twój ogród ciekawe co wymyślisz ?
Moniika 20:14, 12 sie 2012

Aniu, Celinko, Maju i Megi! Dzieki za odwiedziny i miłe słowa Jadę w sobotę do Szmitow mam nadzieje ze tam kupię jakieś trawy na słońce dziewczyny i chłopaki może coś mi poradzą a te biedulki przesadze do cienia tylko jeżówkom i rozchodnikom znalazłam już stałe miejsca