Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

due 22:30, 09 sie 2012

Monika352 napisał(a)

"Tak blisko a jednak tak daleko" I kto tu jest zapalonym i doświadczonym ogrodnikiem? Masz piękny ogród, o którym słyszałam do tej pory tylko opowieści. Dziś postanowiłam Cię w końcu znaleźć na tym forum i nie żałuję, bo nie tylko Twój ogródek jest tu piękny. Jeśli mi pozwolicie zostanę tu na dłużej, bo też niestety, a raczej stety jestem stuknięta na punkcie kwiatów.

Cóż to za tajemniczy Don Pedro?? czyżby EWA z Gdyni ??? Proszę się ujawnić własny ogródek pokazać!! czekam na nowy wątek z Tobą w roli gospodyni!! Bardzo się ciesze że jesteś będę miała z Tobą kontakt - duuużo częstszy Pozdrawiam serdecznie M

Ten Don Pedro to właśnie ja, zgadłaś kochana. Ja też się bardzo cieszę, że w końcu trochę pogadamy, bo za tym najbardziej tęsknię, a w następnym tygodniu musimy się zobaczyć. Swój własny wątek oczywiście założę, ale na razie to nie mam się czym pochwalić. Pogoda tragedia, na działce przez ten deszcz zrobiło się bagno. Rośliny czekają na swoją kolej i powoli marnieją - dziś mało się nie popłakałam jak to zobaczyłam. Powoli mój zapał gaśnie, ale jak oglądam Twój i nie tylko Twój ogród, to energia ogrodniczki rośnie.
Moniika 06:06, 10 sie 2012

due napisał(a)

"Tak blisko a jednak tak daleko" I kto tu jest zapalonym i doświadczonym ogrodnikiem? Masz piękny ogród, o którym słyszałam do tej pory tylko opowieści. Dziś postanowiłam Cię w końcu znaleźć na tym forum i nie żałuję, bo nie tylko Twój ogródek jest tu piękny. Jeśli mi pozwolicie zostanę tu na dłużej, bo też niestety, a raczej stety jestem stuknięta na punkcie kwiatów.

Cóż to za tajemniczy Don Pedro?? czyżby EWA z Gdyni ??? Proszę się ujawnić własny ogródek pokazać!! czekam na nowy wątek z Tobą w roli gospodyni!! Bardzo się ciesze że jesteś będę miała z Tobą kontakt - duuużo częstszy Pozdrawiam serdecznie M

Ten Don Pedro to właśnie ja, zgadłaś kochana. Ja też się bardzo cieszę, że w końcu trochę pogadamy, bo za tym najbardziej tęsknię, a w następnym tygodniu musimy się zobaczyć. Swój własny wątek oczywiście założę, ale na razie to nie mam się czym pochwalić. Pogoda tragedia, na działce przez ten deszcz zrobiło się bagno. Rośliny czekają na swoją kolej i powoli marnieją - dziś mało się nie popłakałam jak to zobaczyłam. Powoli mój zapał gaśnie, ale jak oglądam Twój i nie tylko Twój ogród, to energia ogrodniczki rośnie.
! Tutaj bardzo dużo osob zaczyna i zaczynało od początku! Zdjęcia przed i po są nieocenione, swietnie widać jak szybko mimo wszystko osiąga się efekty. Może lepiej załóż w " projektowanie ogrodów" wydaje mi się ze tam szybciej ktoś pomoże coś doradzi itp. Masz juz jakiś projekt? Zdjęcia muszą być , działka, wymiary itp. Strasznie sie cieszę !!! Z pracy nie mam szans odpowiadać za dużo roboty nawet o tym nie myśle ale jak wrócę zaraz sie odezwę!!! Pozdrawiam M
Celina 21:38, 10 sie 2012

Witaj Moniś Nie przeszkadza Tobie ,że tak sie zwracam? jesli tak to mnie obsztorcuj!
Podczytałam ostatnie wpisy! fajnie ,że się spotykacie! Nie ma to jak real
Pozdrawiam serdecznie
due 22:04, 10 sie 2012

Celino Spotykamy się choć dawno się nie widziałyśmy,ale z tego co pamiętam to większość naszych rozmów sprowadzała się do kwiatów albo synów, którzy są w tym samym wieku. Fajnie mieć te same zainteresowania i to jakie piękne zainteresowania.
Wiem, jeszcze za bardzo mnie nie znacie, ale zbieram się do założenia swojego wątku i na razie nie pamiętam jak się wstawia zdjęcia - metodą prób i błędów może mi się uda.
Celina 23:20, 10 sie 2012

due napisał(a)
Celino Spotykamy się choć dawno się nie widziałyśmy,ale z tego co pamiętam to większość naszych rozmów sprowadzała się do kwiatów albo synów, którzy są w tym samym wieku. Fajnie mieć te same zainteresowania i to jakie piękne zainteresowania.
Wiem, jeszcze za bardzo mnie nie znacie, ale zbieram się do założenia swojego wątku i na razie nie pamiętam jak się wstawia zdjęcia - metodą prób i błędów może mi się uda.

O jak miło ,że sie odezwalaś
Powolutku to ogarniesz i pokażesz swoje królestwo ku naszej uciesze!Powodzenia!
Diana 23:31, 10 sie 2012

witaj Moniczko
Troszke nadrobiłam..uff
Ale pędzisz.
Piękne zdjęcia
Będę już na bieżąco
wspaniała masz rodzinkę
Jagodaa 23:36, 10 sie 2012

Cześć, jestem z rewizytą i już się zastanawiam, gdzie ja u siebie mogłabym mieć powojniki! Przepiękne je masz. Wszystkie te piękne kwiaty jeszcze bardziej umilają lato!
nebel 01:58, 11 sie 2012

Witam Moniko,
bardzo przepraszam, że nie jestem w stanie na bieżąco odpowiadać
Wiedz, że pilnie śledzę wszystkie Twoje uwagi i wpisy!!!
Są one dla mnie bardzo cenne
Dziękuję.ewa
Urszulla 05:18, 11 sie 2012

Monika352 napisał(a)
Powojniki recta mundschurica - zaczynają kwitnąć - to ich 1 rok u mnie więc jeszcze delikatnie....
wszystkie powyższe uwagi dotyczą tez powojnika Jiska:

pierwszy kwiatek Polish spiryt - a , ale pąków na mnóstwo jeszcze w tym roku liczę na burzę kwiatów:

i szczyt sezonu dla Gipsy Gueen :

Witaj Monika-chciałam zapytać o ten powojnik fiolet. Gipsy Gueen-na jakiej stronie on rośnie, że tak pięknie kwitnie?
Moniika 09:35, 11 sie 2012

Celina napisał(a)
Witaj Moniś Nie przeszkadza Tobie ,że tak sie zwracam? jesli tak to mnie obsztorcuj!
Podczytałam ostatnie wpisy! fajnie ,że się spotykacie! Nie ma to jak real
Pozdrawiam serdecznie

Hej Celinko! No co Ty!! Nic mi nie przeszkadza nawet mi miło ja z Due znam sie od dawna z reala pracowałysmy jakiś czas temu razem, ale ona zmieniła prace i miejsce zamieszkania więc kontakt sie nam " urwał" naturalnie, jednak Z Gdańska do Gdyni jest bardzo blisko także generalnie łatwo nam sie spotkać ... Tylko wiadomo jak to jest praca, dom i tak w kółko.. Ale teraz dzieki temu forum będziemy w stałym kontakcie. pozdrawiam m