Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

Joaska 08:26, 19 cze 2013

no i znowu nie mam powiadomień i muszę znowu zaznaczać wątki Pozdrawiam
Elik 16:21, 19 cze 2013

Aniu, Cichaczem wędruję po wątkach ogrodowiskowych i podglądam tu i ówdzie, a po wizycie u Ciebie (obejrzałam cały wątek) musiałam się zalogować i napisać. Masz cudny ogród. Piękne zestawienia roślin, oblędne rabaty bylinowe (takie lekkie i te fiolety – boskie), urokliwe miejsca w ogrodzie. Będę zaglądać częściej.
AniaK 09:35, 21 cze 2013

Trochę mnie nie było, trochę wyjazdów, no i pracy dużo, ostatnio na tapecie truskawki w dużych ilościach do przerobienia
tu z jednego dnia

AniaK 09:59, 21 cze 2013

Yolka, , u mnie już czas na ścięcie bodziszków.

Bacha2224, Witam serdecznie, dziękuję i polecam bodziszki w najróżniejszych odmianach.

Syla, dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że po ścięciu bodziszek jeszcze raz będzie czarował, zobaczymy

AgnieszkaW, tak jest, właśnie dla takich widokó warto trochę popracować nad bylinami.

Giza, , dzięki.

Beatko, dziękuję, bodziszek już prawie przekwitł(duże upały były ostatnio), teraz ścinam i czekam na drugi raz, mam nadzieję

Karola(Popcarol), bodziszki polecam jak najbardziej, koleżanka ma jeszcze inny, podobny do wspaniałego, ale ma bardziej sztywne łodygi i tak nie wykłada sią, jak pozwoli, to wstawię zdjęcie, trzeba go zidentyfikować.

Marto(Acrobaleno), z oczy też w realu, muszę obejrzeć Twoje bodziszki, bo na razie wszystkie mi się podobają.Zaraz coś tam jeszcze wstawię z Toskani, na życzenie

Agnieszko(Gusiarz), przekażę zachwyt bodzikom, może odwdzięczą się i pięknie zakwitną po raz drugi. Moje ładnie przebarwiają się jesienią na czerwono, dopiero późno listki trochę zasychają

AniaK 10:29, 21 cze 2013

Ewuchna, dziękuję i zapraszam do spacerów. Każdy ogród wymaga sporo pracy, jak widać u każdego na forum. Moja działka ma 1305m2, a dom ok.200 zajmuje. Próbowałam najpierw sama to ogarnąć i zaprojektować, ale na koniec trochę mnie to przerosło, (no i nie znałam jeszcze Ogrodowiska), szczególnie że chciałam zrobić od razu cały ogród, więc na koniec projektantka to wszystko przeniosła na papier. Ale od tego czasu trochę się zmieniło i doszło sporo roślin, bo tak naprawdę dopiero jak się mieszka, to człowiek odkrywa co chciałby widzieć przez okna, a oglądając inne ogrody stwierdza co tak naprawdę mu się podoba.
Na pewno uda Ci się stworzyć coś Twojego, gdzie będzie Ci się miło odpoczywało, szczególnie że tyle inspiracji na Ogrodowisku.
Moja Sundavilla przezimowała dobrze, ale jak do tej pory jeszcze nie kwitnie, moż to dlatego że nie miała okresu przechłodzenia, bo stała w domu przy oknie, ale czekamy i mamy nadzieję. Jeżeli nie zakwitnie, to chyba nie mam sensu jej trzymać, szkoda bo jest już duża.

Zuza, pewnie że tak, teraz i u Ciebie będzie cieszyć. Tylko nie bój się jej ściąć po kwitnieniu przy ziemi, wyrośnie młoda i zakwitnie jeszcze raz.

Joaska, oj no widzisz trochę nie zaglądałam i dopiero przeczytałam Twoją wiadomość, ale już kupiłaś, mam nadzieję że będziesz zadowolona, jakby co to nie ma sprawy podzielę się

Grembosiu, a to ciekawe jaka to nieciekawa odmiana bodziszka u Ciebie?
Jeżeli chodzi o spotkanie, to jak najbardziej jestem chętna, o ile oczywiście będę na miejscu. Na pewno nie będzie mnie 12,13 i może 14.07., ale to bliżej tych dat będę wiedziała.

Margaret, dziękuję. To prawda natura potrafi stworzyć niesamowite rzeczy i nie raz nas jeszcze zaskoczy.
Szałwia w tym roku młodziutka, ale w przyszłym juz powinna stworzyć spore kępy i to jest fajne, że nie trzeba czekać latami.

Giza, szałwię ścinam gdy już kolor kwiatów zanika i robią się takie nieciekawe, w sumie czekam do samego końca, a potem ścinam tak na wysokości 10cm, jak będę ścinać to pokażę zdjęcia przed i po, bo chyba nie mam takich z zeszłego roku, ale jeszcze sprawdzę.
W pierwszym roku trochę mi było szkoda i jakoś nie wierzyłam, że na pewno odrośnie i zakwitnie, więc ścinałam tylko kwiatostany, ale nie wyglądało to zbyt ładnie, bo liście szłwii robią się brzydkie, żółkną.

Elik, witam serdecznie i bardzo dziękuję za miłe słowa. Zapraszam serdecznie, zaglądaj.

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, pozdrawiam serdecznie wszystkich
AniaK 10:40, 21 cze 2013

A w ogrodzie:
jeszcze królują białe piwonie

jaśminowiec

szałwie i przywrotniki zachwycają

Joaska 10:48, 21 cze 2013

AniaK napisał(a)
[img size=640x428]

Musze zaprzestać odwiedzania Twojego wątku, uwielbiam twoje kompozycje na rabatach.. niby takie proste rośliny a ustawione tak że .... ah pięknie.
polichlorek 11:22, 21 cze 2013

AniaK napisał(a)

OMG!!! przepiękna ta fioletowa rabata - niesamowite wrażenie

hortensja pnąca - nie mogę się już doczekać kiedy moja zakwitnie - Twoja jest przecudna (kwitła Ci od razu w pierwszym roku??)

martaibartek 13:55, 21 cze 2013

Ach znowu cudownie!
Faktycznie szałwia+ przywrotnik zachwycają!!!!

Aniu a czy kocimiętke też ścinasz jak przekwitnie?
jotka 13:58, 21 cze 2013

Ślicznie te odcienie niebieskiego i fioletu ach Chyba do swojej hortensji pnącej będę miała pretensje po obejrzeniu Twojej ...