Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

monitka 22:07, 26 sie 2013

Aniu dzięki za fotki z wystawy! Właśnie dzisiaj dumałam w szkółce nad prosem bo szukam jakiejś trawy żeby posadzić w plecach trzmieliny na pniu i nie mogłam się zdecydować...po powrocie weszłam na forum i natknęłam się na Twoje fotki i już wiem że muszę gdzieś proso wkomponować. Ta mngiełka daje niesamowyty efekt
AniaK 23:12, 26 sie 2013

Madziarzeszów witam. Przyglądaj się kochana, bo myślę że warto, bo i liście zdobią i kwitną jak już niedużo w ogrodzie koloru.
Pozdrawiam

Moniko, mgiełka-niesamowity efekt. Chociaż piszą, że proso wytrzymuje do -28st., to u mnie wymarzło,ale od tego czasu pojawia się wszędzie. Jak nie ma na czym się wesprzeć to może się pokładać, ale i tak warto dla tego efektu
grembosia 00:20, 27 sie 2013

Piękne te języczki, muszę trochę o nich poczytać, bo nie znam tych roślin.
Joaska 10:29, 27 sie 2013

AniaK napisał(a)
[b]Joasiu, dokładnie tak. Najbardziej u mnie widać na przykładzie jednego z miskantów, kupiłam trzy sztuki takiej samej wielkości, posadzone w trzy różne miejsca i różnica kolosalna, jeden ma z 2m wys. i szeroki na ok.1m, drugi taki z 1.5m i taki wąziutki, a trzeci ma może z 10 ździebełek i z 1,3m,nikt by nie zgadł, że to te same i w tym samym czasie sadzone, jak uda mi się zrobić zdjęcia to jutro wstawię.
Próbuj z Magical Fire u siebie, zobaczymy jak urośnie
Pozdrawiam

Ja różnicę we wzroście moich roślin na razie obserwuje na podstawie wielkości doniczek, te same sadzonki horti wsadzone w różne doniczki zupełnie różnie rosną, oczywiście te w największych rosną najlepiej i są największe
AniaK 10:33, 27 sie 2013

Joasiu, no to w takim razie weź największą donicę
AniaK 10:37, 27 sie 2013

grembosia napisał(a)
Piękne te języczki, muszę trochę o nich poczytać, bo nie znam tych roślin.

Ja je bardzo lubię ze względu na liście, a teraz na te słoneczka w ogrodzie. W większej grupie wyglądałyby jeszcze lepiej. Dużo nasion muszę rozsiać tej jesieni, będzie więcej sadzonek
Joaska 11:50, 27 sie 2013

AniaK napisał(a)
Joasiu, no to w takim razie weź największą donicę

Właśnie przed zimą planuje poprzesadzać w większe donice to co cenniejsze ... a po horti na pewno wybiorę sie w sobotę już się nie mogę doczekać
a reszta .... musi sobie jakoś poradzić
Gabriela 23:25, 27 sie 2013

AniaK napisał(a)
.
Kilka zdjęć jeszcze z poprzednich lat
[

Ależ pięknie skomponowane te rabaty. Skoro to jest z poprzednich lat, to jak wygląda teraz? Spodziewam się, że jeszcze piękniej i proszę o zdjęcia.
Pozdrawiam.
AniaK 23:40, 27 sie 2013

Gabrysiu, dziękuję. Muszę zrobić aktualne, troszkę drobnych zmian od zeszłego roku.
Tu z czerwca

a to z lipca
Kasiek 23:54, 27 sie 2013

Aniu,po prostu bajka,bede pilnowala aby zobaczyc to miejsce na jesienPozdrawiam cieplutko