Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 14:48, 23 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Witaj Anitko, piekny jest ogrod jesienią. Ja lubię każdą porę roku w ogrodzie, również jesień gdy się czerwienią liście. Uwielbiam gdy nachodzą ciepłe jesienne dni po chłodach i wtedy szaleję w ogrodzie

Styl Twojego ogrodu zachwyca. Czy taki czy inny wg mnie to zalezy od charakteru właściciela.

Dziękuję Też tak myślę, że wiele zależy od człowieka Ja ten ogród tworzę dla siebie, nie kierując się modą, lecz własnymi upodobaniami. Nie każdemu może się taki styl podobać, ale mnie cieszy, że wyróżnia czymś na tle innych ogrodów, podobnie jak Twój Ty też nie dałaś się zaszufladkować, że ogród przy ultra nowoczesnym domu też ma taki być. Jest oczywiście nowoczesny, ale w takim romantycznym stylu i tworzysz go zgodnie z własnym gustem i smakiem. I to mi się podoba
Enya73 14:49, 23 wrz 2013

BEATA_O napisał(a)
Anitko ja wlasnie naleze do tych osob .Uwielbiam Twoj ogrod

Dzięki, to mam swój fanclub
Enya73 14:50, 23 wrz 2013

AlKa napisał(a)
Dzięki za zaproszenie na bloga zajrze od razu, a na kawke chetnie, gdybym miała troszke bliżej.
Kto wie moze kiedyś.

Dla mnie odległość 100 km w tę czy tamtą, to bez różnicy W tygodniu czasu brak, ale zostają jeszcze weekendy na dalsze wyjazdy Tak więc kto wie
Enya73 14:55, 23 wrz 2013

beta napisał(a)
witaj Anitko...oglądam Twój ogród z niekłamaną zazdrością...przypomnij mi kochana ile czasu dochodziliście do tego stanu?...bo jest piknie...i tez tak chcę...a sumak przecudnej urody...czy on rośnie w słońcu?

Witaj Beatko, jeśli to uczucie jest pozytywne i budujące, to może stanowić motor do działania we własnym ogrodzie Kiedy 13 lat temu stanęłam w ogrodzie Państwa Kapiasów po raz pierwszy (tym starym), to też powiedziałam sobie, że ja też tak chcę

Mój ogród wcale jeszcze nie jest skończony Pierwsze prace rozpoczęliśmy ponad 8 lat temu, ale zasadnicze zmiany nastąpiły w ciągu ostatnich 4 lat

Sumak rośnie w półcieniu, słońca ma w ciągu dnia tam niewiele, bo zasłaniają go tuje sąsiadów, o zachodzie trochę promyczków pada z jednej strony

Ściskam
Enya73 14:56, 23 wrz 2013

anna_g napisał(a)
Zaintrygowała mnie ta jadalna jarzębina Znaczy siem tak prosto z drzewka do buziola czy do przetworów?
Ze zdjęć - bo to jednak nie jest całkiem tak samo co naocznie - mogę stwierdzić że (choć się nie buduję i nie zakładam ogrodu od nowa) Twój styl bardzo mi się podoba i myslę, że dobrze czułabym się w takim ogrodzie Tylko, że ja przeciwieństwie do Ciebie to jestem zieloniutka jak ten szczypioreczek na wiosnę i tak samo jak on cieniutka w te klocki Dlatego z wielką przyjemnością oglądam Twój piękny i ciekawy ogród
Pozdrawiam Anita
ps. a jak tam przetwory w tym roku - naleweczki itp

Jarzębina do przetworów wyłącznie

Naleweczki się przegryzają, na razie tylko wiśniowa i malinowa, potem dojdą z pigwy i aronii

Ściskam
Enya73 15:00, 23 wrz 2013

izabela75 napisał(a)
Witam, wpadam z rewizytą. Po obejrzeniu całego Twojego wątku jestem pod ogromnym wrażeniem, masz piękny i całkowicie ogrodowiskowy ogród. Masz u siebie i żurawki i hosty a to są obowiązkowe rośliny, z tego co juz zdążyłam się zorientować . Ja nie posiadam ani jednych ani drugich w swoim ogrodzie i zaczynam się zastanawiać nad tym fenomenem. Pozdrawiam i postaram się wpadać regularnie.

Bardzo Ci dziękuję, ale pragnę zaznaczyć, że hosty i żurawki oraz przeróżnej maści trawy i byliny to były u mnie już lata przed Ogrodowiskiem. Zakochałam się w nich dawno temu, u mnie hosty to już klasyka, były jednymi z pierwszych, potem przywoziłam z Plantpolu z Oświęcimia żurawki (oni się w nich m. in. specjalizują).

Ja na ten przykład pogardą darzyłam kiedyś bukszpany i róże, nie miałam żadnych Ale Ogrodowisko mnie do nich przekonały Teraz nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 15:01, 23 wrz 2013

atena35 napisał(a)

Tak, tak tylko często szewc bez butów chodzi ale nie Ty
pozdrówka

Ogród zachwyca - jak zawsze To też dzięki Twoim fotkom

Najgorzej to we własnym domu trzymać porządeczek I rodzinkę zdyscyplinować

Dzięki i pozdrawiam serdecznie
malkul 15:05, 23 wrz 2013

O właśnie najgorzej to z rodzinką oni zawsze myślę że mają sprzątaczkę
trafo 16:21, 23 wrz 2013

Anitko ja też w fanclubie jestem
Sumak bardzo ładny, a ścieżka ... sama wiesz .. naj naj. Każdy zakątek swój urok ma
gierczusia 18:43, 23 wrz 2013

Enya73 napisał(a)

Jarzębina do przetworów wyłącznie

Naleweczki się przegryzają, na razie tylko wiśniowa i malinowa, potem dojdą z pigwy i aronii

Ściskam

Dzizas toż jak my zaczniemy te nalewki próbować........oooooo... Już mnie głowa boli ....

Buziam