Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kindzia 08:21, 22 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Już w ubiegłym roku chciałam jeden pień zostawić, ale gdybym tak zrobiła, to u góry byłaby wielka bieda....a na te limki właśnie liczę, ale coś niemrawo ruszają do przodu. Nie wiem czy one dołem wypuszczą nowe gałązki...hm, zobaczymy

Moje limki też dopiero zaczynają, malutkie zieleninki widać, zresztą jest zdjęcie u mnie. Moje jeszcze przesadzić muszę spod tej siatki, mam nadzieję, że im nie zaszkodzę...
Gosiniak 18:17, 22 kwi 2013

Julcia zaglądam i widzę że ty też gnasz z robotą
Będzie coraz piękniej, u mnie też horti dopiero pączki nabrzmiewają, bardzo ich brakuje i traw, ale coraz więcej zieleni w okół i to bardzo cieszy.
O bukszpanach napiszę jak pojadę, dziś się nie dało niestety, choć chęci były, czy u ciebie też pada? u mnie burza, a w ogóle nie zapowiadali deszczu.
bociek 21:02, 22 kwi 2013

Moje limki dopiero zaczynaja paczkowac i to bardzo niesmialo, a Anabelka i Incrediball juz prawie listki maja. Widac limki potrzebuja wiecej czasu na rozruch
JulkAd 08:01, 23 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

Moje limki też dopiero zaczynają, malutkie zieleninki widać, zresztą jest zdjęcie u mnie. Moje jeszcze przesadzić muszę spod tej siatki, mam nadzieję, że im nie zaszkodzę...

Na pewno im nie zaszkodzisz...przecież wiedzą, że to dla ich dobra....u mnie ogrodowe wypuściły listki, ale raczej kwitnąć nie będą. Wypuściły wcześniej zielone liście pod włókniną jak były i przy większych mrozach chyba włóknina nie pomogła, bo zmarzło to co wcześniej wyszło ....więc przy mrozach Twoje przesadzanie to mały pikuś dla horti
JulkAd 08:06, 23 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)
Julcia zaglądam i widzę że ty też gnasz z robotą
Będzie coraz piękniej, u mnie też horti dopiero pączki nabrzmiewają, bardzo ich brakuje i traw, ale coraz więcej zieleni w okół i to bardzo cieszy.
O bukszpanach napiszę jak pojadę, dziś się nie dało niestety, choć chęci były, czy u ciebie też pada? u mnie burza, a w ogóle nie zapowiadali deszczu.

Czasu na Ogrodowisko mi brakuje....praca, a w pracy młyn, dom i jeszcze ogród... próbuję z tą robotą gnać, ale nie zawsze daję radę

Co do bukszpanów to poczekam na wieści od Ciebie...i tak muszę skończyć najpierw przenosić pergole, później róże, a one dopiero w maju i później bukszpanki...
Lało wczoraj całkiem mocno około 20-ej, ale bez burzy...mi to pasowało, bo w sobotę dosiewałam trawę
JulkAd 08:08, 23 kwi 2013

bociek napisał(a)
Moje limki dopiero zaczynaja paczkowac i to bardzo niesmialo, a Anabelka i Incrediball juz prawie listki maja. Widac limki potrzebuja wiecej czasu na rozruch

Pocieszyłaś mnie, że później zaczynają, ale mam obawy co do nowych gałązek, bo na razie wypuściły tylko małe listeczki, a na rozkrzewieniu mi zależy
Kindzia 09:45, 23 kwi 2013

Deszcz padał u Was? U nas sucho jak pieprz...
Jak padać nie będzie, to chyba rodki mus podlać?

Miłego dnia Juleczko I kciuki trzymam za Córcię!
gierczusia 10:20, 23 kwi 2013

Loosiuu napisał(a)

Dobry pomysł na ukrycie...tylko najpierw trzeba wkopać

Noooo .. Raczej się zgadza
gierczusia 10:23, 23 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Szczęściara z Ciebie, ja gdybym dom budowała od podstaw, też bym tak zrobiła...teraz już po "ptokach"...obsadzę je bluszczem , w końcu kiedyś obrośnie

Noo tak , rozumię... Jeszcze pamiętam , jak ten zbiornik przywieźli i rzucili w błoto za domem...

Matko .. Jak to sobie przypomnę , to dostaję gęsiej sskórki

A taki obrośniety bluszczem też będzie ładny

Właśnie szukam fajnego i taniego .. Jak cosik znajdę to dam znać , no chyba ,że już masz...
gierczusia 10:24, 23 kwi 2013

A co do buksików od sąsiadów to zazdraszczam ... Moi sąsiedzi mają tylko trawę i ciężko coś od nich wysępić