Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

bociek 17:55, 25 maj 2013

Czy ja juz bylam z bukietem i gratkami??? Chiba nie Przepraszam psze Pani

Juz naprawiam blad.

Barwinek z rozami nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
JulkAd 18:40, 25 maj 2013

bociek napisał(a)
Czy ja juz bylam z bukietem i gratkami??? Chiba nie Przepraszam psze Pani

Juz naprawiam blad.

Barwinek z rozami nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Kasiu dzięki za kfiatucha, buziaki cmok, cmok.....nom już siem wyleczyłam z barwinka w różach
bociek 20:15, 25 maj 2013

To dobrze. Pytalas o trawki, ja generalnie specjalnie o nie nie dbam. Podstawowa pielegnacja, sciecie wiosna, niektorym obcinam kwiatostany bo brzydna (kostrzewy i klosowka), i jak podlewam florovitem rabaty to i trawki zszaleruje przy okazji.
JulkAd 20:17, 25 maj 2013

bociek napisał(a)
To dobrze. Pytalas o trawki, ja generalnie specjalnie o nie nie dbam. Podstawowa pielegnacja, sciecie wiosna, niektorym obcinam kwiatostany bo brzydna (kostrzewy i klosowka), i jak podlewam florovitem rabaty to i trawki zszaleruje przy okazji.

Znaczy siem, mam o nich zapomnieć? dokarmić razem ze wszystkimi?....dzięki Bociusiu
Madzenka 08:33, 26 maj 2013

Dokarmić jak wszystko inne

Ps barwinek wygląda fajnie ale w nogach pod starymi drzewami. Pod różami najlepiej nic, ewentulnie na przód niskie żurawki, bergenie,carexy, bukszpany aby zasłonić badylki
JulkAd 18:19, 26 maj 2013

Panorama ogrodu z pozycji tarasu....cały czas kemienisty narożnik czeka na trawy.....muszę znaleźć trochę czasu, żeby przemyśleć jak i co posadzić...

już chyba ostatnie spojrzenie na rodki i na pewno ostatnie na przekwitającą azalię

JulkAd 18:21, 26 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dokarmić jak wszystko inne

Ps barwinek wygląda fajnie ale w nogach pod starymi drzewami. Pod różami najlepiej nic, ewentulnie na przód niskie żurawki, bergenie,carexy, bukszpany aby zasłonić badylki

Marzenko dzięki za porady chyba pozostanę przy bukszpanach, no chyba, że mnie poniesie chęć przesadzania to jeszcze pokombinuję
JulkAd 18:30, 26 maj 2013

I obiecane róże (dla Kasi), których pączki zaczynają pękać ukazując swój różowiasty kolor...Louise Odier, a obok pierwsze pączki na pnącej NN na razie jeszcze kolor pozostaje tajemnicą (nawet dla mnie, choć zakładam, że będzie żółty lub kremowy)...na tej różyczce w tle widać porażone przez skoczka liście (mam nadzieję, że skutecznie zwalczyłam gadzinę)

JulkAd 18:50, 26 maj 2013

Ciut jednorocznych dla kolorku na tarasie....

I moje hortensje...tutaj przede wszystkim Limki w towarzystwie host różnych odmian....przed nimi na pewno będą bordowe żurawki w większej ilości

a tutaj mój nabytek....hortensja niby Phantom, ale mam coraz większe wątpliwości....a obok ta maleńka to na pewno Vanilka

Kondzio 19:01, 26 maj 2013

śliczne zdjęcia ogród robi się coraz ładniejszy