Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 17:49, 10 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Ładne, ale dawaj więcej fot, goście juz pojechali

Odpowiem i zaraz wrzucę to co mam
JulkAd 17:52, 10 sie 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Ja musiałam przesadzić lawendę i udaje nieżywą ,w zeszłym roku też to przerabiałam
...pokaż swoją lawendę

O kurcze zaraz sprawdzę czy fotę jej strzeliłam....jak nie to cyknę wieczorkiem ....u mnie chyba cosik z niej będzie, bo przynajmniej zielone ma, a była prawie łysa
JulkAd 17:54, 10 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Mnie jakieś zielone lichy żrą listki luiskom!!!!!!! I nie mogę im szałerka zrobić!!!! Pada Chłodno Cudownie

Dałniaczka subtelna...wiążesz ją jakoś?

Kasiu przeplatam o ile się da i lekko podwiązuje takimi opaskami do kabli
JulkAd 18:31, 10 sie 2013

Nad tym pracowałam wczoraj...M przynosił piasek i kostkę, ja wyżywałam się na gumowym młotku...miejsce na ognisko i nie pytajcie się dlaczego na środku, bo nie wiem, ale M wie

a to moje rozchodniki....jeden, który posadziłam, bo się odłamał przy przesadzaniu i się przyjął, bez problemu....i drugi w towarzystwie rozplenicy od Ani asc..rozchodnik będzie różowy, bo już wiem, rosnie u mnie trzeci sezon, jest rewelacyjny

i widok na limki...w zachodzącym słońcu

i w innym ujęciu, na tym zdjęciu widać, że są limonkowe, a dla równowagi klon, który rozbujał się w tym roku (ma jakieś 2,5 m)...i ma cudowny kolor
JulkAd 18:44, 10 sie 2013

Gabrysiu a to moja lawenda.....naprawdę była biedna, ale po podniesieniu jej i podsypaniu dolomitem, jakoś sobie radzi....nie kwitła jak bym chciała, ale dam jej szansę na następny rok.....może nie za bardzo widać, bo rośnie w towarzystwie maciejki i trochę się kolory zlewają....ta jest kupowana w ubiegłym roku w aldiku

a ta rośnie w innym miejscu i raczej nie będzie to jej miejsce docelowe.... ta jest z tego roku, też z aldika kupowana na początku wakacji....była o połowę mniejsza....obok też tegoroczna, ale w towarzystwie róż okrywowych i trawki nn....wszystkie zaczynają powoli ruszać, ale szał jak będzie to dopiero za rok
JulkAd 18:55, 10 sie 2013

I jeszcze dwa widoczki....
....na ciurkadełko i na vanilkę, która hurrra ma kwiatuchy

....jeszcze znalazłam fotkę lawendy z 4 lipca wtedy kwitła, ale bez rewelacji

grazyna 19:42, 10 sie 2013

Jula- jak dawno u Ciebie byłam Masz piękny ogród, zdjęcia pokazują ! Wspaniałe rabaty, a miejsce na ognisko super. Ściskam
Anita1978 20:02, 10 sie 2013

JulkAd napisał(a)

No właśnie Anitko ona bardzo zdrowa (tfu, tfu)...w przeciwieństwie do Luiski, a rosną prawie obok siebie

obiecane zdjęcia z żółknącymi listkami Luiski

takie są dolne liście.....

....a takie górne....może to przez upały?

ale zaczyna kwitnąć na wysokości 1,7 m, chociaż tylko jedna,ale to znak, że chyba nie najgorzej z nią

Albo za dużo nawozu, albo się aklimatyzuje... Napewno to nie grzyb, i to jest dobra wiadomość. Nie dawaj już nawozu ewentualnie.
JulkAd 20:05, 10 sie 2013

grazyna napisał(a)
Jula- jak dawno u Ciebie byłam Masz piękny ogród, zdjęcia pokazują ! Wspaniałe rabaty, a miejsce na ognisko super. Ściskam

Grażynko i ja u Ciebie dawno nie bywałam, ale to notoryczny brak czasu, niestety doba ma tylko 24 h
Ogród....hmm, jeszcze wiele do zrobienia, ale zawsze jest coś ważniejszego...kasiorkę trzeba pozbierać
bociek 20:06, 10 sie 2013

O kochana, foteczki pierwsza klasa. Lawenda lubi slonecznie i raczej sucho. Daj jej w glebe troche zwirku, piasku i dolomitu, wymieszaj wszystko i posadz. Moje dostaly takiego wigoru po tej miksturze, ze szok