Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 20:07, 10 sie 2013

Anita1978 napisał(a)

Albo za dużo nawozu, albo się aklimatyzuje... Napewno to nie grzyb, i to jest dobra wiadomość. Nie dawaj już nawozu ewentualnie.

Właśnie nawoziłam tylko raz jakieś trzy tygodnie po posadzeniu...może za szybko, a może trzeba im żelaza?, bo cosik takiego wyczytałam? i ciut kwaśnej ziemi?....no nie wiem, na razie czekam....dzięki Anitko
JulkAd 20:10, 10 sie 2013

bociek napisał(a)
O kochana, foteczki pierwsza klasa. Lawenda lubi slonecznie i raczej sucho. Daj jej w glebe troche zwirku, piasku i dolomitu, wymieszaj wszystko i posadz. Moje dostaly takiego wigoru po tej miksturze, ze szok

Dokładnie tak mają Kasiu, ale wcześniej z nimi bieda była (podejrzewałam przędziorka - oprysk był), więc teraz wyglądają rewelacyjnie...oczywiście do tego co było
Mala_Mi 22:05, 10 sie 2013

Ognisko na środku....by nie było pożaru..........
No to jesteś kolejna co gumowym młotem wywija

Rozplenica duża ..... łądnie rośnie.. będą kocki
Kindzia 23:25, 10 sie 2013

U mnie róże pierwszy rok zawsze bez chemii...tylko gnojówa z pokrzyw. Właśnie kolejna w wiaderku gotowa jest, śmierdzi jak diabli przy delikatnym ruszeniu...
Luiska jutro na robale dostanie, mogę prysnąć, tylko jednego kwiatucha miała, już deszczyk się z nim uporał.
Tak narzekałaś na limusie...piękne są! Jak się rozrosły!!!! Moje nie mają takich dużych kwiatów, dwa razy tylko nawóz dostały...takie warunki były
Magda70 18:57, 11 sie 2013

JulkAd napisał(a)

Dzieki ja chyba nie nadrobię

też nie nadrobiłam....nie mam szans
bociek 20:29, 11 sie 2013

JulkAd napisał(a)

Dokładnie tak mają Kasiu, ale wcześniej z nimi bieda była (podejrzewałam przędziorka - oprysk był), więc teraz wyglądają rewelacyjnie...oczywiście do tego co było

No to tylko czekac jak dostana wigoru, ja swoich nie poznaje
Anita1978 22:51, 11 sie 2013

JulkAd napisał(a)

Właśnie nawoziłam tylko raz jakieś trzy tygodnie po posadzeniu...może za szybko, a może trzeba im żelaza?, bo cosik takiego wyczytałam? i ciut kwaśnej ziemi?....no nie wiem, na razie czekam....dzięki Anitko

W pierwszym sezonie po posadzenia lepiej nie nawozić wcale....i to dotyczy wszystkich rošlin, nie tylko Róż...Bynajmniej ja tak robię!
Choč nie wiem do końca czy mam racjé?.....
Madzenka 06:43, 12 sie 2013

Julka nie stresuj się lawendą. Moja teź choruje, za mokro u nas było, takie tropikalne ulewy jej nie służą. Skoro ją przesadziłaś a teraz pogoda się klaruje powinna odbić.
Poranne buziaki przesyłam
grazyna 21:31, 12 sie 2013

Lawenda ( jak mówią tutejsze ogrodniczki ) lubi sucho, słońce A ja mogłabym odpocząć już od słońca, deszczu potrzebują moje roślinki, a Twoje ?
Kindzia 08:08, 14 sie 2013

Znowu wagary???!!!!!

Buziolek