Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 16:42, 27 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Julcia moje luiski coś męczy i nie wiem co...muszę poczytać...malutkie lepiące te najmłodsze listki się robią, pąki zamierają...nie wiem zupełnie co to za świństwo...
Ogólnościowo plagi jakieś...pnące Ilse Krohn Superior ze skoczkiem mnie przywitały (nigdy u mnie skoczka nie było), ślimory łażą jak u siebie, luiski jakieś świństwo złapały i jeden z buczków chyba jednak żywot zakończy...ostrą baterię muszę wytoczyć!
Czyli codzienność ogrodnicza...

No popatrz, a ja myślałam, że pryskasz je różnymi specyfikami i nic im nie straszne, a tu doopa....o moich luiskach nie wspominam w ogóle....czeka mnie chyba cierpliwość do następnej wiosny, wtedy dopiero zobaczę co z nimi....ale, że Twój buczek żywot chce skończyć?....muszę koniecznie zobacz co u Ciebie w ogrodzie po weekendzie, bo nie byłam od niedzieli...
....codzienność? piszesz....hmmm, moja nie jest chyba tak brutalna....
JulkAd 16:45, 27 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Ale slicznie u ciebie jest duża różnica hi hi hi

Kondziu dzięki....duża różnica pewno jest, samej mi sie zaczyna podobać, ale przy małym ogrodzie zmiany widać szybko
Kindzia 20:06, 27 maj 2014

Już szukałam co to może z moimi lusikami być...ale pojęcia nie mam w dalszym ciagu. I jeszcze, sirota, nie obfociłam ich, buczka zresztą też nie. Za dużo się działo i nie pomyślałam o zdjęciach takich kalek nawet

Jak tam burza? W porządku?
Milka 15:49, 28 maj 2014

Śliczne kolory rodków i ta krzewuszka też mnie zachwyca, taki kolor wina te kwiatki u mnie lało, że hej, wszystko pochylone od deszczu, syfu nawiało i dziś ponoc znowu! Jula, dawaj znać i wpadaj, blisko masz, zaraz wakacje
Kasik 18:55, 28 maj 2014

U mnie krzewuszka kwiatki ma takie same, tylko listki bordowe. Obie pieknoty. A rododendrony to chyba przez te ulewy żywot kończą- mówię o swoich, bo Twoje jeszcze czarują.

Buziak
JulkAd 11:18, 29 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Już szukałam co to może z moimi lusikami być...ale pojęcia nie mam w dalszym ciagu. I jeszcze, sirota, nie obfociłam ich, buczka zresztą też nie. Za dużo się działo i nie pomyślałam o zdjęciach takich kalek nawet

Jak tam burza? W porządku?

Z burzą i deszczem nie było tak źle, gorsza była ubiegła sobota, ale też daliśmy radę....oklapły tylko kwiaty róż i rodków pod ciężarem wody.....gorzej miał Wrocław....Kuba mi mówił, że z dotarciem do domu z uczelni miał problem....muszę sprawdzić co u wrocławskich Dziewczyn, czy u nich wszystko ok?

....a na pewno u Twoich luisek to nie mszyca?...pisałaś, że klejące....hm, może zadzwonić do rosarium, albo innej różanej szkółki?....chyba bardziej się znają niż my?
JulkAd 11:23, 29 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Śliczne kolory rodków i ta krzewuszka też mnie zachwyca, taki kolor wina te kwiatki u mnie lało, że hej, wszystko pochylone od deszczu, syfu nawiało i dziś ponoc znowu! Jula, dawaj znać i wpadaj, blisko masz, zaraz wakacje

Krzewuszka mnie zachwyciła w szkółce jak po coś pojechałam, jeszcze przed Ogrodowiskiem....później zwątpiłam, ale posadziłam w zaciszu i myślę, że nie będzie przeszkadzać pozostałym roślinkom....Irenko, a nie wiesz kiedy ją ciąć?, bo słyszałam opinię, że cięta wiosną nie chce kwitnąć?....w tym roku nie cięłam....czy mogę przyciąć po kwitnieniu?...rodkami sama się zachwycam...tylko szkoda, że one tak krótko....
JulkAd 11:24, 29 maj 2014

Kasik napisał(a)
U mnie krzewuszka kwiatki ma takie same, tylko listki bordowe. Obie pieknoty. A rododendrony to chyba przez te ulewy żywot kończą- mówię o swoich, bo Twoje jeszcze czarują.

Buziak

U mnie Kasiu niestety też powoli rodki przekwitają.....po deszczach kwiaty leżą prawie na ziemi...
dzięki za buziaka
JulkAd 11:50, 29 maj 2014

A tu kilka fotek porównawczych....pierwsze z początku kwietnia...drugie z poniedziałku....niestety robione telefonem, więc jakość średnia i ujęcie może być inne, ale to te same miejsca.....no i niestety burza mnie wygoniła z ogrodu, więc nie wszędzie kancikowane
Milka 14:01, 30 maj 2014

Krzewuszka mnie zachwyciła w szkółce jak po coś pojechałam, jeszcze przed Ogrodowiskiem....później zwątpiłam, ale posadziłam w zaciszu i myślę, że nie będzie przeszkadzać pozostałym roślinkom....Irenko, a nie wiesz kiedy ją ciąć?, bo słyszałam opinię, że cięta wiosną nie chce kwitnąć?....w tym roku nie cięłam....czy mogę przyciąć po kwitnieniu?...rodkami sama się zachwycam...tylko szkoda, że one tak krótko....

Trzeba ciąc po kwitnieniu i potem zawiązuje pąki moją tnę w kulkę, bo akurat tam u mnie inne kulki, ale podoba mi się, jak rosną wielkie i nie cięte, są wtedy zjawiskowe, chyba zmienię jej miejsce, ale gdzie?
dziękuję za śliczną różyczkę, bardzo subtelny kolor i podziwiam zmiany, robi się żwirkowo