Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kindzia 20:16, 12 maj 2014

JulkAd napisał(a)

Kasiu u mnie New Dawn ma też już malutkie pączusie, a Luiska u Ciebie będzie szybciej, moje się złamały i musiałam przyciąć, miałam krótką ale za to silną ulewę chyba z mocnym wiatrem (nie wiem bo byłam w pracy)....cóż czekam czy puści nowe pędy i nie ma pojęcia czy przyciąć wszystko na jedną wysokość czy jak?

Na Twojego Alchymista czekam

Nie przycinaj na jedną wysokość, te duże zakwitną, potem przytniesz. Po kwitnieniu. Małe urosną i też zakwitną. W przyszłym roku już je sobie wyprowadzisz na taką wysokość jaka Ci pasuje, na równo.

Tylko nie wiem czy te złamane zdążą na kwitnienie w pierwszym tłoczeniu...pewnie nie

Potwór będzie piękny Ale ze cztery zaczątki nimułki mu zlikwidowałam!
JulkAd 20:25, 12 maj 2014

Kindzia napisał(a)

Nie przycinaj na jedną wysokość, te duże zakwitną, potem przytniesz. Po kwitnieniu. Małe urosną i też zakwitną. W przyszłym roku już je sobie wyprowadzisz na taką wysokość jaka Ci pasuje, na równo.

Tylko nie wiem czy te złamane zdążą na kwitnienie w pierwszym tłoczeniu...pewnie nie

Potwór będzie piękny Ale ze cztery zaczątki nimułki mu zlikwidowałam!

Kasiu tym czy zakwitną się nie martwię, ważne żeby w ogóle przeżyły, bo miernie wyglądają....ale są większe problemy więc nie marudzę.....czy te nimułki duże szkody wyrządzają na różach?....
....koleżanki w pracy zmawiają róże u Choduna, więc zastanawiam sie nad następną partią.....na pewno zółte okrywowe, do żółto - fioletowej rabaty i okrywowe przed Luiski i New Dawn, ale jakie nie wiem...podumam jeszcze.....uciekam na dzisiaj
Kindzia 20:34, 12 maj 2014

JulkAd napisał(a)

Kasiu tym czy zakwitną się nie martwię, ważne żeby w ogóle przeżyły, bo miernie wyglądają....ale są większe problemy więc nie marudzę.....czy te nimułki duże szkody wyrządzają na różach?....
....koleżanki w pracy zmawiają róże u Choduna, więc zastanawiam sie nad następną partią.....na pewno zółte okrywowe, do żółto - fioletowej rabaty i okrywowe przed Luiski i New Dawn, ale jakie nie wiem...podumam jeszcze.....uciekam na dzisiaj

Podlej je Asahi.
W zeszłym roku nimułka zeżarła całego Alchymista Ani różanej...

To jeszcze białe róże by Ci pasowały...zależy ile tego żółtego tam masz.

Pa
Gabrysia_ 19:19, 15 maj 2014

Julka...fajnie,że jesteś
Myślałam ,że fotki jakieś są...
Buziaki deszczowe przesyłam
Kindzia 19:23, 15 maj 2014

U siebie się obijasz?
gierczusia 20:16, 15 maj 2014

Julcia .. A ja już poczytałam ,ze Ty omałoco byś przyjechała...ajjjjajjjj.. Byłoby tak fajnie ..

Ajjjj szkoda , szkoda ....

Mam nadzieję ,że matura z chemi git .. Bożeszzz , jak ja się zawsze stresuję jak mam prowadzić jakiś egzamin... Ty też ???... Buziaki
Madzenka 07:00, 16 maj 2014

Czytałam gdzieś że "maturzystką" jesteś i garnitur przygotowany
Buziaki i słońca życze. U mnie na szczęście nie pada.
JulkAd 17:11, 16 maj 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Julka...fajnie,że jesteś
Myślałam ,że fotki jakieś są...
Buziaki deszczowe przesyłam

....ups....a u Ciebie jeszcze nie byłam......dzisiaj przyjdęzobaczyć zmiany ..
...Gabrysiu, fotki będą za kilka dni, bo muszę poczekać aż mi rodki zakwitną (mam nadzieję, że nadchodzący do nas deszcz im nic nie zrobi...)...teraz korzystam z pogody i odchwaszczam to co zarosło....i dla Ciebie buziak .....na razie suchy
JulkAd 17:12, 16 maj 2014

Kindzia napisał(a)
U siebie się obijasz?

Bo mi zawsze na "obczyźnie" lepiej idzie
JulkAd 17:19, 16 maj 2014

gierczusia napisał(a)
Julcia .. A ja już poczytałam ,ze Ty omałoco byś przyjechała...ajjjjajjjj.. Byłoby tak fajnie ..

Ajjjj szkoda , szkoda ....

Mam nadzieję ,że matura z chemi git .. Bożeszzz , jak ja się zawsze stresuję jak mam prowadzić jakiś egzamin... Ty też ???... Buziaki

Ja to kciałam Wam wszystkim niespodziewankę zrobić....ale siem nie udało....

Ja mam nadzieję, że było git...ale kryzys miałam totalny....o 9.30 myślałam, że przysnę.....a wcześniej stres nieziemski, no i zawsze zastanawiam się czy aby napewno włożyłam wszystkie prace do bezpiecznej koperty....ale nigdy nic nie zostaje, więc chyba wszystko ok....a czy zdałam zobaczymy w czerwcu