Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kindzia 08:41, 25 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Masakra na tym krześle, dobrze, że miękkie było. O mały włos bym z nudów chłopakom w testach pomogła( oczywiście gdybym miała pojęcie o informatyce), weszłam do sali o 9, a wyszlam o 14. Pózniej urzędowałam w Lesznie po Obi szukając Leonka, ale nie było...do domu wróciłam o 21, więc mam dość...całe szczęście że nie trzeba było podlewać. W końcu sporo napadało

5 godzin...nieźle
Jakiego leonka szukałaś? Nic nie rozumiem...

Padało u Was? U nas też by się przydało...dmuchnij trochę
Mirka 09:41, 25 cze 2014

Dzięki Julitko za pochwały mam sporo do obsadzenia ,a i lubię to robić.Cieszę się że chcesz się podzielić roślinami chętna jestem na każdą sadzonkęPozdrawiam
JulkAd 14:26, 25 cze 2014

Kindzia napisał(a)

5 godzin...nieźle
Jakiego leonka szukałaś? Nic nie rozumiem...

Padało u Was? U nas też by się przydało...dmuchnij trochę

Kasiu, ilość godzin mnie nie przeraża, ale nuda...nawet dokumentacji nie mogę wypełnić w tym czasie

Napełniło mi jeden zbiornik, więc chyba sporo:, nie było mnie wtedy w domu, więc nie wiem. Dzisiaj też pada, mam już pełne dwa zbiorniki

Nic innego tylko choróbsko różane spowodowało, że po Obi latałam...szukam róży Leonardo da Vinci, wychwalane przez Izę (Konstancję).

Dmucham deszczem do Ciebie....czekaj cierpliwie i nadstawiaj wiadra
JulkAd 14:30, 25 cze 2014

Mirka napisał(a)
Dzięki Julitko za pochwały mam sporo do obsadzenia ,a i lubię to robić.Cieszę się że chcesz się podzielić roślinami chętna jestem na każdą sadzonkęPozdrawiam

Mirko, wiem, że rośliny to spore koszty, a działkę masz niemałą, więc kasiorka będzie Ci potrzebna na inne chciejstwa (te, które trudniej rozmnożyć), a u mnie się rozpanoszyły hosty, więc dlaczego mam się nie podzielić...w dobre ręce pójdą...tylko termin albo jesień, albo wiosna - trzeba ustalić
Mirka 19:05, 25 cze 2014

Julita jak będziesz dzielić to tobie ma pasować termin .
JulkAd 19:28, 25 cze 2014

Mirka napisał(a)
Julita jak będziesz dzielić to tobie ma pasować termin .

Ok, siem dogadamy
Kindzia 19:32, 25 cze 2014

Widziałam już Leonardo, wygooglałam sobie Na różowe róże Cię bierze? Faktycznie, ładna
A rosarium nie ma jej?
JulkAd 19:51, 25 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Widziałam już Leonardo, wygooglałam sobie Na różowe róże Cię bierze? Faktycznie, ładna
A rosarium nie ma jej?

Pewno mają, tylko ja chciałam już....a jednej to mi sie nie opłaca zamawiać ( a w Obi byłam przypadkowo), więc najpierw trzeba naszykować miejsce na inne róże, a później zakupy poczynić...Leonka chcę posadzić zamiast drugiej Luiski, tej, która nie przeżyła...mam nadzieję, że kolorystycznie wszystko się zgra...bo wiesz chcę mieć różne róże, ale nie mogę sobie pozwolić na kolorystyczny bałagan na rabacie...
Kindzia 20:38, 25 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Pewno mają, tylko ja chciałam już....a jednej to mi sie nie opłaca zamawiać ( a w Obi byłam przypadkowo), więc najpierw trzeba naszykować miejsce na inne róże, a później zakupy poczynić...Leonka chcę posadzić zamiast drugiej Luiski, tej, która nie przeżyła...mam nadzieję, że kolorystycznie wszystko się zgra...bo wiesz chcę mieć różne róże, ale nie mogę sobie pozwolić na kolorystyczny bałagan na rabacie...

Pewnie, że jednej się nie opłaci...wyszło by Ci jak za Austina..może znajdziesz jeszcze. A Przytok masz daleko? Tam też róże mają.
Leon to rabatowa, z tego co wiem...chyba, że źle doczytałam, ale może też wysoko urosnąć, chociaż piszą, że do metra.
JulkAd 21:16, 25 cze 2014

Kindzia napisał(a)

Pewnie, że jednej się nie opłaci...wyszło by Ci jak za Austina..może znajdziesz jeszcze. A Przytok masz daleko? Tam też róże mają.
Leon to rabatowa, z tego co wiem...chyba, że źle doczytałam, ale może też wysoko urosnąć, chociaż piszą, że do metra.

Przytok mam około 60 km od siebie, ale rzadko jeżdżę w tamte strony....masz rację Leon jest rabatowy i rośnie na około 1-1,2 m....

...a jakie odległosci masz między swoimi różami?