Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Milka 13:23, 30 lip 2014

Rany....od początku cię czytałam....szukałam świerka...no bo, co radzić przed przesadzaniem, jak nie widzę
....przesadzanie trudne i radykalne....zrobiłabym podcinanie od dołu, na wysokość 3 m, a dopiero dołem dałabym sadzonki i patyki hortek, większa szansa na przyjęcie, cięcie wiosną w kwadrat i powstanie skarpeta hortensjowa...ale! musiałabyś pamiętać o podlewaniu i będzie
JulkAd 21:40, 30 lip 2014

Milka napisał(a)
Rany....od początku cię czytałam....szukałam świerka...no bo, co radzić przed przesadzaniem, jak nie widzę
....przesadzanie trudne i radykalne....zrobiłabym podcinanie od dołu, na wysokość 3 m, a dopiero dołem dałabym sadzonki i patyki hortek, większa szansa na przyjęcie, cięcie wiosną w kwadrat i powstanie skarpeta hortensjowa...ale! musiałabyś pamiętać o podlewaniu i będzie

Irenko, nigdy go nie pokazywałam....bo i nie ma czego. Sama jestem zła na siebie, że go tam umieściłam te 20 lat temu...w tej chwili jest podcięty na wysokość około 160 ( bo się mieszczę prawie wyprostowana)

Skarpeta hortensjowa chyba raczej nie ma szans, świerk ma potężne korzenie, ale taki mały szpaler przy samym ogrodzeniu byłby już ok(kiedyś miałam tam żywopłot, ale był tragiczny, więc go wyrzuciłam)....może nawet taka litera L, obfocę to co jest i zobaczysz, ale najszybciej w piątek

Podlewać i tak tam muszę, bo przez tego iglaka tam ciągle sucho
malgorzata_s... 22:42, 30 lip 2014

Julitko buziam i będę myśleć o Was jutro Miłego spotkania
JulkAd 22:53, 30 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Julitko buziam i będę myśleć o Was jutro Miłego spotkania

Dzięki Małgosiu...pamiętaj następnym razem to pakuj się razem z Krzysiem i w drogę...buziaki
Mirka 14:07, 31 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Super Mireczko...oczywiście jak Ci się w nadmiarze ukorzenią, to jak najbardziej
Ja już mam ukorzenione w zeszłym roku i te ci przyślę na wiosnę będą miały 3latka
JulkAd 21:42, 31 lip 2014

Mirka napisał(a)
Ja już mam ukorzenione w zeszłym roku i te ci przyślę na wiosnę będą miały 3latka

Mirka byłam dzisiaj u Kasi (Kasik) i chyba zamiast Anabelek posadzę Phantoma (zauroczył mnie totalnie) tam gdzie chciałam wcześniej Anabelki, ale na jedną solidną sadzonkę Anabelki od Ciebie się piszę (wiesz ja mam ograniczenia gruntowe), bo dla takiej znajdę miejsce w innej części
JulkAd 21:57, 31 lip 2014

No i spotkaniowo...zdjęć mało, bo więcej podziwiania i gadulstwa było

To u mnie

oczywiście rozprawa nad różami....a na pierwszym planie roślinki od Kasi (buziolki za nie Kasiu jeszcze raz), prezent obfocę za widoku

A to u Kasika koło ZG

Kindzia i eMusiowie (mam nadzieję, że wybaczą, że się załapali

a tu Kasik....dzieli słodkościami....mmmmm mniam

...pyszne były

JulkAd 22:15, 31 lip 2014

I przesyłka od Madzi....bez uszczerbku na zdrowiu roślinki, a szmat Polski przejechała....dzięki

Magda70 08:34, 01 sie 2014

Uff...oby Ci ładnie rosła
Gabrysia_ 09:36, 01 sie 2014

Julcia...macham i buziaki przesyłam
...spotkanie fajne miałyście