Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

malgorzata_s... 16:33, 11 sie 2014

Julcia hortki bidule w tych deszczach;9 U mnie co dzień leje. Burza za burzą. Kosić normalnie sie nie da bo rano mokro a potem burza i zaś mokro.
Buziam
JulkAd 19:37, 11 sie 2014

Milka napisał(a)

Widzę, ze krzak zdrowy, warunki dobre, więc może tylko tym florovitem dla hortensji jej pomóc, albo na wiosnę w postaci granulek dać nawóz, może ta odmiana ma dłuższy start, tak jest z niektórymi, albo coś jej przeszkadza; jedna hortensja u mnie kilka lat nie kwitła, rosła tam gdzie teraz mam hakone i miskanty, przesadziłam pod sosny i w tym roku dopiero zobaczyłam mnóstwo kwiecia i na dodatek jest cudna, więc może na jesień zmienić jej jednak miejsce?

Poczekam do tej jesieni i zobaczymy co dalej, może się rozkręci...tym florovitem spróbuję też, a w granulkach dostała niedawno....
JulkAd 19:48, 11 sie 2014

Milka napisał(a)

Myślę, ze dobra podpowiedź od Kasi
ta Madam bardzo ładna a moja New Dawn nie kwitnie, wszystkie inne, które z nią kupowałam,kwitną a ona nie, może ją dziś z florovitem podleję, bo stoi w miejscu, jak zaczarowana, a miała szybko rosnąć i opleść mur

U mnie New Dawn od zeszłej wiosny, nie kwitnie obficie, ale zawsze kilka kwiatów ma....niestety też lubią ją i mszyce i czasami łapie mączniaka u mnie, ale oprysk i usunięcie zarażonych pąków i liści pomaga....dostała wiosną obornik w granulkach i interwencyjny nawóz do róż chyba ze dwa razy..
JulkAd 19:50, 11 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Moje vanilki książkowo idą, różowieją właśnie. Po pracy zdjęcia zgram, pokażę. Ta jedna dosadzana, którą od Gierczusi dostałam, się do kwitnienie dopiero szykuje. Mam nadzieję, że to vanilka, bo 100% pewności nie miałyśmy z Gierczusią. Mimo to, że od Kapiasa ją przywiozła...dwie różne kartki z opisami miała, pani mówiła, że vanilka...ale u Kapisa pomyłki się zdarzają...czas pokaże.

Miłego tygodnia Julcia

Wrzucisz zdjęcia to sprawdzimy, ale po kolorze gałązek było widać, że to raczej Vanilka....
JulkAd 19:52, 11 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Oplułam ekran z ta hortka a' la mudżin .. A to tak moż być że hortka ma za dużo słońca ????? Bo u mnie na patelni i się opala od rana do nocy... Ciaaaaa..z tym ,że to limka

Ściskam Julciu

Mi się wydawało, że raczej słonka to ona ma akurat ....muszę sprawdzić jej kolor na fotkach z ubiegłego roku...
JulkAd 20:00, 11 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Bożeszzz, jak mnie brakowało tego Boćkowego humoru........

Dobrze ,że już jest

Też tak masz Julciu ?...

Popatrzałam na ta Twoją hortkę i też bym grzyba obstawiała..te plamki na kffiatuchach....a powojnika to zazdraszczam .. Moja skłodowska odeszła do krainy wiecznych łowów

Za Bocisiem to chyba wszystkim się nam ckni , jak klekocze u siebie, a nie na forum

Ale z Twoim humorkiem też mi tęskno

Vanilka wczoraj oprysk dostała...ale co ciekawe tylko na niektórych kwiatuszkach widać mudżina, pozostałe powoli się przebarwiają na różowo
JulkAd 20:01, 11 sie 2014

Milka napisał(a)
Moje też różowieją i pada u mnie, ale tak akuratnie

U mnie znowu dzisiaj popadało, ale tak spokojnie właśnie...czekam, ąz moja do ładu dojdzie
JulkAd 20:04, 11 sie 2014

Magda70 napisał(a)
Julka jak stipa? Daje radę? Ja zapomniałam o fotkach...może dziś nie zapomnę

No nie wiem czy daje radę, bo na razie nowych przyrostów nie widzę....na razie się robi słomkowa delikatnie....mam posadzoną w dwóch miejscach, bo w tym ostatecznym glinę mam i po dużej ulewie w wodzie stała, razem z jeżówkami...no zobaczymy
JulkAd 20:09, 11 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Julcia hortki bidule w tych deszczach;9 U mnie co dzień leje. Burza za burzą. Kosić normalnie sie nie da bo rano mokro a potem burza i zaś mokro.
Buziam

U mnie wczoraj pięknie było, a dzisiaj od rana chmury i czym prędzej za kosiarkę chyciłam, bo Kosiarz (znaczy siem Kuba) poszedł dzisiaj krew oddać (a krwiodawstwo u nas tylko do 10.30 krew pobiera) i się bałam, że jak wróci to już będzie padać....i miałam rację, ledwo przyszedł to zaczęło, a ja jeszcze okna miałam zaplanowane do mycia...i co?...i umyłam, między jednym i drugim deszczem
Gabrysia_ 20:43, 11 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Oto ona leniuch jeden
w różnych odsłonach...

i to wszystko co było warte pokazania w sprawie leniwca...słońce ma od 8 do 14...

Moja Grandiflora zdecydowanie inaczej wygląda
...widzę na pierwszej fotce po lewej stronie piękną jeżówkę
Buziaki