Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 16:25, 12 sie 2014

Milka napisał(a)

no to spokojnie czekaj, ruszy, może to faktycznie coś innego, wiesz jak w szkółkach mylą

No poczekam, bo jak już rośnie to dopóki nic innego nie wymyśle, to przynajmniej pusto tam nie będzie...
JulkAd 16:27, 12 sie 2014

Milka napisał(a)

To znowu ja muszę cierpliwie czekać, stanęła w miejscu...może po deszczu coś ruszy, albo jeszcze florovit, choc dostałą granulki...liście ma bardzo ładne, żadnych chorób

A widzisz moja ma starsze liście nawet lekko żółtawe, a mimo wszystko kwitnie...daj zdjęcie zobaczymy jak wygląda
JulkAd 16:32, 12 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Noooo .. Jak się rozsieje to i ja się nie pogniewam , ale cuś blado to widze ... Teź chucham na nią bo w sumie wolałabym ,żeby chociaż do końca sezonu wytrzymała .... Ale musze przyznać ,że Ty szybki Bill, bo już nawet zastepstwo wymyśliłaś

Buziaki

U nas chłodno i leje ... Nie wiem co gorsze czy ta patelnia czy deszczysko..

Jeżówki posadziłam w towarzystwie stipy i red barona w kamieniach, ale o ile red baron i jeżówki nie narzekają na glebę to coś mi się wydaje, że stipa niekoniecznie taką lubi....ja Elu dumam i mam mętlik w głowie, bo koniecznie chcę zaplanować rabatę w jednym miejscu i ruszyć z nią choć trochę jesienią....ale żadne pomysły mi do głowy nie kcą przyjść
malgorzata_s... 16:40, 12 sie 2014

Chłopak w szkółce wmawiał mi ostatnio że stipa to roślina zimująca. No i to nie stipa tylko ostnica Uśmiałam się starając się mu wytłumaczyć ze to to samo i nie zimuje On upierał się że stoi przy trawach zimujących
to zimuje Poddałam się
JulkAd 16:50, 12 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Chłopak w szkółce wmawiał mi ostatnio że stipa to roślina zimująca. No i to nie stipa tylko ostnica Uśmiałam się starając się mu wytłumaczyć ze to to samo i nie zimuje On upierał się że stoi przy trawach zimujących
to zimuje Poddałam się

Gosieńko, no jak mogłaś?... z panem siem kłócić, co wszystkie rozumy pozjadał?...ale fiesz po ostatniej zimie, może u niego zimowała?....ja zakładam, że ona jednoroczna i choć śliczna, taka zwiewna....to jeżeli siewki się nie pokażą w przyszłym roku to dam sobie z nią spokój...i też siem poddam
gierczusia 22:09, 12 sie 2014

W nawiązaniu do naszej rozmowy made in England

Elementy kompozycji

A tworzą ją: rojnik arachnoideum, gemma, reginald malby i mrs giuseppi

Ci Angole , to nawet z prostych rzeczy potrafią cos ślicznego zmontować

Buziaki..sorry za kiepską jakość zdjęć
gierczusia 22:19, 12 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Jeżówki posadziłam w towarzystwie stipy i red barona w kamieniach, ale o ile red baron i jeżówki nie narzekają na glebę to coś mi się wydaje, że stipa niekoniecznie taką lubi....ja Elu dumam i mam mętlik w głowie, bo koniecznie chcę zaplanować rabatę w jednym miejscu i ruszyć z nią choć trochę jesienią....ale żadne pomysły mi do głowy nie kcą przyjść

Jakie jeżówki dołożyłaś red baronowi i stipie ???? Bożeszzz , bo ja się ciagle waham..najbardziej chyba widzi mi sie southern , ale jestem ciekawa co Ty wykombinowałaś

A zdjęcia som ???... No jak ni ma..toooo lyjty

Julka .. Pomysły Tobie nie kcom przyjść ???.. Jak to możliwe ?? Zaraz je pogonię

A tak na poważnie .. Zdjęcie zrób jakoś mniej wiecej centralnie , opisz warunki i polecimy

Mnie sie ostatnio bardzo podobała jakaś kompozycja wierzby hakuro , niebieskiego stozkowatego jałowca , rodek tak jeszcze był , jakaś trawa i wrzosy...echhh..szkoda ,że ni mam placu już u siebie ...

Ale dawaj zdjęcie dawaaajjjj

Ściskam i buziaki na dobranoc , bo juz zaczadzona tym wrotyczem jezdem
JulkAd 22:21, 12 sie 2014

gierczusia napisał(a)
W nawiązaniu do naszej rozmowy made in England

O widzisz do mnie to przemawia....kolorki fajne, musze u siebie w sklepach poszukać....ja mam chyba ze dwie odmiany tylko i to jedną raczej na wyginięciu, bo coś bidna jest
Kindzia 22:28, 12 sie 2014

Rozchodniki chcesz??? Dlaczego nie mówiłaś u mnie??? Mam na skarpie! Jak Kasia przyjedzie, to mogę dać dla Ciebie, tylko powiedz
JulkAd 22:50, 12 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Rozchodniki chcesz??? Dlaczego nie mówiłaś u mnie??? Mam na skarpie! Jak Kasia przyjedzie, to mogę dać dla Ciebie, tylko powiedz

Rojniki Kasiu owszem, ale nie kłopocz się u siebie też jakieś znajdę...przy samej furtce tam gdzie rośnie rozwar (pamiętasz?) tam mi hosta chorowała, więc wyciepałam, a teraz rozwar też piękny już nie jest, więc będą uniwersalne rojniki...

uciekam dobrej nocy