Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 20:52, 11 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Moja Grandiflora zdecydowanie inaczej wygląda
...widzę na pierwszej fotce po lewej stronie piękną jeżówkę
Buziaki

No ładnie....to co u mnie rośnie?
Kindzia 21:03, 11 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Wrzucisz zdjęcia to sprawdzimy, ale po kolorze gałązek było widać, że to raczej Vanilka....

Dopóki się porządnie nie rozwinie, to psinco wiedzieć będziemy...jutro hortki wrzucę, książkę chcę zacząć, R. do pracy idzie teraz, spokój mam
JulkAd 21:14, 11 sie 2014

Kindzia napisał(a)

Dopóki się porządnie nie rozwinie, to psinco wiedzieć będziemy...jutro hortki wrzucę, książkę chcę zacząć, R. do pracy idzie teraz, spokój mam

Ja też zaraz uciekam Grzesia książkę chcę też skończyć, a wczoraj nad wodą nie było możliwości....bo z Korą i .....piłeczką byliśmy
Kindzia 21:15, 11 sie 2014

Właśnie z Nimi gadam nieustająco przez SMS Fajnie mają, same przyjemności urlopowe

Dobranoc Juleczko
JulkAd 21:18, 11 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Właśnie z Nimi gadam nieustająco przez SMS Fajnie mają, same przyjemności urlopowe

Dobranoc Juleczko

Czyli gorąca linia...pozdrów Ich od nas
Dzięki
gierczusia 23:02, 11 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No nie wiem czy daje radę, bo na razie nowych przyrostów nie widzę....na razie się robi słomkowa delikatnie....mam posadzoną w dwóch miejscach, bo w tym ostatecznym glinę mam i po dużej ulewie w wodzie stała, razem z jeżówkami...no zobaczymy

Ja też tak łażę koło mojej stipy jak koło jeża ..echhhh..wcale mnie nie powala , może przez tą glinę .. Ale ona podobno z zasady jednoroczna wiec może w przyszła wiosnę zaś będę mieć miejsce na rabacie,żeby coś nowego wcisnąć bo stipa " wypadnie "
JulkAd 10:06, 12 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Ja też tak łażę koło mojej stipy jak koło jeża ..echhhh..wcale mnie nie powala , może przez tą glinę .. Ale ona podobno z zasady jednoroczna wiec może w przyszła wiosnę zaś będę mieć miejsce na rabacie,żeby coś nowego wcisnąć bo stipa " wypadnie "

Ja wiem, że ona jednoroczna, ale mogłaby się rozsiać....wcale bym się nie pogniewała;, może dlatego tak chucham i dmucham)...no ale jak wypadnie, to cóż...już wiem czym ją zastąpię
Milka 10:25, 12 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Poczekam do tej jesieni i zobaczymy co dalej, może się rozkręci...tym florovitem spróbuję też, a w granulkach dostała niedawno....

no to spokojnie czekaj, ruszy, może to faktycznie coś innego, wiesz jak w szkółkach mylą
Milka 10:26, 12 sie 2014

JulkAd napisał(a)

U mnie New Dawn od zeszłej wiosny, nie kwitnie obficie, ale zawsze kilka kwiatów ma....niestety też lubią ją i mszyce i czasami łapie mączniaka u mnie, ale oprysk i usunięcie zarażonych pąków i liści pomaga....dostała wiosną obornik w granulkach i interwencyjny nawóz do róż chyba ze dwa razy..

To znowu ja muszę cierpliwie czekać, stanęła w miejscu...może po deszczu coś ruszy, albo jeszcze florovit, choc dostałą granulki...liście ma bardzo ładne, żadnych chorób
gierczusia 15:22, 12 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Ja wiem, że ona jednoroczna, ale mogłaby się rozsiać....wcale bym się nie pogniewała;, może dlatego tak chucham i dmucham)...no ale jak wypadnie, to cóż...już wiem czym ją zastąpię

Noooo .. Jak się rozsieje to i ja się nie pogniewam , ale cuś blado to widze ... Teź chucham na nią bo w sumie wolałabym ,żeby chociaż do końca sezonu wytrzymała .... Ale musze przyznać ,że Ty szybki Bill, bo już nawet zastepstwo wymyśliłaś

Buziaki

U nas chłodno i leje ... Nie wiem co gorsze czy ta patelnia czy deszczysko..