Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Milka 11:05, 09 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Aż 4 metry?...sporo, ale może masz rację i tak rośnie cały czas...myślałam, żeby dodać trawy, ale bardziej Ice Dance, ale zobaczę najpierw te kulki i najwyżej coś dodam...boję się Irenko, że korzenie świerk ma płytko i posadzenie czegokolwiek będzie problemem, ale myślę, że 5 kulek bukszpanowych wcisnę, najwyżej siekiera pójdzie w ruch

Jula, nie bój się, podetnij wyżej, tak samo robiłam u siebie i też wciskałam hortensje i inne rośliny, oczywiście jakieś korzenie uszkodziłam przy okazji, ale przy takiej masie korzeni i dorosłości drzewa, nic się nie stanie
carex często po zimie wygląda fatalnie i wg mnie dość długo się odbudowuje, ale to moja opinia i mimo to, mam ich mnóstwo
Milka 11:09, 09 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Oto ona leniuch jeden
w różnych odsłonach...

i to wszystko co było warte pokazania w sprawie leniwca...słońce ma od 8 do 14...

Widzę, ze krzak zdrowy, warunki dobre, więc może tylko tym florovitem dla hortensji jej pomóc, albo na wiosnę w postaci granulek dać nawóz, może ta odmiana ma dłuższy start, tak jest z niektórymi, albo coś jej przeszkadza; jedna hortensja u mnie kilka lat nie kwitła, rosła tam gdzie teraz mam hakone i miskanty, przesadziłam pod sosny i w tym roku dopiero zobaczyłam mnóstwo kwiecia i na dodatek jest cudna, więc może na jesień zmienić jej jednak miejsce?
Milka 11:12, 09 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No to jeszcze mi powiedz jaki kamień tam wrzucić...Kindzia podsunęła pomysł na beżowy, na opasce domu są zwykłe otoczaki....a elewacja jest widoczna na brzegu fotki...raczej ma być ascetycznie

Myślę, ze dobra podpowiedź od Kasi
ta Madam bardzo ładna a moja New Dawn nie kwitnie, wszystkie inne, które z nią kupowałam,kwitną a ona nie, może ją dziś z florovitem podleję, bo stoi w miejscu, jak zaczarowana, a miała szybko rosnąć i opleść mur
bociek 19:11, 09 sie 2014

JulkAd napisał(a)

A paczaj paczaj, przynajmniej Cię nie pokują...Vanilka kolor ma be, a miała być najsampierw różowa, a później brązi ....Madam też mi się podoba, ale dodam jej chyba jakieś towarzystwo, które ciut wcześniej kwitnie

A ta Vanilka to nie ma za duzo sloneczka przypadkiem? Moze siem opalila na muzina... Albo zlapala jakiegos grzybka co ja meczy. Ona powinna byc rozowa a potem bordowa a dopiero potem bronzita
JulkAd 20:47, 09 sie 2014

bociek napisał(a)

A ta Vanilka to nie ma za duzo sloneczka przypadkiem? Moze siem opalila na muzina... Albo zlapala jakiegos grzybka co ja meczy. Ona powinna byc rozowa a potem bordowa a dopiero potem bronzita

No fiesz, o tym nie pomyślałam, że ma zbyt dużo słonka....ma od 9 do 13.30 może...na grzyba nie pryskałam akurat jej...ale w ubiegłym roku bordowa tez nie była...jutro oblukam ją ze wszystkich stron, ale stawiałabym na deszcz i ewentualnie grzyba....papu też dostaje....
Kindzia 09:37, 11 sie 2014

Moje vanilki książkowo idą, różowieją właśnie. Po pracy zdjęcia zgram, pokażę. Ta jedna dosadzana, którą od Gierczusi dostałam, się do kwitnienie dopiero szykuje. Mam nadzieję, że to vanilka, bo 100% pewności nie miałyśmy z Gierczusią. Mimo to, że od Kapiasa ją przywiozła...dwie różne kartki z opisami miała, pani mówiła, że vanilka...ale u Kapisa pomyłki się zdarzają...czas pokaże.

Miłego tygodnia Julcia
gierczusia 14:36, 11 sie 2014

bociek napisał(a)

Oplułam ekran z ta hortka a' la mudżin .. A to tak moż być że hortka ma za dużo słońca ????? Bo u mnie na patelni i się opala od rana do nocy... Ciaaaaa..z tym ,że to limka

Ściskam Julciu
gierczusia 14:40, 11 sie 2014

bociek napisał(a)
Nie becz, Vanika sie podniesie, spokojna Twoja rozczochrana Ladna ta Madam.
Roze tez ladne, se popacze, mogiem?

Bożeszzz, jak mnie brakowało tego Boćkowego humoru........

Dobrze ,że już jest

Też tak masz Julciu ?...

Popatrzałam na ta Twoją hortkę i też bym grzyba obstawiała..te plamki na kffiatuchach....a powojnika to zazdraszczam .. Moja skłodowska odeszła do krainy wiecznych łowów
Milka 14:40, 11 sie 2014

Moje też różowieją i pada u mnie, ale tak akuratnie
Magda70 15:48, 11 sie 2014

Julka jak stipa? Daje radę? Ja zapomniałam o fotkach...może dziś nie zapomnę