Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kindzia 17:46, 07 lis 2012

JulkAd napisał(a)

Faktycznie nie za dużo.
Ale przynajmniej wyplewisz w ciągu jednego dnia

a z plewieniem to prawda ...koszenie zajmuje 30-40 min przy długiej trawie, grabienie liści (jeszcze w tym roku nie spadły z jabłoni) około 20 min

Mnie czasem przerasta plewienie. Lubię jak rośnie tylko to, co trzeba. Ale dobrze na kręgosłup mi wpływa, zimą gorzej. Byle do wiosny, bo ziąb taki u nas, wieje zimny wiatr.

Wiem co to ból kręgosłupa...i mówisz, że plewienie pomaga?..fakt latem nie narzekałam....no chyba, że po przekopywaniu trawy

Mam poważny problem z kręgosłupem (choroba genetyczna, jak się okazało) bywają dni, że nie mogę się ruszyć. Ale od wiosny do jesieni spokój. Dlatego mówię, że mi pomaga
Na dodatek mam siedzącą pracę.
JulkAd 17:49, 07 lis 2012

Kindzia napisał(a)
To i tak byłaś lepsza ode mnie. Ja zaczęłam kupować bez żadnej listy i dlatego na skarpie mam wszystko, od wyboru do koloru. Dam jej spokój, niech zarasta sobie to, co jest. Przynajmniej plewienia mam mniej. Teraz zupełnie inaczej bym sadziła
Dobrze, że trafiłam do Was jak jeszcze nie miałam całego ogrodu posadzonego
Jeszcze się da coś zrobić

No ja się cieszę, że tutaj trafiłam... naprawdę dużo się już nauczyłam, a i radzić zawsze jest ktoś chętny, a tego potrzebuję . Mój M mówi, że kopać może, ale z pieleniem i planowaniem nie chce mieć nic wspólnego
JulkAd 17:51, 07 lis 2012

Kindzia napisał(a)

Mam poważny problem z kręgosłupem (choroba genetyczna, jak się okazało) bywają dni, że nie mogę się ruszyć. Ale od wiosny do jesieni spokój. Dlatego mówię, że mi pomaga

To zimą namawiam rekreacyjnie na pływanie w basenie, może być z deską - odciąża kręgosłup a wzmacnia mięśnie
Kindzia 17:54, 07 lis 2012

Nie dam nikomu plewić! Tylko Madzi to wychodzi jak trzeba. Kiedyś M kawałek rabatki wyplewił, więcej miałam roboty potem, co odgarnęłam, to zielono było
Jak sama wyplewię, to dłużej tam spokój mam
Do kopania mam chętnych, całe szczęście Zięć lubi i M też nie marudzi.
Kindzia 17:58, 07 lis 2012

JulkAd napisał(a)

To zimą namawiam rekreacyjnie na pływanie w basenie, może być z deską - odciąża kręgosłup a wzmacnia mięśnie

Julcia, zapomniałam, że Ty spec od tego
Kiedyś dużo pływałam, nawet w klubie. Potem trochę inaczej, byłam płetwonurkiem. Zresztą M poznałam w klubie płetwonurków Kurczę, stare dzieje...
Trzeba zacząć znowu, na pewno na sport wyczynowy już za późno, ale tak dla czystej przyjemności
JulkAd 17:59, 07 lis 2012

Kindzia napisał(a)
Nie dam nikomu plewić! Tylko Madzi to wychodzi jak trzeba. Kiedyś M kawałek rabatki wyplewił, więcej miałam roboty potem, co odgarnęłam, to zielono było
Jak sama wyplewię, to dłużej tam spokój mam
Do kopania mam chętnych, całe szczęście Zięć lubi i M też nie marudzi.

U mnie na kopanie trochę kręcą nosem, ale dużo tego nie było i nie będzie, za to do koszenia mój syn jak najbardziej....choć żmudne zajęcie, to przy muzyce nawet mu idzie
Milka 17:59, 07 lis 2012

o..rany..ale wyjatkowe..płetwonurcy!!
JulkAd 18:02, 07 lis 2012

Kindzia napisał(a)

Do wyczynowego nigdy nikogo nie namawiałam i namawiać nie będę...nie do końca "sport to zdrowie", ale jak pływałaś to tym bardziej trzeba dla siebie, swojego zdrowia, coś zrobić
JulkAd 18:02, 07 lis 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko...czasami pod wodą ciekawiej
Kindzia 18:06, 07 lis 2012

JulkAd napisał(a)

Irenko...czasami pod wodą ciekawiej

Pod wodą jest pięknie i kolorowo bywa
Nawet próbowałam robić podwodne zdjęcia raf...bez powodzenia Niby sprzęt specjalny miałam, ale do tych telewizyjnych daleko mi było...bardzo daleko
Ale wspomnienia mamy