Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:00, 02 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Marzenia są po to aby je spełniać Puść jeszcze po tej ściance z karmnikiem jakieś ażurowe pnącze

Sylwia, na dole bluszcz- od 2 lat się aklimatyzuje i mam nadzieję że w tym roku pójdzie coś do góry.
sylwia_slomc... 21:03, 02 kwi 2018

Ach nie zauważyłam, sorki Z moich obserwacji jest też tak jak piszesz, po dwóch sezonach ostro rusza
paniprzyroda 21:09, 02 kwi 2018

Twoja ścianka klimatyczna, na czasie Podobnie jak moje schody, też prowizorka, ale upiększana
Rozplenica z moich nasion mi nie wzeszła i chyba już nie wzejdzie, pierwiosnki już? moje ani myślą, a mam takie same
mira 21:42, 02 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Z wysiewów lekko nieudana lobelia. Wykiełkowała -ale połowa padła.

Czekam na ożankę i trawy -aż proszą się nasiona o ciepło i słońce.

Natomiast pozostałe rzeczy ładnie rosną i mają 2parę liści- jutro zabieram się za pikowanie.

No to pikujemy razem .
Lobelie wychodzą mi idealnie. Trzeba uważnie je podlewać żeby nie zalać no i cienką warstwą ziemi przykryć. Ja je wpisuję u mnie w żelazną listę.
Z kolei u mnie co posieję goździki to zero wschodów - nie to nie.

Ścianka luks ! No i bratki oczywiście.

pozdrawiam
Renii 22:15, 02 kwi 2018

Ula gdzie kupiłaś stipę? też bym chętnie posiała, ale nigdzie jej nie spotkałam.
To od jutra do prac ogrodowych. Szkoda, że muszę iść do pracy
Urszulla 07:38, 03 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ach nie zauważyłam, sorki Z moich obserwacji jest też tak jak piszesz, po dwóch sezonach ostro rusza

Nic się nie dzieje. Tam na dole ciemno, liście też wiem bo już w innych miejscach mam bluszcz. A w jednym to opanować się nie da rozrostu i stamtąd biorę sadzonki.
Urszulla 07:48, 03 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)
Twoja ścianka klimatyczna, na czasie Podobnie jak moje schody, też prowizorka, ale upiększana
Rozplenica z moich nasion mi nie wzeszła i chyba już nie wzejdzie, pierwiosnki już? moje ani myślą, a mam takie same

Schody prowizoryczne mam też bluszcz już po nich się wspina.

Rozplenicę testuję. Trawy chyba najlepiej przez samosiew wychodzą ale u mnie rozplenice się nie sieją. Za to można przez podział rozmnażać. Zawsze są plany awaryjne

A pierwiosnki to dziwne, bo u mnie od miesiąca są a teraz kwitną na maksa. Mam na południowej stronie, tam wszystko szybko idzie wiosną.
Urszulla 08:39, 03 kwi 2018

mira napisał(a)

No to pikujemy razem .
Lobelie wychodzą mi idealnie. Trzeba uważnie je podlewać żeby nie zalać no i cienką warstwą ziemi przykryć. Ja je wpisuję u mnie w żelazną listę.
Z kolei u mnie co posieję goździki to zero wschodów - nie to nie.

Ścianka luks ! No i bratki oczywiście.

pozdrawiam

Fajnie, dziś dzień ogrodowy

Zauważyłam właśnie że lobelia delikatniutka. Te puste miejsca to tam padnięte siewki są.

A z goździkami ogrodowymi miałam problem żeby przyjęły się jako sadzonki nawet. 3 razy brałam od sąsiadów. W końcu znalazły się od południowo-zachodniej strony.

Popikowane

Urszulla 10:24, 03 kwi 2018

Renii napisał(a)
Ula gdzie kupiłaś stipę? też bym chętnie posiała, ale nigdzie jej nie spotkałam.
To od jutra do prac ogrodowych. Szkoda, że muszę iść do pracy

Na allegro za 3zł kupiłam bo nigdzie nie było. a przy okazji jakiś miks dzwonków wzięłam do warzywnika.Przyszło listem ekonomicznym dziś odebrałam.
Renii 13:01, 03 kwi 2018

o to super muszę też poszukać. Byłam dzisiaj u Kapiasa i kupiłam konwalnik i cis na żywopłot-będzie meeeeeeega sadzenie